Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade hart rijst

Het origineel van dit recept komt uit het prachtige boek "Chocolade" van Trish Deseine, de Noord-Ierse vrouwelijke kok met Franse kookgewoontes. Ik heb het recept ietwat aangepast.
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de melk aan de kook en voeg de rijst toe; laat het geheel een half uur zachtjes koken.
  • Smelt de helft van de chocolade met de helft van de room.
  • Roer de rest van de room, de suiker en de sinaasappelschil door de warme rijstpudding.
  • Schep deze in bakjes, breek de rest van de chocolade in stukjes en duw die stukjes diep in de rijstpudding; schep de chocoladesaus erover.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bindaetuk

erwten en rijst pannenkoekjes
Recept categorieën: Groenten, Pannenkoeken, Rijst
Land van herkomst: Korea
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voeg 3 deciliter water aan de erwten en rijst toe en kook 25 minuten.
  • Controleer na een kwartier of er nog water bij moet.
  • Pureer dit mengsel in een keukenmachine en roer de bloem en eieren erdoor en zout en peper naar smaak.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en giet hoopjes met een pollepel in de pan voor kleine pannenkoekjes (zoals Amerikaanse pannenkoeken).
  • Verdeel wat paprika en tomaat over de bovenkant.
  • Bak 2 tot3 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 2 minuten.
  • Draai de pannenkoekjes terug alvorens ze te serveren.
  • Meng de sojasaus met de groene ui en serveer deze erbij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokosrijst met mango

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Rijst
Land van herkomst: Bangladesh
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de rijst een uur in koud water en giet het water af.
  • Voeg nu de kokosmelk en 1 deciliter water aan de rijst toe en kook zachtjes gedurende 20 minuten.
  • Voeg een beetje water toe, als het te dik is, en schep het mengsel in een ovenschaal.
  • Bak het 20 minuten op 150 graden.
  • Laat de rijst afkoelen en serveer met mango's.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Saffraanrisotto met vis en venkel

Recept categorieën: Rijst, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper het sjalotje.
  • Snijd de venkel in kleine stukjes, snijd het groen fijn en bewaar dat als garnering.
  • Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotsnippers hierin glazig.
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
  • Voeg de venkel, de saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
  • Roer nu en dan en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
  • Snijd de vis in blokjes en laat die de laatste 10 minuten in de risotto gaar worden.
  • Roer de slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas
  • door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Strooi de rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto en serveer direct.

Variatie:

  • Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.
  • Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
  • Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.
Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.
 
 


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met appel en noten van Astrid Veltman

Recept categorieën: Fruit, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de appels en snipper het vruchtvlees grof.
  • Rooster de hazelnoten al omschuddend in een droge koekenpan goudbruin, neem ze uit de pan en hak ze klein.
  • Snijd de abrikozen in kleine reepjes.
  • Smelt de boter in een braadpan,schep de rijst erin en fruit al omscheppend tot de rijstkorrels glazig worden.
  • Verwarm het appelsap en de wijn, los de suiker en de vanillesuiker erin op en het voeg er het citroenrasp aan toe.
  • Voeg al roerend in gedeelten het vocht aan de rijst toe en laat het opnemen.
  • Voeg bij het laatste beetje vocht ook de appel en de abrikozen toe.
  • Verwarm de rijst omscheppend 10 minuten en roer er dan de slagroom en de honing bij.
  • Breng op smaak met citroensap en eventueel nog wat suiker en bestrooi met de noten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met gedroogde tomaten

Recept categorieën: Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd 6 gedroogde tomaten in repen en 2 bosuitjes in ringen.
  • Kook 350 gr broccoliroosjes 6 minuten in 1/2 liter kippenbouillon (bewaar de
  • bouillon).
  • Fruit 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook uit de pers in 4 eetlepels
  • olijfolie.
  • Doe er 300 gr rondkorrelrijst (Spaanse of Arboriorijst) bij en bak al
  • omscheppend 3 minuten.
  • Roer de gedroogde tomaten en ± 1 dl van de hete bouillon bij de rijst en laat
  • het vocht al omscheppend opnemen.
  • Voeg zo steeds wat bouillon en tot slot 1 1/2 dl droge witte wijn toe.
  • Warm het gerecht nog even door, het moet 'romig' blijven.
  • Breng de risotto op smaak met 1/2 dl slagroom en wat zout en versgemalen
  • peper en schep er de bosui, de broccoli en wat versgeknipt basilicum door.
  • Serveer met ± 100 gr geschaafde, verbrokkelde overjarige kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met kastanjechampignons

