Rode pepersoep
Ingrediënten
- 200 gram gesneden snijbonen
- 2 sjalotjes
- 1 rode peper
- 100 gram taugé
- 70 gram tomatenpuree blik
- 370 ml witte bonen pot
- 800 ml kippensoep Blik Unox
Instructies
- Kook de snijbonen in weinig water in ± 8 minuten gaar.
- Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
- Was de peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
- Was de taugé en laat uitlekken.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot met de tomatenpuree ± 3 minuten.
- Laat de witte bonen uitlekken en voeg ze met de peper toe.
- Voeg ook de kip-kerriesoep en de snijbonen toe en breng het geheel aan de kook.
- Verdeel de taugé over 4 kommen en schep de soep erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveeridee:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spreid tortillachips over het bakpapier uit en bestrooi ze met geraspte belegen kaas.
Laat de kaas ± 3 minuten smelten.
Geef deze tortillachips bij de soep.