Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: zuivelonline.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze, naast elkaar, in een lage ovenschaal.
  • Snipper de gepelde ui fijn.
  • Doe het citroensap in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
  • Voeg de specerijen en het zout toe en roer tot het zout is opgelost.
  • Klop de olie erdoor en roer de ui en koriander erdoor.
  • Schenk het mengsel over de vis en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren.
  • Maak de venkel schoon, houd wat van de mooie 'veertjes' achter en snijd de knollen overlangs in smalle reepjes van ca. 1/2 cm.

Afwerking:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Smelt de boter in een koekenpan, roer de venkelreepjes erdoor en schenk er ca. 1 dl water bij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de venkel, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het deksel en laat de venkel in nog ca. 7 minuten gaar worden en het vocht voor het grootste deel verdampen.
  • Breng de groente op smaak met zout.
  • Zet intussen de schaal met de vis, onafgedekt op een rooster, in het midden van de oven en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
  • Schep de venkel op de borden en leg de vis met de saus erop.
  • Garneer met de venkelveertjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst of couscous en een tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokosnasi met roodbaarsfilet

Recept categorieën: Rijst, Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asiaan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
  • Meng ondertussen de groentemix (uit het pakjmet 1 dl heet water, ten minste 10 minuten laten staan.
  • Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de visblokjes in ca. 3 minuten voorzichtig gaar.
  • Haal ze uit de wok en houd ze warm (op een warme plaat op het fornuis of in de een lauw warme oven).
  • Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur.
  • Laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 5 minuten.
  • Meng de gewelde groentemix en de rijst erdoor. Voeg de kruidenmix (uit het pakjtoe en wok 2 minuten.
  • Schep voorzichtig de gare visblokjes en de geraspte kokos door de nasi.
  • Schep de kokosnasi op borden of in kommen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Sojasaus en Atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip: Breng de kokosnasi eventueel verder op smaak met wat citroen- of limoensap. Vervang de visfilet door kip of in blokjes gesneden hamlapjes. Roerbak deze 8 minuten en voeg vervolgens direct de groenten toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Visspies met cocktailsaus

Recept categorieën: Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Satéstokjes in water weken.
  • Oven op 225 °C voorverwarmen.
  • Vis in stukken snijden.
  • Vis met tomaatjes aan satéstokjes rijgen.
  • Spiesen met zout bestrooien en met olie bestrijken.
  • Aardappelpartjes volgens gebruiksaanwijzing in oven bereiden.
  • Appel wassen, in partjes snijden en klokhuis verwijderen.
  • Appel in stukjes snijden en met sla en dressing mengen.
  • Spiesen in grote koekenpan of grillpan in 5 minuten gaarbakken.
  • Spiesen met cocktailsaus, aardappelpartjes en salade serveren.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Moncaro Verdicchio dei Castteli di Jesi Classico

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met romige wijnsaus

Recept categorieën: Groenten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stronkjes in stukjes snijden en in 8 minuten beetgaar koken.
  • Vis bestrooien met bloem, zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten en vis in 8 minuten aan beide zijden bakken, voorzichtig keren.
  • Intussen krieltjes in 4 minuten gaarkoken.
  • Crème fraîche met wijn in steelpannetje 1 minuut koken, op smaak brengen met zout en peper.
  • Kappertjes door wijnsaus roeren.
  • Vis serveren met wijnsaus, broccoli en krieltjes.
  • Wijnadvies: Swartland Chardonnay

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met mediterane saus

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten.
  • Aardappelpartjes toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken, vervolgens afgedekt nog ca. 5 minuten bakken.
  • Vis in bakblik leggen, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap en rest van olie.
  • Vis in midden van oven in ca. 10 minuten gaar bakken.
  • Tomaatjes en groentemix bij aardappelen voegen en ca. 5 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vis serveren met aardappel-groentemengsel en olijvensaus.
  • Wijnadvies: Undurraga Chardonnay

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met groenteschotel

Recept categorieën: Groenten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Krieltjes schoonborstelen.
  • Krieltjes en groente 6 minuten blancheren en goed laten uitlekken.
  • Boursin met wijn losroeren.
  • Groenten, krieltjes, roomkaasmengsel en zout en peper naar smaak in ovenschaal door elkaar scheppen.
  • Schotel in midden van oven in 20 minuten gaar laten worden.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Vis bestrooien met zout, peper en bloem en in ca. 5 minuten bruinbakken.
  • Serveren met groenteschotel.
  • Wijnadvies: Rémy Pannier Chardonnay

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met fruit

Recept categorieën: Fruit, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Frites bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Vis droogdeppen en bestrooien met viskruiden.
  • Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In grote koekenpan boter verhitten.
  • Vis in ca. 3 minuten aan elke kant gaarbakken.
  • Intussen salade laten uitlekken.
  • Vis uit pan nemen en op warme borden leggen.
  • In bakvet fruit ca. 1 minuut bakken.
  • Fruit over vis scheppen.
  • Serveren met broccoli en frites.
  • Wijnadvies: Ernest & Julio Gallo Chardonnay

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met auberginekaviaar

Recept categorieën: Groenten, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Aubergines wassen, in lengte halveren en in oven in ca. 30 minuten zacht laten worden.
  • Aubergines ca. 15 minuten laten afkoelen, vruchtvlees uit schil lepelen en grof hakken.
  • Intussen paprika's klein snijden.
  • Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Met azijn en 5 eetlepels olie door elkaar mengen.
  • Aubergine- en paprikastukjes erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Roodbaarsfilets aan beide kanten dun bestrijken met olie.
  • Filets met witte kant naar onder, op bakplaat leggen.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • Bakplaat vlak onder hete grill schuiven en roodbaarsfilets in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar grillen.
  • Roodbaarsfilets op warme borden leggen en kaviaar erop scheppen.
  • Serveren met ciabattabrood en gemengde salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige aardappelen met roodbaarsfilet

Recept categorieën: Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Bosuitjes in dikke ringen snijden.
  • Roodbaars in 4 stukken verdelen.
  • In ingevette ovenschaal roodbaars, tomaatjes en bosui leggen.
  • Met zout en peper bestrooien en met olie besprenkelen.
  • Schaal in midden van oven zetten en vis in 15 minuten gaarbakken.
  • Aardappelschijfjes in 5 minuten gaarkoken, afgieten en Boursin erdoor scheppen.
  • Aardappels met Boursin al omscheppend 2 minuten verwarmen.
  • Sla met dressing mengen.
  • Roodbaars met tomaatjes, romige aardappelen en salade serveren.
  • Wijnadvies: Eugène Loron Mâcon Villages blanc

Gestoomde Vis Met Mosterdsaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde vis met mosterdsaus

Recept categorieën: Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bospeen schrappen, wassen en halveren. 
  • In pan 1 liter water aan de kook brengen en 1 bouillontablet oplossen. 
  • Roodbaars in stukken verdelen. 
  • Roodbaars, bospeen en aardappelpartjes in stoommandje of vergiet leggen. 
  • Boven kokend water bospeen, aardappel en vis in 15 miunuten afgedekt gaarstomen. 
  • Intussen in steelpan boter laten smelten. 
  • Bloem door boter roeren tot compacte massa ontstaat. 
  • Deze massa oplossen in 300 ml water en aan de kook brengen. 
  • Goed roeren tot gladde saus ontstaat. 
  • Tweede bouillontablet, mosterd en crème fraîche door saus roeren. 
  • Saus op smaak brengen met zout en peper. 
  • Vis, aardappeltjes en bospeen over vier borden verdelen. 
  • Saus er half over schenken.

Wijnadvies: Otoñal Rioja blanco