Recept categorieën: Rijst
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook uit de pers hierin 2 minuten.
  • Bak de paddestoelen mee.
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glazig zijn.
  • Schenk er 3/4 van de bouillon bij en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
  • Voeg, als de rijst droger wordt, steeds een scheut bouillon toe.
  • Kook de erwtjes de laatste 7 minuten mee en breng op smaak met zout, peper en peterselie.
  • Strooi er aan tafel de kaas over.
  • Lekker met een ongepaneerde schnitzel, gevuld met rauwe ham en salie.

Tips / Opmerkingen

Variatie:
Laat de erwtjes weg en kook 400 gr fijngesneden preiringen en 1 eetlepel
garam masala 5 minuten mee.
Roer op het laatste moment 2 eetlepels crème fraîche door de rijst.
Vervang de oude kaas door Maasdammer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met kip, broccoli en maïs

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Verhit de boter en bak de reepjes kip hierin rondom bruin.
  • Snipper de ui en bak hem 2 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
  • Voeg 3/4 van de bouillon toe en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en laat die de laatste 10 minuten bij de rijst gaar worden.
  • Roer de rijst regelmatig om en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
  • Voeg de uitgelekte maïs en de helft van de kaas toe en breng de risotto met zout, peper en oregano op smaak.
  • Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas en serveer direct.

Variatie:

    Tips / Opmerkingen

    Variatie:

    Vervang de kip door blokjes kalkoenschnitzel, vervang de broccoli door blokjes courgette, laat de maïs weg en serveer het gerecht met geraspte belegen geitenkaas met kruiden.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Risotto met paddestoelen II

    Recept categorieën: Rijst
    porties: 4 personen

    Bereidingswijze

    • Snijd de prei in fijne ringen en fruit die met de knoflook uit de pers in 2
    • eetlepels olijfolie.
    • Zoek de gemengde paddestoelen uit, maak ze schoon en snijd ze eventueel
    • kleiner, maar laat ze herkenbaar.
    • Snipper de sjalotjes.
    • Neem de preiringen uit de pan, voeg wat olie toe en bak de paddestoelen en
    • de sjalotjes kort op hoog vuur.
    • Bestrooi ze met peper uit de molen en neem ze uit de pan.
    • Schep de rijst in de pan en verwarm die al roerend op laag vuur, zodat de rijst
    • glazig wordt.
    • Voeg dan in delen, in 20 minuten in totaal, 1,2 liter runderbouillon (van 1 pot
    • bouillon of fond, aangevuld met 1 dl witte wijn en water) toe en laat dit
    • opnemen.
    • Verwarm het geheel nog ± 5 minuten tot de rijst gaar is.
    • Meng er op het laatst de prei door.
    • Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden.
    • Verwarm de rijst met de prei voor het serveren al roerend opnieuw, voeg de
    • paddestoelen toe en warm ze mee.
    • Knip een flinke hoeveelheid peterselie fijn en roer die op het laatst door de
    • rijst.
    • Rasp de oude kaas en geef die er apart bij.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Mexicaanse risotto

    Recept categorieën: Rijst, Rundvlees
    Land van herkomst: Mexico
    porties: 4

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Roer de kruidenmix door 3/4 liter warm water.
    • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
    • Bak de ui, de paprika en het gehakt in de olie tot het vlees korrelig is.
    • Snijd de worst in plakjes.
    • Schep de rijst door het gehaktmengsel.
    • Voeg al roerend de kruidenmix met het vocht, de tomatensaus, de doperwten en de worst toe en laat de rijst in 20-25 minuten smeuïg en gaar worden.
    • Roer regelmatig en voeg zo nodig water toe.
    • Schep er tenslotte de maïskorrels door en verwarm ze mee.
    • Breng de risotto op smaak met zout en peper en strooi er eventueel geraspte kaas over.
    • Lekker met tortillachips of kidneybonen.