Recept afdrukken
No ratings yet

Ceviche

Ceviche is een voorgerecht, heerlijk fris, wat als hoofdbestanddeel vis heeft. De vis wordt gegaard in limoen, sinaasappelsap.
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdeel de uitgeperste vruchten over 2 schalen
  • In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en peper
  • In schaal 2 doe je de kabeljauw.
  • Laat alles ruim 2 uur, goed onder gedompeld staan.
  • Pak een zeef en laat de schalen 1 voor 1 uitlekken.
  • Leg op een bord een paar blaadjes sla, ter garnering.
  • Verdeel eerst schaal over de borden en daarna schaal 2.
  • Leg er een paar blaadjes basilicum bij als afmakertje.
  • De schotel ziet er prachtig uit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolsalade met dadels en pistache noten

Recept categorieën: Noten, Salade
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Heel simpel, doe alle ingrediënten bij elkaar en hussel goed door elkaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijnsalade

Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 4

Bereidingswijze

  • doe alles, behalve de garnering met 1 El mayonaise doorelkaar.
  • Beetje grof gemalen peper erdoor.
  • Pak 1 klein schaaltje en spray een beetje olie erin.
  • Vul het bakje met tonijn mengsel en leg midden op het bord.
  • Mespunt mayo erover smeren.
  • Nu het bord verder opmaken en op de gemengde tonijn strooi je wat furikake.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Bereidingswijze

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Tips / Opmerkingen

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Aardappelblokjes met shoarmavlees en broccoli

    Recept categorieën: Groenten, Lamsvlees, Vlees
    porties: 4 personen
    Auteur: Frans Huits

    Bereidingswijze

    • Het shoarmavlees in de olie rondom bruin bakken en uit de pan scheppen.
    • De ui snipperen en in het bakvet goudgeel fruiten.
    • De champignons in vieren snijden of halveren en omscheppend bakken, de aardappelblokjes toevoegen en omscheppend meebakken.
    • Het vruchtvlees van de paprika in blokjes snijden en samen met de broccoliroosjes met de rest
    • meebakken, het vlees weer toevoegen en het geheel op lage pit laten garen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Vispakketjes met sinaasappel

    AllerHande 2006
    Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
    porties: 2 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Schaaf de aardappelen met een dunschiller in de lengte van boven naar beneden.
    • Snijd de sinaasappel in plakken. Verwarm de oven voor op 225 °C.
    • Scheur 4 vellen aluminiumfolie af van 60 cm en vouw elk vel dubbel.
    • Plaats 2 vellen op het werkvlak en leg in het midden van elk vel het aardappelschaafsel.
    • Leg de vis erop met de tijm en bestrooi met de knoflook en peper en zout.
    • Beleg dan met de wortel, ui en de sinaasappelplakjes.
    • Plaats de andere 2 dubbelgevouwen vellen folie erop en vouw 3 zijkanten enkele malen om
    • zodat er een zakje ontstaat.
    • Schenk nu voorzichtig de bouillon erbij en vouw de pakketjes helemaal dicht.
    • Laat ze in de oven in 15 minuten gaar worden.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tartaartje met roergebakken bleekselderij

    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
    Land van herkomst: Nederland
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 1 persoon
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Aardappelen in ca. 10 minuten gaarkoken.
    • Tartaartje bestrijken met curry ketchup en in 1 eetlepel olie in 3-4 minuten per kant bruin en
    • rosé of net gaar bakken.
    • In wok rest van olie verhitten en bleekselderij met kerriepoeder en tijm 2 minuten roerbakken.
    • Ui erdoor scheppen en nog 2 minuten roerbakken.
    • Scheutje water en wat zout toevoegen.
    • Bleekselderij in nog 4-5 minuten zachtjes gaar stoven.
    • Tartaartje op bord leggen.
    • Scheutje water bij bakvet schenken en al roerend aan de kook brengen.
    • Tartaartje met bleekselderij en gekookte aardappels op bord scheppen.
    • Jus over aardappels scheppen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Shoarmabroodjes met makreel

    AllerHande 2007
    Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Bak de shoarmabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Roer in een kommetje een saus van de mayonaise en het kerriepoeder.
    • Breng op smaak met (versgemalen) peper.
    • Laat de broodjes iets afkoelen, snijd ze open en besmeer ze aan de binnenkant royaal met de kerriesaus.
    • Verdeel de gerookte makreel over de broodjes en leg er de uiringen en wat atjar tjampoer op.
    • Serveer direct.

    Tips / Opmerkingen

    Geen gerookte makreel in huis?
    Geen probleem!
    Met tonijn of zalm uit blik zijn deze shoarmabroodjes ook erg lekker.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Saláta choriátiki

    traditionele Griekse boerensalade AllerHande 2004
    Recept categorieën: Voorgerechten
    Land van herkomst: Griekenland
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Groenten schoonmaken en snijden: tomaten in partjes, ui in halve ringen, paprika in reepjes,
    • komkommer in schijfjes en little gem in fijne reepjes.
    • Groenten op vier borden rangschikken of in slaschaal voorzichtig mengen.
    • Feta in blokjes snijden en met olijven over salade strooien.
    • Zout en peper boven salade fijn malen, olie en azijn erover sprenkelen.
    • Kruiden erover strooien.

    Tips / Opmerkingen

    In plaats van verse kruiden kunnen ook 1-2 theelepels gedroogde oregano over de salade gestrooid worden.
    Op zomerse dagen is dit recept ook geschikt als maaltijdsalade voor 2 personen.
    Geef er dikke sneden boerenbrood bij en zet extra olijfolie en azijn op tafel.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Roergebakken lamsvlees met rijst

    AllerHande 2004
    Recept categorieën: Lamsvlees, Rijst, Roerbakken / Wokken
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 2 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Rijst volgens gebruiksaanwijzing in pan of magnetron koken en laten droogstomen.
    • In wok olie verhitten en lamsreepjes 1 minuut roerbakken.
    • Bestrooien met peper en zout.
    • Ui, knoflook, peultjes en cajunkruiden toevoegen en gerecht nog 3 minuten roerbakken.
    • Crème fraîche erdoor roeren en gerecht nog 2-3 minuten doorwarmen.
    • Rijst op twee borden scheppen en wokschotel erover verdelen.