Pittige maissoep uit Mexico van appie
Equipment
ingrediënten
- 1 rode peper
- 25 Gr boter
- 1 gesnipperde ui
- 1 fijn gesneden teentje knoflook
- 300 Gr maïs uit blik
- ½ L melk
- 2 geroosterde paprika’s uit pot
- 125 Gr crème fraîche
- 50 Gr feta
- 4 takje peterselie fijn gesneden
Bereidingswijze
- Rooster de peper in een koekenpan en snijd de zaadjes eruit
- Boter verhitten in de pan en de ui en knoflook 3 min fruiten
- Houd 4 lepels apart van de maïs en zet even weg
- Doe de maïs in een pan en voeg de melk en rode peper toe, laat 10 min zachtjes koken
- Daarna ga je de soep pureren met een staafmixer.
- Snij de paprika in smalle reepjes
- Crème fraîche en paprika door de soep roeren en even warm maken
- Op smaak brengen met wat zout
- Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven maïs en feta.
Tips / Opmerkingen
Doe er een broodje bij en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!