Rodekool ananas salade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote rodekool
  • 1 groene paprika in stukjes gesneden / zonder zaadjes
  • ½ ananas schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden kleine
  • 2 middelgrote sinaasappels in partjes
  • 6 lente-uitjes in kleine stukjes
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 75 gram hazelnoten grof gehakt
  • 75 gram adukibonen ontkiemde
  • peterselie

Voor de dressing:

  • 1 dl mayonaise
  • ½ dl Griekse yoghurt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwijder de buitenste lelijke of taaie bladeren van de kool en snijd de onderkant recht afsnijden, zodat de kool rechtop kan staan.
  • Snijd van de bovenkant ± ¼ af en verwijder met een scherp mes de binnenste bladeren van de kool, zodat er een schil van ± 6 mm dik overblijft.
  • Zet het koolomhulsel apart.
  • Verwijder de taaie delen van de koolbladeren en snijd de rest zeer fijn.
  • Doe de gesneden kool met de paprika, ananas, sinaasappel, lente-ui, selderij, hazelnoten en de bonen in een grote schaal.
  • Meng de mayonaise met de yoghurt, zout en peper en schep dit voorzichtig door de salade.
  • Schep de salade in het koolomhulsel en zet dit, gegarneerd met peterselie, op een schaal.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten / Salade