Romige mosterdsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippenbouillon
  • ½ kleine prei
  • 50 gr katenspek
  • 1 eetlepel olie
  • 1 beker crême fraiche
  • minstens 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • 100 gr volvette smeerkaas Goudkuipje,
  • 4 eetlepels allesbinder of maïzena
  • zout
  • peper

Instructies

  • Breng in een pan 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook.
  • snijd de prei in dunne ringen, was ze en laat ze uitlekken.
  • Snijd het katenspek in reepjes, bak die in de olie krokant en laat ze op  keukenpapier uitlekken.
  • Klop de crème fraîche met een garde door de bouillon en roer de mosterd erdoor.
  • Laat de smeerkaas al roerend in de soep smelten en schep het spek erdoor.
  • Bind de soep met de allesbinder of maïzena en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg als laatste de prei toe en dien de soep direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep