Ceviche
Ceviche is een voorgerecht, heerlijk fris, wat als hoofdbestanddeel vis heeft. De vis wordt gegaard in limoen, sinaasappelsap.
porties: 4
ingrediënten
- 250 gram kabeljauw in hele dunne plakjes
- 6 limoenen uitgeperst
- 2 sinaasappels sappige uitgeperst
- 1 rode peper zaadjes eruit, dunne reepjes
- Paar blaadjes basilicum
- 1 venkelknol in hele dunne schijfjes
- 1 rode ui in ringen
Bereidingswijze
- Verdeel de uitgeperste vruchten over 2 schalen
- In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en peper
- In schaal 2 doe je de kabeljauw.
- Laat alles ruim 2 uur, goed onder gedompeld staan.
- Pak een zeef en laat de schalen 1 voor 1 uitlekken.
- Leg op een bord een paar blaadjes sla, ter garnering.
- Verdeel eerst schaal over de borden en daarna schaal 2.
- Leg er een paar blaadjes basilicum bij als afmakertje.
- De schotel ziet er prachtig uit.