Romig vispotje met broccoli uit de oven
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 500 gram broccoli
- zout
- versgemalen peper
- 1 grote rode ui
- 1 gele paprika
- 25 gram boter
- 1 citroen
- 300 gram kabeljauwfilet
- 300 gram zalmfilet
- 100 gram MonChou
- 1 deciliter slagroom
- 0.5 eetlepel tijmblaadjes verse
- nootmuskaat
- 100 gram gekookte mosselen
- 100 gram Hollandse garnalen
- 50 gram geraspte oude Goudse kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk en blancheer ze in ruim kokend water met zout in ca.3 minuten beetgaar.
- Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
- Snijd de ui in dunne partjes en de paprika in stukken.
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui en paprika ca. 5 minuten op laag vuur.
- Was de citroen en rasp de schil.
- Pers hem daarna uit.
- Snijd de kabeljauw en de zalmfilet in stukken van ca. 3 x 3 cm en besprenkel ze met het citroensap.
- Roer in een grote kom de MonChou met de slagroom, tijm, zout, peper, de citroenrasp en een snuf nootmuskaat door elkaar.
- Schep de broccoli, kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen en het ui-paprikamengsel erdoor en vul hiermee een ondiepe ovenschaal.
Afwerking:
- Strooi de geraspte kaas erover en bak de visschotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
Tips / Opmerkingen
Lekker met aardappelpuree en een salade van wortel en kervel.