Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 schaaltjes roodbaarsfilet ca. 250 g per stuk
- 1 bakje kerstomaatjes
- 3 eetlepels diepvries basilicum doosje à 50 g
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
- 700 g broccoli
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal.
- Halveer de kerstomaatjes en leg ze rondom de vis.
- Bestrooi de vis en tomaatjes met de diepvries basilicum en druppel er 2 eetlepels olijfolie overheen.
- Verhit de resterende olijfolie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar.
- Zet de ovenschaal met de vis in de oven en bak de vis in 10 minuten gaar.
- Serveer de geroosterde roodbaars met de gebakken aardappelschijfjes en gekookte broccoli.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de vis eventueel met wat extra verse basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.