Recept afdrukken
No ratings yet

Zeeuwse Oesters met Sjalotjes en Rode Wijnazijn

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Zeeland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Open de oesters.
  • Hak de gepelde sjalotjes fijn.
  • Doe ze in een kleine kom en voeg de suiker toe.
  • Schenk de rode wijnazijn erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne Bombe met Kreeft

Recept categorieën: Pasta, Tussengerecht, Zeevruchten

ingrediënten

Voor het Pastadeeg:

Vulling:

Voor de Saus:

Bereidingswijze

Pastadeeg:

  • Meng grano duro met eidooier en zout.
  • Voeg olijfolie en water toe tot een soepel deeg ontstaat.
  • Laat rusten.

Vulling:

  • Pocheer de kreeften kort in kokend water en laat afkoelen.
  • Blancheer spinazie en zeekraal kort in kokend water, spoel koud en laat uitlekken.
  • Snijd tomaten in vieren, verwijder zaadjes en bewaar het vruchtvlees.

Saus:

  • Smelt boter, fruit sjalot, voeg bloem toe en maak een roux.
  • Voeg witte wijn en deel van de kreeftenfond toe, roer tot glad.
  • Voeg de rest van het kreeftfond toe.
  • Voeg room en cognac toe, breng op smaak.

Vinaigrette:

  • Roer azijn met kreeftenfond, zout en peper glad.
  • Voeg al roerend olijfolie toe tot een emulsie.
  • Breng op smaak met balsamico en voeg gehakte basilicum toe.

Lasagne:

  • Rol pasta deeg dun uit, steek 18 grote cirkels uit en 18 kleinere cirkels.
  • Kook ze 6 minuten in kokend gezouten water, spoel koud en laat drogen.
  • Snijd de grote cirkels tot de helft en leg ze in de vormen.
  • Verwijder kreeftenvlees uit schalen en snijd in stukken.
  • Leg onderin de vormen wat saus.
  • Leg kreeft, saus, spinazie, tomaat, saus, kreeft, saus, zeekraal, saus en dek af met pastadeeg.
  • Zet in koeling om op te stijven.
  • Bestrijk de buitenkant met water, rol door geraspte kaas en zet in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius gedurende 10 minuten.
  • Verwarm het staartvlees in visfond.

Dresseren:

  • Snijd de bombe doormidden, plaats op borden.
  • Schep het staartvlees ervoor en schep wat vinaigrette eromheen.
  • Garneer met gefrituurde basilicumblaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alles in een mixkom en goed door elkaar roeren
  • Leg nu 2-3 blaadjes sla op een bordje en vul met de tomatensalade

Tips / Opmerkingen

Heerlijk bij pasta gerechten

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatenrisotto met worstjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Rijst toevoegen en roeren tot rijst glazig is.
  • Inhoud van blik tomatenblokjes erdoor scheppen en verwarmen tot vocht door rijst is opgenomen.
  • Telkens deel van bouillon toevoegen en door rijst laten opnemen, tot na ca. 20 minuten rijst beetgaar is.
  • Intussen in de koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en worstjes rondom bruin bakken.
  • Vuur laag draaien en worstjes in ca. 15 minuten gaar laten worden.
  • Bladeren van ijsbergsla in stukken scheuren, wassen en droogdeppen of in slacentrifuge
  • droogslingeren.
  • In slakom dressing roeren van rest van olie, azijn, zout en peper.
  • Sla erdoor mengen.
  • Risotto pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper en op vier borden scheppen.
  • Worstjes erop leggen, sla apart serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Slabonbons met mierikswortel roomkaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Koude Hapjes
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote pan water met wat zout aan de kook brengen.
  • Blaadjes van kropsla losmaken en 12 mooie blaadjes (+ 2 extra als reserve) selecteren.
  • Slabladeren even in kokend water onderdompelen, zodat ze zacht worden.
  • Slablaadjes in bak met ijskoud water leggen, om garingsproces te stoppen.
  • Slablaadjes laten uitlekken en met keukenpapier of theedoek voorzichtig droogdeppen.
  • Roomkaas mengen met losgeknipte tuinkers, mierikswortel, zout en peper naar smaak.
  • Slabladeren op werkvlak uitspreiden en midden op elk blad 1 eetlepel roomkaas scheppen.
  • Blaadjes rond roomkaas vouwen en 'slabonbons' op vouwnaad op bord leggen.
  • (Met handschoenen aan) bietjes voorzichtig schillen en in dunne plakjes snijden.
  • In kom 1 eetlepel olie met azijn, zout en peper tot dressing kloppen en 12 mooie bietplakjes erin leggen (rest wordt niet gebruikt).
  • Bonbons en bietplakjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Plakjes biet op kamertemperatuur laten komen.
  • Amuselepels op schaal leggen en op elke lepel plakje biet leggen.
  • Slabonbon op de biet leggen en de rest van de olijfolie erover druppelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saláta choriátiki

