Roodbaarsfilet à la Picasso

Roodbaarsfilet à la Picasso

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 roodbaars (of andere witvis)
  • 2 bananen
  • 3 mandarijntjes
  • 1 blik tropische fruitcocktail
  • citroensap
  • sinaasappellikeur
  • amandelen
  • bloem
  • roomboter
  • gembersiroop
  • peper & zout

Instructies

  • Laat het fruit goed uitlekken.
  • Bananen pellen en in plakjes snijden. Pel de mandarijntjes.
  • Rooster de amandelen in een pan zonder vet goudbruin.
  • Wrijf de vis in met peper en zout en wentel door de bloem.

  • Schud de overtollige bloem eraf.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Besprenkel de vis met citroensap en bak dan de filets in roomboter. 

  • Niet te lang bakken, anders wordt de vis te droog.
  • Als de filets goudbruin zijn, leg ze in een schaal en zet deze in de oven om de vis warm te houden.
  • In het achtergebleven bakvocht bak je het fruit zonder de bananen.

  • Doe een scheut gembersiroop (naar smaak) bij het fruit.
  • Warm dit goed door en voeg dan pas de bananen toe.
  • Giet een flinke scheut sinaasappellikeur over het fruit en flambeer het.
  • Doe de filets op een bord en schep er het fruitmengsel naast.
  • Strooi amandelschaafsel over de vis en het fruit.
  • Serveer met gebakken aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------