Sannie’s Thaise Currysoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Thaise Currysoep

Recept categorieën: Kip, Soep
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
  • Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
  • Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
  • Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
  • Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
  • Laat een minuut of 10 op laag staan..
  • Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
  • Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
  • Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.

Tips / Opmerkingen

Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.

Pizza met gegrilde kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met gegrilde kip

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pizza
Land van herkomst: Italië
porties: 1 persoon
Calorieën: 815kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Pizza uit doos nemen en ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden.
  • Plakken loshalen en over pizza strooien.
  • Cherrytomaatjes schoonmaken, halveren en met snijvlak op pizza leggen.
  • Pizza in midden van oven 8-10 minuten bakken tot kaas gesmolten is en deegrand goudbruin kleurt.
  • Intussen kipfilet in smalle repen snijden.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Kip in 2-3 minuten perkant bruin en gaar grillen.
  • Steeltjes van rucola plukken.
  • Pizza uit oven nemen en beleggen met gegrilde kiprepen en rucola.

Nutrition

Calorieën: 815kcal | koolhydraten: 94g | Eiwit: 50g | Vet: 28g

Pittige kapucijner chorizoschotel
Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige kapucijner chorizoschotel

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Calorieën: 400kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de rode peper in reepjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes in 5 min. al omscheppend krokant.
  • Voeg de ui, de reepjes rode peper en de komijn toe en bak 2 min. mee.
  • Blus af met de sherry en voeg vervolgens de cherry tomaten en de kapucijners toe.
  • Laat de kapucijnerschotel afgedekt in 10 min. goed warm worden.
  • Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree.

Nutrition

Calorieën: 400kcal | koolhydraten: 22g | Eiwit: 22g | Vet: 24g

Pilav van couscous met rozijnen
Recept afdrukken
No ratings yet

Pilav van couscous met rozijnen

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst, Zuidvruchten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 440kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom rozijnen 10 minuten wellen in heet water en afgieten.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Tomaten droogdeppen met keukepapier en in stukjes snijden.
  • In wok of ruime koekenpan olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Couscous en gemberpoeder al omscheppend meebakken tot korrels glanzen. Bouillontablet erboven verkruimelen en 3 dl water erover schenken.
  • Rozijnen en tomaten toevoegen.
  • Couscous al roerend in 5-6 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Bieslook erboven fijn knippen en erdoor scheppen.
  • Serveren bij kip en lamsvlees.

Tips / Opmerkingen

Vervang de zongedroogde tomaat eventueel door stukjes paprika en bak deze met de ui mee.
Vervang de rozijnen door 100 g salademix, een mengsel van rozijnen en noten.
 

Nutrition

Calorieën: 440kcal | koolhydraten: 67g | Eiwit: 7g | Vet: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pain de Madeleine met sardientjesboter

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Steeltjes van peterselie verwijderen.
  • Kappertjes en peterselie fijn hakken.
  • Citroen goed schoonboenen en schil fijn raspen.
  • Citroen halveren en uitpersen.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • Graatjes uit sardines verwijderen.
  • In kom sardines met vork door boter prakken.
  • Citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor mengen.
  • Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Sneden brood dik bestrijken met sardientjesboter.
  • Veldsla, uiringen en olijven erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met tomaat uit de oven

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 265kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Kabeljauwfilet besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper.
  • Ui pellen en heel fijn snipperen.
  • Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruiden heel fijn hakken.
  • In keukenmachine sneetjes brood verkruimelen.
  • Ui,kruiden en 2 eetlepels olie door broodkruim scheppen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren parten snijden,zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ovenschaal bestrijken met olie en kabeljauw erin leggen.
  • Blokjes tomaat op vis scheppen en stevig aandrukken.
  • Broodkruimmengsel erover verdelen.
  • Rest van olie erover sprenkelen.
  • In midden van oven kabeljauwfilet in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar laten worden.
  • Serveren met gebakken aardappels en een groene salade.

Nutrition

Calorieën: 265kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 29g | Vet: 12g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Calorieën: 550kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels onder water schoonboenen en in plakjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout, aardappelplakjes in ca. 5 minuten beetgaar koken. Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • Augurken in plakjes snijden.
  • In kom citroensap met mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Ui en augurk erdoor scheppen.
  • Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen.
  • Van kaas korstjes snijden en kaas in 4 plakken snijden.
  • Kaasplakken op twee ovenvaste borden leggen en royaal peper erboven malen (of in ovenschaal leggen en na grillen op borden leggen).
  • Borden ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas in 3 à 4 minuten laten smelten.
  • Aardappelsalade naast gesmolten kaas scheppen.
  • Serveren met gemengde salade.

Nutrition

Calorieën: 550kcal | koolhydraten: 41g | Eiwit: 23g | Vet: 33g

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse broodsalade

Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Brood, Hoofdgerechten, Salade
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 475kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren.
  • Sneetjes op werkvlak leggen en licht besprenkelen met water en helft van azijn. Kwartier laten intrekken.
  • Intussen pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden.
  • Tomaten wassen en in stukken snijden.
  • Zongedroogde tomaten in reepjes snijden.
  • Steeltjes van basilicum halen, eventuele grote blaadjes grof scheuren.
  • Brood in blokjes snijden.
  • In grote kom brood, ui, tomaten, bleekselderij, gedroogde tomaten en helft van basilicum mengen.
  • Omscheppen met olie en rest van azijn.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat azijn.
  • Bij kamertemperatuur ca. 30 minuten laten intrekken.
  • Rucola en pijnboompitten door salade scheppen.
  • Salade over vier borden verdelen.
  • Garneren met olijven en rest van basilicumblaadjes.

Tips / Opmerkingen

Serveren met ciabattabrood en Italiaanse kaas.
 

Nutrition

Calorieën: 475kcal | koolhydraten: 41g | Eiwit: 10g | Vet: 29g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Wild
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Calorieën: 420kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en halveren.
  • Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen.
  • Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Tomaat wassen en in stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Hazelnoten en pruimen grof hakken.
  • In pan helft van boter verhitten.
  • Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Tomaat, hazelnoten,pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen.
  • Saus ca. 15 minuten laten sudderen.
  • Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer glad pureren.
  • Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten.
  • Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden.
  • Chocolade breken en in saus laten smelten.
  • Saus zachtjes doorwarmen.
  • Vlees en saus over borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.
 

Nutrition

Calorieën: 420kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 31g | Vet: 26g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Roerbakken / Wokken, Wild
porties: 2 personen
Calorieën: 420kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden.
  • Ui pellen en in dunne partjes snijden.
  • Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijn hakken.
  • Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Knoflook, gember en peper kort roerbakken tot mengsel gaat geuren.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca.2 min rondom bruinbakken.
  • Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
  • In bakvet ui en champignons nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toevoegen.
  • Op halfhoog vuur ca. 3 minuten verwarmen, tot ongeveer helft laten inkoken.
  • Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten meewarmen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelpuree.
 

Nutrition

Calorieën: 420kcal | koolhydraten: 16g | Eiwit: 44g | Vet: 20g