Rode pepersoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram gesneden snijbonen
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 100 gram taugé
  • 70 gram tomatenpuree blik
  • 370 ml witte bonen pot
  • 800 ml kippensoep Blik Unox

Instructies

  • Kook de snijbonen in weinig water in ± 8 minuten gaar.
  • Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Was de peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Was de taugé en laat uitlekken.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot met de tomatenpuree ± 3 minuten.
  • Laat de witte bonen uitlekken en voeg ze met de peper toe.
  • Voeg ook de kip-kerriesoep en de snijbonen toe en breng het geheel aan de kook.
  • Verdeel de taugé over 4 kommen en schep de soep erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveeridee:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spreid tortillachips over het bakpapier uit en bestrooi ze met geraspte belegen kaas.
Laat de kaas ± 3 minuten smelten.
Geef deze tortillachips bij de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep