Recept afdrukken
No ratings yet

Focaccia Burger met quornfilet

Allerhande 2004
Recept categorieën: Brood
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Focaccia halveren en snijvlakken besmeren met kaassaus.
  • Uiringen erop leggen en brood 6 min. in oven afbakken.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en quornfilets in 8 minuten aan beide kanten bakken.
  • Dressing kloppen van rest van olie, azijn, zout en peper.
  • Brood uit oven nemen.
  • Onderste helft beleggen met wat sla en helft van tomaat en quornfilets.
  • Bovenste broodhelft erop leggen.
  • Rest van sla en tomaat met dressing mengen.
  • Burger schuin doormidden snijden en serveren met salade

Recept afdrukken
No ratings yet

Eendenborst met mandarijncompote

Allerhande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mandarijnen pellen, horizontaal doormidden snijden en partjes van elkaar losmaken.
  • In diepe koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook hierin 5 minuten zachtjes bakken, zodat ze glazig worden zonder te kleuren.
  • Suiker toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Mandarijnen, azijn en naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Op laag vuur nog 10 minuten smoren.
  • Mandarijncompote in kom scheppen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Met scherp mes voorzichtig vetlaag van eendenborstfilets wegsnijden.
  • Vlees met 1 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout, peper en vijfkruidenpoeder.
  • Grillpan verhitten.
  • Vlees 2-3 minuten per kant grillen, tot vlees rondom bruin maar vanbinnen nog rosé is.
  • Eendenborstfilets even laten rusten op snijplank en dan in dunne plakjes snijden.
  • Vlees over vier borden verdelen en wat mandarijncompote erop scheppen.
  • Rest van compote in sauskom erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met basmatirijst en spinazie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dungesneden entrecôte met bietjes, mierikswortelroom en rucola

Allerhande 2004
Recept categorieën: Rundvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In schaal sjalotsnippers 5 minuten in azijn marineren.
  • Intussen entrecôtes met 1 eetlepel olie insmeren en aan beide kanten bestrooien met zout en peper.
  • In kom crème fraîche losroeren met mierikswortel, op smaak brengen met zout en peper.
  • Zout, peper en 4 eetlepels olie door sjalot roeren en bietjes erdoor scheppen.
  • Grillpan of pan met antiaanbaklaag verhitten en entrecôte op hoog vuur in 1 minuut per kant
  • krokant en bruin bakken.
  • Vlees uit pan nemen en op snijplank iets laten afkoelen.
  • In kom rucola mengen met 1 eetlepel olie en mespunt zout.
  • Vetrandje van entrecôtes snijden en vlees 'trancheren': scherp, glad mes schuin op vlees zetten en er dunne plakjes van snijden.
  • Plakjes entrecôte op vier borden uitspreiden en bietjes erover verdelen.
  • Mieriksroom in (nonchalant) streeppatroon over bietjes druppelen (room met
  • zigzagbeweging van lepel laten lopen).
  • Op elk bord flinke pluk rucola leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Carpaccio van kalfsentrecôte

Allerhande 2005
Recept categorieën: Kalfsvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen.
  • In kom sjalot mengen met azijn en 5 minuten laten staan.
  • Truffelolie en 2 eetlepels olijfolie door sjalotmengsel roeren en dressing op smaak brengen met zout en peper.
  • In andere kom crème fraîche met mosterd en 1-2 eetlepels water tot dunne saus roeren, met zout en peper op smaak brengen.
  • Entrecôtes met 1 eetlepel olijfolie bestrijken en met zout en peper naar smaak bestrooien.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag vlees op hoog vuur in 2 minuten bruinbakken, halverwege
  • keren.
  • Vlees uit pan nemen en iets laten afkoelen.
  • Entrecôtes met scherp glad mes in dunne plakjes snijden en plakjes op vier borden uitspreiden.
  • Roomsaus over vlees schenken.
  • Waterkers met sjalotdressing mengen en in midden op vlees leggen.
  • Met pijnboompitten bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Het vlees krijgt extra smaak als het op de barbecue dichtgeschroeid is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietjessalade met rode ui

