Runderstoofpot met rodekool
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 4 sjalotten
- ½ rodekool
- 2 winterpenen
- 70 g boter
- 500 g biologische riblappen
- 10 g rundvleeskruiden
- 3 dl rode wijn
- ½ biologisch vloerbrood
Bereidingswijze
- Snijd de kool in parten en snijd de witte stronk eruit.
- Snijd in repen.
- Snijd de wortel in schuine plakken van 2 cm dik.
- Verhit de boter in een braadpan.
- Snijd het vlees in grote stukken en bak het al omscheppend ca. 2 minuten.
- Voeg de sjalotten toe en bak ca. 2 minuten mee.
- Bestrooi het vlees met vleeskruiden en schep om.
- Schep de rodekool en wortel erdoor.
- Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij.
- Breng het langzaam aan de kook.
- Laat het vlees en de groente afgedekt op laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Schep af en toe om.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Verdeel het brood in grote stukken.
- Smelt in een koekenpan de overige boter en wentel het brood erdoor.
- Verdeel de broodstukken over de runderstoofpot.
- Schuif de pan onder de hete grill en laat het brood in ca. 5 minuten bruin worden.