traditionele Griekse boerensalade AllerHande 2004
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Griekenland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Groenten schoonmaken en snijden: tomaten in partjes, ui in halve ringen, paprika in reepjes,
  • komkommer in schijfjes en little gem in fijne reepjes.
  • Groenten op vier borden rangschikken of in slaschaal voorzichtig mengen.
  • Feta in blokjes snijden en met olijven over salade strooien.
  • Zout en peper boven salade fijn malen, olie en azijn erover sprenkelen.
  • Kruiden erover strooien.

Tips / Opmerkingen

In plaats van verse kruiden kunnen ook 1-2 theelepels gedroogde oregano over de salade gestrooid worden.
Op zomerse dagen is dit recept ook geschikt als maaltijdsalade voor 2 personen.
Geef er dikke sneden boerenbrood bij en zet extra olijfolie en azijn op tafel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van haricots verts

AllerHande 2004
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom sjalot 5 minuten in azijn marineren.
  • Peterselie, bieslook en dragon door sjalot scheppen.
  • Olie druppelsgewijs, al kloppend, toevoegen, tot smeuïge dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker.
  • Kastanjechampignons schoonvegen, onderkant eraf snijden.
  • Champignons in flinterdunne plakjes snijden of schaven.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten.
  • Haricots verts in ruim kokend water met zout beetgaar koken.
  • In zeef met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • In kom botersla met kwart van de dressing omscheppen.
  • Sla en champignons over vier wijnglazen of coupes verdelen.
  • Haricots verts met de rest van de dressing omscheppen en kwart ervan in elk glas scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met wortellinten en tonijn

AllerHande 2006
Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken.
  • Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  • Klop een dressing van 4 eetlepels olie, de azijn en 1 theelepel mosterdzaad.
  • Breng op smaak met zout en de pepermix.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan.
  • Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren).
  • Laat de tonijn even rusten, snijd 'm in plakken en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing.
  • Verdeel de salade over twee borden en verdeel de tonijn erover.
  • Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Prei in rode wijnmarinade

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Onderkant en donkergroene, stugge deel van de preistengel verwijderen.
  • Prei in de lengte insnijden en goed spoelen in lauw water.
  • Vocht eruit knijpen, nog een keer wassen en zo veel mogelijk vocht eruit knijpen.
  • Preistengels in gelijke stukken van ca. 5 cm snijden.
  • Olie verhitten in ruime koekenpan.
  • Prei toevoegen en op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin bakken, prei regelmatig keren.
  • Wijn en 100 ml kippenbouillon bij prei schenken en geheel 10 minuten met deksel erop
  • smoren, tot prei zacht is geworden.
  • Prei op serveerschaal leggen.
  • Wijnazijn en rest van kippenbouillon in koekenpan schenken, al roerende aan de kook
  • brengen en tot helft laten inkoken.
  • Pan van vuur nemen en mosterd door wijn mengsel roeren.
  • Wijn Mengsel op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
  • Uienmengsel over prei schenken en prei minuten 1 uur marineren.
  • Prei op kamertemperatuur serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij kip uit de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maccheroni met gestoofde groenten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en ui met knoflook 3 minuten fruiten.
  • Aubergine en paprika toevoegen en nog 5 minuten roerbakken.
  • Tomatenblokjes in pan schenken en groenten met deksel schuin op pan nog 15 minuten zachtjes laten stoven.
  • Op smaak brengen met azijn, kappertjes, zout, peper en eventueel suiker.
  • Maccheroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Maccheroni over twee platte borden verdelen en groenten erop scheppen.
  • Geitenkaas fijn raspen boven pasta.

Tips / Opmerkingen

U kunt de groenten ook met de staafmixer pureren tot een smeuïge saus.