Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodjes voor de zaterdag

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Dieët: Vegetarisch
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de maanzaadbroodjes en rooster ze vlak voordat het tofu-groentemengsel is roergebakken.
  • Verhit een hapjespan of wok en verhit de olie daarin.
  • Voeg de stukjes roerbaktofu toe en roerbak deze ± 2 minuten.
  • Pel de sjalot of ui en het teentje knoflook, hak ze fijn en bak ze in de pan mee.
  • Halveer de peper, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de peper in ragdunne reepjes.
  • (Vervang de peper eventueel door 1 theelepel sambal oelek).
  • Maak de paprika's schoon, snijd ze in repen, voeg die aan de ingrediënten in de pan toe en roerbak alles ± 3 minuten.
  • Was de taugé en laat deze goed uitlekken.
  • Rooster nu de broodjes.
  • Voeg de taugé en de doperwtjes toe, schep om en voeg de groentebouillon en de sojasaus toe.
  • Warm even door en serveer direct op de warm geroosterde broodjes.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

  1. Vervang de paprika's door champignons of een mengsel van champignons en shii-take.
  2. Voeg tegelijk met de taugé een handvol rucola of ezelsoren toe. Let er dan extra goed op dat de sla knapperig blijft.
Info:
In veel gezinnen wordt de zaterdag gebruikt om boodschappen te doen, te sporten en in en om het huis te werken. Vaak wordt er eerst uitgeslapen en uitgebreid ontbeten, zodat de lunch en het avondeten naar een wat later tijdstip verschuiven. Deze warme broodjes zijn zowel voor de lunch als voor de avondmaaltijd, met een kop soep vooraf.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade met krokante tofu

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Calorieën: 410kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom couscous en courgetterauwkost door elkaar scheppen.
  • Knoflookdressing en 125 ml kokend water erdoor scheppen.
  • Salade ca. 5 minuten laten staan.
  • In droge wok tofu al omscheppend in 3 à 5 minuten krokant bakken.
  • Veldsla over kommen verdelen.
  • Couscoussalade erop scheppen en tofu erover strooien.

Nutrition

Calorieën: 410kcal | koolhydraten: 36g | Eiwit: 22g | Vet: 21g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu

Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom kuiltje in midden van bloem maken.
  • In ander kom sherry, 2 eetlepels sojasaus, eieren en 300 ml water loskloppen en in kuiltje van bloem schenken.
  • Met garde doorkloppen tot glad mengsel ontstaat.
  • Helft van bosui erdoor roeren.
  • In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten.
  • Beslag in pan scheppen en pannenkoek aan beide kanten lichtbruin bakken.
  • Op zelfde wijze nog 3 pannenkoeken bakken.
  • In wok tofu al omscheppend in 2 eetlepels olie bruinbakken.
  • Met schuimspaan uit pan nemen.
  • In zelfde pan paprika 1 minuut roerbakken.
  • Spitskool 1 minuut meebakken en tofu met rest van bosui erdoor roeren.
  • Rest van sojasaus, limoenschil, limoensap en peper naar smaak door elkaar roeren.
  • Pannenkoeken op vier borden leggen, groenten-tofumengsel erover verdelen en oprollen.
  • Saus in schaaltje ernaast serveren.