Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige maissoep uit Mexico van appie

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

  • Rooster de peper in een koekenpan en snijd de zaadjes eruit
  • Boter verhitten in de pan en de ui en knoflook 3 min fruiten
  • Houd 4 lepels apart van de maïs en zet even weg
  • Doe de maïs in een pan en voeg de melk en rode peper toe, laat 10 min zachtjes koken
  • Daarna ga je de soep pureren met een staafmixer.
  • Snij de paprika in smalle reepjes
  • Crème fraîche en paprika door de soep roeren en even warm maken
  • Op smaak brengen met wat zout
  • Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven maïs en feta.

Tips / Opmerkingen

Doe er een broodje bij en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese kippensoep van appie

Recept categorieën: Kip, Soep

Bereidingswijze

  • Snijd de rode peper (met of zonder zaadjes) in hele dunne schijfjes
  • Winterspelen in lucifer dikke reepjes.
  • Schil en rasp de gemberwortel
  • Leg de kipfilet samen met de wortel en rode peper en de sherry in het water en breng aan de kook.
  • Neem de gare kipfilet uit de bouillon, doormidden snijden en in dunne plakjes weer bij de bouillon doen.
  • Doe nu ook de shii-takes bij de bouillon en even koken.
  • Ondertussen de Bosui in ringetjes snijden en toevoegen.
  • De bouillon met de sojasaus op smaak brengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviestamppot met Chinese/Indonesische kruiden

Mijn rug gebroken. Dat heeft dan de nodige consequenties. Eerst 12 dagen in het ziekenhuis en dan naar huis waar een speciaal bed in de woonkamer staat. Nu ik weer een beetje kan rondlopen ga ik ook weer kokkerellen. Dus vandaag staat bovenstaande stamppot op het menu.
Recept categorieën: Kip, Stamppot
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels en pureer deze.
  • Ondertussen heb je met een 1/2 bakje Boemboe de kipfilet gebraden.
  • Snij de bos ui in ringetjes, hoeveelheid naar eigen inzicht.
  • Doe de andijvie door de puree met de schijfjes bosui.
  • Doe ook het 1/2 Boemboe blok er door met de ringetjes rode peper

Recept afdrukken
No ratings yet

Pad Thai met garnalen van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Noedels, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook d noedels, maar niet te zacht, moeten nog wokken.
  • Verwarm nu een wok op hoog vuren voeg Chili, knoflook,gember, deel lente-ui toe en roerbak deze1à2 min.
  • Voeg dan de garnalen en de vis toe en wok deze in 5 min.
  • tot de garnalen roze kleuren.
  • Nu de tagé, trassi, palmsuiker en tamarinde paste toe.
  • Voeg nu de noedels toe en goed mengen.
  • Schuif nu alles aan de kant en roerbak het losgeklopte ei en dan wanneer deze gaar zijn, door de noedels mengen.
  • Breng op smaak met limoensap en een beetje vissaus.
  • Strooi nu de uiringetjes en pinda’s over de schotel.
  • Meteen uit serveren in een kom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ceviche

Ceviche is een voorgerecht, heerlijk fris, wat als hoofdbestanddeel vis heeft. De vis wordt gegaard in limoen, sinaasappelsap.
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdeel de uitgeperste vruchten over 2 schalen
  • In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en peper
  • In schaal 2 doe je de kabeljauw.
  • Laat alles ruim 2 uur, goed onder gedompeld staan.
  • Pak een zeef en laat de schalen 1 voor 1 uitlekken.
  • Leg op een bord een paar blaadjes sla, ter garnering.
  • Verdeel eerst schaal over de borden en daarna schaal 2.
  • Leg er een paar blaadjes basilicum bij als afmakertje.
  • De schotel ziet er prachtig uit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse gazpacho

Deze heerlijke koude soep laat je smaakpapillen dansen!
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Spanje
porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de wijn de sneetjes brood goed weken, bijv.
  • 20 minuten
  • Doe alles, behalve de sneetjes baguette en de pijnboompitten, in de keukenmachine en pureer tot een mooi smeuïg mengsel!
  • De in zeer klein gesneden komkommer en paprika boven op de soep leggen met een paar pijnboompitten.
  • Serveer met de warme sneetje baguette!

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng van Cucina Christina

Recept categorieën: Rijst

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe wokolie in de braadpan en doe het boemboe blok erbij met daarna bak alle groente en vlees samen gaar.
  • Kook de rijst en verwarm de pindasaus
  • Doe nu de rijst bij de gebakken groente en bak deze mee
  • Bak nu de 4 eieren en dien dit te samen op.
  • Een lepel pindasaus erbij en wat gebroken kroepoek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen

Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de risotto met het eekhoorntjesbrood in 12 minuten, tot deze zacht proeft
  • Bak de zeekraal met ui, knoflook en peper en voeg de laatste 5 minuten, op kleine pit de mosselen en garnalen toe!
  • Leg op een bord de risotto, maak een kringetje en leg daarin de gebakken zeekraal, etc.
  • Leg de zeewier salade ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maissoep

Recept categorieën: Soep
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook op zacht vuur 3 min fruiten, doe er nu de peper bij en fruit 1 min
  • Doe nu de Mais erbij, maar wel 4 el apart houden voor de garnering
  • Melk en peper toevoegen en aan de kook brengen en 10 min op zacht vuur laten sudderen
  • Pak de staafmixer en pureer de soep tot een glad geheel.
  • Nu de peper en Vr fr erbij en zachtjes meekoken en roeren
  • Op smaak brengen met een snufje zout en dan in kommen verdelen.
  • Doe nu de peterselie erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met kaas peper walnootsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Noten
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, pel ze en snijd ze in flinke blokken.
  • Leg de blokken aardappel op een schaal en houd ze warm.
  • Verhit 2 el van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes
  • knoflook 3 minuten.
  • Pureer het gefruite uimengsel met de stukken rode peper, de blokjes kaas, de gemalen walnoten, de melk en de rest van de olie in een foodprocessor of andere keukenmachine.
  • Schenk de saus over de warm gehouden blokken aardappel en garneer het gerecht met de
  • gehalveerde eieren en wat zwarte olijven.