Roodbaars met basilicum

Geroosterde Roodbaars met Basilicum

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes roodbaarsfilet ca. 250 g per stuk
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 3 eetlepels diepvries basilicum doosje à 50 g
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 700 g broccoli

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Halveer de kerstomaatjes en leg ze rondom de vis.
  • Bestrooi de vis en tomaatjes met de diepvries basilicum en druppel er 2 eetlepels olijfolie overheen.
  • Verhit de resterende olijfolie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  • Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar.
  • Zet de ovenschaal met de vis in de oven en bak de vis in 10 minuten gaar.
  • Serveer de geroosterde roodbaars met de gebakken aardappelschijfjes en gekookte broccoli.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer de vis eventueel met wat extra verse basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.
 

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaak van de roodbaars en de verse basilicum.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij