Recept afdrukken
No ratings yet

Vinaigrette

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiden:

  • In kommetje azijn, mosterd en honing door elkaar kloppen.
  • Olie scheutje voor scheutje erdoor heen kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met aubergine

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
  • Aardappels in pan met weinig water in
  • ca. 15 minuten beetgaar koken.
  • Intussen aubergine schillen en in plakken van ca. 1/2 cm dikte snijden.
  • Plakken in blokjes van ca. 1/2 cm snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • In pan 6 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 4 minuten zachtjes fruiten.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in ca. 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
  • Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten elk in 8 stukken snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
  • Tijm, suiker en azijn toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels elk in ca. 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
  • Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
  • Schaal ca. 8 minuten in midden van oven zetten.
  • Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
  • Vis in ca. 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
  • Compote van aubergine over vier borden verdelen.
  • Vis erop leggen.
  • Aardappels ernaast scheppen.

Sannie’s Kipkluifjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Kipkluifjes

eerst slowcooker, dan grill
Recept categorieën: Airfryer, Gevogelte, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Sandra Kemna

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kipkluifjes met peper, zout en bloem.
  • Meng de rest van de ingrediënten met elkaar en meng dat met de kipkluifjes.
  • Laat minimaal 3 uur intrekken, het liefst een hele nacht.
  • Doe op kamertemperatuur 4,5 uur op low in de slowcooker.
  • Leg de kluifjes in een ovenschaal en leg ze nog 20 tot 25 minuten onder de grill (tussendoor omkeren).
  • Eet smakelijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde rodekool

Allerhande 2-2005
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smelt de boter en fruit de ui glazig met laurierblaadje, kaneelstokje, kruidnagels en suiker.
  • Voeg na 5 minuten de kool toe.
  • Schenk er de wijn en azijn bij en laat afgedekt ca. 45 minuten stoven.
  • Leg na 20 minuten de appel in stukken op de kool.
  • Gestoofde rodekool kan in de koelkast bewaard worden en is zelfs lekker, omdat de smaken goed kunnen intrekken.

Sannie's stoofschotel uit de slowcooker
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie's stoofschotel uit de slowcooker

voor 4 personen
Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Nederland
Auteur: Sandra Kemna

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sperziebonen en krieltjes vóór koken en apart zetten.
  • De vleesblokjes bestrooien met peper, zout en flink wat bloem.
  • De kwart uienringen (in de uitneembare pan van de slowcooker als dat mogelijk is en anders in een andere pan) in een scheutje olie fruiten en de tomatenpuree en de Greensweet Stevia Brown (of bruine suiker) toe voegen.
  • Even roerbakken en af blussen met het bruine bier.
  • Laat dan even 5 minuten pruttelen.
  • Doe dan alle andere ingrediënten erbij in de slowcooker (of doe alles in de slowcooker als je de uien in een andere pan gefruit hebt), meng goed met elkaar en zet 7 tot 8 uur op low.

Tips / Opmerkingen

Lekker makkelijk want je hebt groente, aardappel en vlees in één pan.
Ik maak dit in de middag als ik vroeg vrij ben van mijn werk, zet het in de koelkast en doe het de volgende dag op kamer temperatuur in de slowcooker, ( Ik heb het geluk een slowcooker te hebben met uitgestelde starttijd maar je kunt, mits je een analoge slowcooker hebt!, ook een timer op je eigen slowcooker zetten. Dan gaat hij aan wanneer jij dat wil. In de zomer met warm weer moet je natuurlijk je vlees niet te lang ongekoeld laten. Gewoon je eigen gezonde verstand gebruiken wat wanneer wel en niet kan buiten de koelkast.

Ajam (kip) Ketjap a la Sandra uit de slowcooker.
Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam Ketjap a la Sandra uit de slowcooker.

Aantal porties: 8 personen
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Slowcooker
Land van herkomst: Indonesië
Auteur: Sandra Kemna

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kipblokjes met flink peper, zout en de bloem.
  • Meng alle ingrediënten met elkaar.
  • Doe alles in de slowcooker en zet 4 uur op low.

Tips / Opmerkingen

Wij hebben het 1 dag gegeten met Surinaamse bami en pittige sperzieboontjes en de tweede dag heb ik de kip in een pan ge-roerbakt en op pistoletjes gegeten met satésaus en gebakken uitjes

Red Pork met FaChong a la Sandra uit de slowcooker.
Recept afdrukken
No ratings yet

Red Pork met FaChong a la Sandra uit de slowcooker

Recept categorieën: Slowcooker, Varkensvlees
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de reepjes hamlap met wat peper, zout en bloem.
  • Meng de rest van de ingrediënten met elkaar en meng het vlees erdoor.
  • Laat dit een nachtje lekker intrekken.
  • Doe het de volgende dag in de slowcooker en zet de slowcooker 7 uur op low.

Tips / Opmerkingen

Eet smakelijk!
Gegeten met Surinaamse bami en gebakken paksoi.

