Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof walnotenwrap

Allerhande 2002
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Walnoten grof hakken.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden.
  • Ui pellen en in dunne partjes snijden.
  • Witlof schoonmaken en in lengte in partjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Ui en paprika ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Witlof en walnoten erdoor scheppen en nog ca. 3 minuten bakken.
  • Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in grote droge koekenpan tortilla's verwarmen.
  • Tortilla's dik besmeren met kaas,groentemengsel op 1 helft scheppen en wrap erover dichtklappen.

Tips / Opmerkingen

Gedroogde tomatensaus erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensvlees op Thaise wijze

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden.
  • Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden.
  • Harde steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden.
  • In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten.
  • Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven.
  • Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen.
  • Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen.
  • Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Trio van oesters

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis, Zeevruchten
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten.
  • Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen.
  • Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken.
  • Blaadjes van koriander fijn knippen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes.
  • Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen.
  • Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen.
  • Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op
  • buffet zetten.
  • Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tian van mediterrane groenten

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Knoflook pellen en halveren.
  • Ui pellen en in 8 parten snijden.
  • Paprika wassen, schoonmakenen in 12 stukken snijden.
  • Aubergine wassen, halveren en in plakken snijden.
  • Courgette wassen en in plakken snijden.
  • Groenten in ovenschaal rangschikken.
  • Knoflook erover verdelen.
  • Groenten bestrooien met zout en peper, olie en citroensap erover druppelen.
  • Ovenschaal op rooster in midden van oven schuiven.
  • Groenten ca. 45 minuten laten bakken, zo nu en dan omscheppen.
  • Schaal uit oven nemen.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en door groenten mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaars met gegrilde salsa

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Paprika en ui op bakplaat uitspreiden en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
  • Onder grill paprika en ui in ca. 10 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen.
  • Intussen tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Koriander fijnhakken.
  • Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
  • Rest van olie erover sprenkelen.
  • Roodbaars ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten gaar en lichtbruin grillen.
  • In kom gegrilde groenten, tomatenblokjes, koriander en sambal door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout.
  • Roodbaars op vier borden leggen en salsa erover en ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met couscous.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wrap met gesmolten geitenkaas en courgette

AllerHande 07 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Kaas, Wraps
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tortilla's op werkvlak leggen en over onderste helft plakjes geitenkaas, courgette en uiringen
  • verdelen.
  • Koriander erover strooien en tortilla's dubbelvouwen.
  • Buitenkant van tortilla's dun bestrijken met olie.
  • Wraps op grillschaal leggen en op barbecue in 4-5 minuten knapperig en bruin roosteren,
  • halverwege keren.
  • Lekker met guacamole of pikante salsa.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met extra plakjes tomaat of reepjes rode paprika.
Wijnadvies:
Rémy Pannier Sauvignon

Recept afdrukken
No ratings yet

Wittebonensalade met artisjokken

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Brunch, Groenten, Lunch, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Witte bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Artisjokharten laten uitlekken en in vieren snijden.
  • Bonen en artisjokharten in schaal doen en door elkaar scheppen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Tijmblaadjes van takje nemen.
  • Olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Citroensap, wijn en tijm toevoegen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en door bonen scheppen (= bonensalade).
  • Bonensalade afgedekt ca. 30 minuten op koele plaats zetten, af en toe omscheppen. Intussen peterselie in kleine plukjes verdelen.

Bereiden: :

  • Salade garneren met olijven en peterselie.
  • Serveren met warm stokbrood of ciabatta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met gegrilde groenten

AllerHande 09 2005
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grillpan verhitten.
  • Courgette in de lengte in dunne plakken snijden, paprika in kwarten en rode ui in grove parten.
  • Groenten met olie bestrijken en aan beide zijden gaargrillen.
  • Groenten met (zee)zout en peper, versgemalen op smaak brengen.
  • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verwarmen en hierin ansjovis en takjes rozemarijn op laag vuur bakken, tot ansjovis uit elkaar begint te vallen.
  • Takje rozemarijn verwijderen.
  • Ansjovisolie door uitgelekte tagliatelle scheppen.
  • Met ricotta en rucola omscheppen.
  • Groenten over vier borden verdelen en tagliatelle ernaast leggen.
  • Geheel met peper, versgemalen bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie met geitenkaas

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Korsten van brood snijden.
  • Brood in blokjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • In wok of koekenpan helft van olie verhitten en helft van knoflook ca. 1 minuut
  • bakken.
  • Broodblokjes toevoegen en in ca. 2 minuten bruin bakken.
  • Croûtons op keukenpapier laten uitlekken.
  • Spinazie schoonmaken, wassen en laten uitlekken.

Bereiden:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Rest olie in wok verhitten en ui en rest knoflook hierin ca. 2 minuten fruiten. Spinazie in gedeelten toevoegen en ca. 4 à 5 minuten roerbakken tot
  • blaadjes geslonken en gaar zijn.
  • Vrijkomend vocht afgieten.
  • Geitenkaas in blokjes snijden.
  • Spinazie met zout en peper (en eventueel scheutje olie) op smaak brengen. Geitenkaas en croûtons over spinazie verdelen.
  • Direct serveren.
  • Serveren met bijvoorbeeld gegrilde zwaardvissteak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gemarineerde bieten en avocado

AllerHande 10 2005
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden.
  • In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 minuten laten intrekken; regelmatig omscheppen.
  • In droge koekenpan pecannoten in 2-3 minuten knapperig roosteren.
  • Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen.
  • Noten overdoen in kommetje.
  • Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen.
  • Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden.
  • Sla over vier diepe borden verdelen.
  • Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Boulognestokbrood.