Recept afdrukken
No ratings yet

Romig vispotje met broccoli uit de oven

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk en blancheer ze in ruim kokend water met zout in ca.3 minuten beetgaar.
  • Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de ui in dunne partjes en de paprika in stukken.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui en paprika ca. 5 minuten op laag vuur.
  • Was de citroen en rasp de schil.
  • Pers hem daarna uit.
  • Snijd de kabeljauw en de zalmfilet in stukken van ca. 3 x 3 cm en besprenkel ze met het citroensap.
  • Roer in een grote kom de MonChou met de slagroom, tijm, zout, peper, de citroenrasp en een snuf nootmuskaat door elkaar.
  • Schep de broccoli, kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen en het ui-paprikamengsel erdoor en vul hiermee een ondiepe ovenschaal.

Afwerking:

  • Strooi de geraspte kaas erover en bak de visschotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree en een salade van wortel en kervel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bonen salade met tonijn

Een heerlijke traditionele boerensalade uit Le Marche Italië
Een recept van Marsi van 50plusser.nl
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de bonen een nacht in water en kook ze de volgende dag met peper,zout en knoflook.
  • Als ze gaar zijn afgieten en koud laten worden.
  • Maak de rode ui schoon halveer en snij deze in dunne plakjes.
  • Was de peterselie en snij deze ook zeer fijn en hak daarna de kappertjes.
  • Doe alles in een kom en meng de bonen en de tonijn erdoor.
  • Maak op smaak met de olijf olie peper, zout en citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Makreelburgers met zuurkool

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van makreel vel verwijderen en makreel in stukken snijden.
  • 1 sinaasappel schoonboenen en ½ theelepel schil eraf raspen.
  • Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap opvangen en bewaren).
  • Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen.
  • Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen.
  • Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Broodjes met mayonaise insmeren.
  • Zuurkool erover verdelen.
  • Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen.
  • Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.

Tips / Opmerkingen

Tip:
Zuurkool en karwijzaad zijn niet alleen qua smaak een goede combinatie.
Het karwijzaad zorgt ook dat de zuurkool lichter verteerbaar wordt.
Vandaar dat je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegenkomt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode Mul in een pakketje

Deze maaltijd smaakt niet alleen goed maar het ziet er ook nogeens feestelijk uit. Rode Mul in een pakketje, een echte aanrader
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie.
  • Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel.
  • Strooi er een beetje zout over.
  • Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn.
  • Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op.
  • Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast.
  • Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen.
  • Het papier wordt lichtbruin.
  • Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.

Tips / Opmerkingen

Wijntip:

bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke aroma's van rijpe vruchten.  Bijvoorbeeld een witte Côtes du Roussillon.

Serveertip:

Lekker met pasta, rijst of focaccia

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrillde sardines met paprika

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand
  • Paprika's wassen, droogdeppen en onder hete grill leggen in ca 15 min zwart laten blakeren, af en toe keren.
  • Paprika's in plastic zak of afgedekte kom iets laten afkoelen.
  • Sardines intussen met zout en peper bestrooien.
  • Rooster bekleden met bakpapier en invetten met olie.
  • Sardines erop leggen en ca 5 cm onder grill in ca 6 min bruin roosteren, halverwege keren.
  • Intussen van paprika's met scherp mesje schil eraf trekken en zaadjes en kroontjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in reepjes snijden.
  • In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Paprikarepen en ui op bord leggen.
  • Sardines eropleggen.
  • Dressing erover sprenkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsshoarma met paprikasaus

Snel te maken
Recept categorieën: Brunch, Lamsvlees, Lunch, Vlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In keukenmachine of met staafmixer paprika's met knoflook en tijm pureren.
  • Bouillon erdoor mengen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper en overdoen in kannetje.
  • In kom uipartjes mengen met vleesreepjes.
  • In gourmetpannetje scheutje olijfolie verhitten.
  • Kwart van shoarmavlees in 3-5 minuten gaarbakken.
  • Intussen 2 shoarmabroodpuntjes onder gourmetgrill roosteren.
  • Beetje paprikasaus over vlees schenken en even meewarmen.
  • Brood opensnijden en vleesmengsel erin scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwe linzensalade met geroosterde paprika

Recept categorieën: Brunch, Groenten, Kaas, Lunch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Linzen in ruim kokend water met wat zout in 20-25 minuten beetgaar koken.
  • In kom olie mengen met knoflook, kruiden, zout en peper.
  • Op bakblik of in ovenschaal paprikarepen omscheppen met 2 eetlepels van kruidenolie.
  • Paprika's 10 cm onder hete grill schuiven en in 6-8 minuten gaarroosteren; regelmatig omscheppen.
  • Knolselderij in ruim kokend water met wat zout en 1 eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
  • In zeef laten uitlekken.
  • Linzen afgieten.
  • In kom rest van citroensap en kruidenolie met mosterd tot dressing kloppen.
  • Ui, knolselderij en linzen erdoor scheppen en even laten staan.
  • Rucola over vier borden verdelen.
  • Linzensalade in midden erop scheppen.
  • Paprikarepen erover verdelen en kaas erboven verbrokkelen.
  • Nog wat peper erboven malen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met donker volkorenbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bonen salade met tonijn

Een heerlijke traditionele boerensalade uit Le Marche Italie
recept van Marsi - 50plusser.nl
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de bonen een nacht in water en kook ze de volgende dag met peper, zout en knoflook.
  • Als ze gaar zijn afgieten en koud laten worden.
  • Maak de rode ui schoon halveer en snij deze in dunne plakjes.
  • Was de peterselie en snij deze ook zeer fijn en hak daarna de kappertjes.
  • Doe alles in een kom en meng de bonen en de tonijn erdoor.
  • Maak op smaak met de olijf olie peper, zout en citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde witloofblaadjes

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Warme hapjes
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill voor.
  • Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de witloofbladeren over.
  • Verhit langzaam de olijfolie en braad er op een laag pitje 3 tot 5 minuten de plakjes prei en witloof in aan, tot ze gaar zijn.
  • Voeg het paneermeel en de fijngesneden peterselie toe en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
  • Tot zover kan deze vulling vooral klaargemaakt worden.
  • Haal van het vuur en strooi er de verkruimelde blauwe kaas toe.
  • Meng goed.
  • Schep een lepel van dit mengsel op elk witloofblad.
  • Rooster 2 tot 3 minuten in de oven.
  • Dien meteen op.

Rode Mul in een pakketje
Recept afdrukken
No ratings yet

Rode Mul in een pakketje

Deze maaltijd smaakt niet alleen goed maar het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Rode Mul in een pakketje, een echte aanrader.
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: VisRecepten.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie.
  • Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm.
  • Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel.
  • Strooi er een beetje zout over.
  • Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn.
  • Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op.
  • Vouw de pakketjes goed dicht.
  • Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast.
  • Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen.
  • Het papier wordt lichtbruin.
  • Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.

Tips / Opmerkingen

Wijntip:
bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke
aroma's van rijpe vruchten. Bijvoorbeeld een witte Côtes du Roussillon.