Goulash uit de slowcooker a la Sandra
Recept afdrukken
No ratings yet

Goulash uit de slowcooker a la Sandra

(Voor 6 tot 8 personen, gemaakt in een 6 liter Russel & Hobbs)
Recept categorieën: Rundvlees, Slowcooker
Auteur: Sandra Kemna

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de krieltje in de schil 8 minuten vóór.
  • Bestrooi de hamlapblokjes met peper,zout en flink wat bloem.
  • Doe de kruiden in de kruidenbol.
  • Bak zonder olie de gerookte spekreepjes, ui, rode peper, knoflook en de prei een minuut of 5 even aan in de uitneembare pan als die op het gas mag, anders moet je het later in de slowcooker overgooien.
  • Voeg de tomatenpuree en de Greensweet stevia Brown toe en bak een minuut of 2 op hoog vuur mee.
  • Blus af met de rode wijn en laat een minuut of 5 wat indikken.
  • Zet de uitneembare pan terug in de houder (of gooi het nu over in de slowcooker) en voeg de andere ingrediënten toe en doe de kruidenbol ertussen.
  • Zet de slowcooker 6 uur op low en zet dan nog een uurtje op warmhouden met de deksel half erop.
  • Eet smakelijk!
  • Gegeten met wat zoutzure komkommer: scheutje witte wijnazijn mengen met 2 eetlepels Greensweet Stevia Syrup (of honing), 2 eetlepels Greensweet erytritol suiker (of gewoon witte suiker) en peper en zout uit de molen naar smaak.
  • Dan 1,5 komkommer in dunne plakjes snijden, ik doe dat met een kaasschaaf.
  • Alles mengen en klaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde runderriblappen

Draadjesvlees heerlijk gezond en riplappen horen bij de catogorie doorregen rundvlees, dus dat randje extra vast mag er wat mij betreft liever eel aanzitten
Totale tijd4 u 20 min
Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: Els Jonker

Bereidingswijze

  • Laat de riblappen op kamertemperatuur komen
  • Bestrooi ze met vers gemalen zeezout
  • En vers gemalen zwarte peper
  • Haal ze door de bloem
  • Zet een braadpan op hoog vuur
  • Kook ondertussen een halve liter water
  • Doe vloeibare margarine in de braadpan
  • Schroei de riblappen om en om goed dicht
  • Voeg het kokende water toe
  • Zet de pan op het laagste pitje
  • Voeg de kruidnagels toe
  • En de laurierblaadjes
  • De gehalveerde tenen knoflook
  • Kruimel het boulionblokje door het geheel
  • Voeg de 3 eetlepels rode wijnazijn toe
  • Doe de deksel op de pan, maar niet helemaal dicht
  • Laat het geheel minimaal 3 uur stoven

Tips / Opmerkingen

Lekker met bietjes of rode kool, maar wij aten het met verse andijvie a la crème en aardappelen

Recept afdrukken
No ratings yet

Runderstoofpot

Een runderstoofpot maar dan op z'n Italiaans
Totale tijd4 u
Land van herkomst: Italië
porties: 8
Auteur: Els Jonker

Bereidingswijze

  • Laat de riblappen goed op kamertemperatuur komen
  • Bestrooi ze met zout
  • Maal er verse zwarte peper over
  • Snij de riblappen in grove stukken
  • Bestrooi het met een flinke hoeveelheid bloem
  • Goed mengen
  • Pel de rode ui en snij hem in grove ringen.
  • Pel de teentjes knoflook en snipper ze
  • Rol rolletjes van 3 plakjes ontbijtspek en knip ze in stukjes doe dit met de hele 150 gram
  • Zet een braadpan op hoog vuur
  • Smelt de roomboter met een scheut olijfolie
  • Bak het ontbijtspek erin
  • Fruit de rode ui met de gesnipperde knoflook nee
  • Voeg de runderriblappen in de bloem toe
  • Bak goed rondom
  • Voeg 500 milliliter kokend water toe
  • En 500 milliter rode wijn
  • Verkruimel het boulionblokje boven de pan
  • Voeg 3 eetlepels rode wijn azijn toe
  • En de 400 gram Italiaanse roerbakgroenten (met ui)
  • Zet de pan op het stoofpitje op de zachste stand
  • Leg de verse Italiaanse kruiden erop
  • Doe er 3 laurierblaadjes bij
  • Deksel op de pan en uren (minimaal 3 uur) laten stoven
  • De verse kruiden eraf te scheppen voordat de tomatenpuree erdoor gaat
  • Doe dan de tomatenpuree erbij
  • Nog een half uurtje laten stoven
  • Tenslotte de crème fraiche erbij en nog een minuut of 3 meeverwarmen

Tips / Opmerkingen

Ik hou van runderstoofschotels en bedacht dat ik het eens totaal anders met Italiaanse verse kruiden kon maken en zo kwam dit recept gisteren in mijn brein tot stand