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen.
  • Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak.
  • Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten.
  • Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken).
  • Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes.
  • Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met geroosterde uien en blauwe kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Uien pellen en elk in vier partjes snijden.
  • Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie.
  • Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien.
  • In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren.
  • Veldsla over vier borden verdelen.
  • Geroosterde uien erop leggen.
  • Bakvet erover sprenkelen.
  • Blauwe kaas erboven verbrokkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van witlof met tijmkletskoppen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boter smelten.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • In kom sesamzaad, poedersuiker en mespunt zout door elkaar roeren.
  • Al roerend sinaasappelsap en boter toevoegen.
  • Blijven roeren tot homogene massa ontstaat.
  • Bloem en tijm erdoor spatelen.
  • Deeg ca. 10 uur afgedekt in koelkast laten opstijven.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
  • Bakplaat invetten.
  • Van deeg 12 rolletjes ter grootte van knikker draaien en op bakplaat leggen met zeker 5 cm tussenruimte.
  • Kletskoppen in oven in ca. 10-15 minuten mooi goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • In keukenmachine witte-wijnazijn, mosterd en mayonaise mengen.
  • Al draaiend 1 dl olijfolie en walnootolie in dun straaltje toevoegen en blijven draaien tot mooi gebonden dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout, peper en poedersuiker.
  • Frisée wassen, in stukken scheuren en (in slacentrifuge) droog slaan.
  • Rucola in stukken scheuren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Struikjes witlof in lengte halveren en stronkje met kern eraf snijden.
  • Witlofpunten op 5 cm afsnijden, wassen en tot gebruik in vochtige theedoek wegleggen. Onderkanten van witlof in reepjes snijden.
  • In koekenpan 4 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Reepjes witlof met 1 theelepel poedersuiker al omscheppend in ca. 3-4 minuten beetgaar bakken.
  • Rode-wijnazijn erover schenken en laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, bieslook, zout en peper.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Eimengsel erin schenken en over panbodem laten uitvloeien.
  • Bakken tot bovenkant droog is.
  • Omelet in 8 punten snijden.
  • Op de borden ringvorm zetten.
  • Gebakken witlof erin scheppen en licht aandrukken.
  • Ring voorzichtig verwijderen.
  • Op witlof kletskop leggen.
  • Hierop wat frisée en rucola verdelen en omelet losjes gevouwen erop leggen.
  • Hierop weer kletskop leggen met frisée, rucola en omelet.
  • Afdekken met kletskop.
  • Witlofblaadjes en kervel eromheen verdelen.
  • Besprenkelen met dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met geroosterde uien en blauwe kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Uien pellen en elk in vier partjes snijden.
  • Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie.
  • Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien.
  • In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen.
  • Geroosterde uien erop leggen.
  • Bakvet erover sprenkelen.
  • Blauwe kaas erboven verbrokkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tournedos met gekonfijte sjalotjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Sjalotjes pellen en grote exemplaren halveren.
  • In pan met dikke bodem helft van boter verhitten.
  • Sjalotjes in ca. 5 minuten al omscheppend lichtbruin bakken.
  • Basterdsuiker toevoegen en al roerend in ca. 2 minuten laten smelten.
  • Rozemarijn, laurier, azijn en port erdoor roeren en aan de kook brengen.
  • Sjalotjes -afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten sudderen, af en toe omscheppen,en onafgedekt in ca. 3 minuten zachtjes laten inkoken tot stroperig mengsel.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Bereiden:

  • Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
  • De borden voorverwarmen.
  • Sjalotjes op laag vuur in ca. 5 minuten opnieuw verwarmen.
  • Intussen tournedos droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
  • Tournedos bestrooien met zout en peper.
  • Uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warinhouden.
  • Fond aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
  • Compote erdoor roeren.
  • Jus al roerend in ca. 3 á 4 minuten iets laten inkoken. Jus over borden verdelen.
  • Tournedos erin leggen.
  • Sjalotjes ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelgratin en gemengde sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saladetaart met Danish Blue

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
  • Met vork gaatjes in bodem prikken.
  • In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Peultjes schoonmaken en wassen.
  • In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
  • Afgieten.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Maïs afgieten.
  • In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In steelpan melk aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Zure room erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel over taartbodem uitstrijken.
  • Salade erop scheppen.
  • Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Kaas in stukjes verdelen.
  • In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.

Bereiden:

  • Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.