Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 roodbaars (of andere witvis)
- 2 bananen
- 3 mandarijntjes
- 1 blik tropische fruitcocktail
- citroensap
- sinaasappellikeur
- amandelen
- bloem
- roomboter
- gembersiroop
- peper & zout
Instructies
- Laat het fruit goed uitlekken.
- Bananen pellen en in plakjes snijden. Pel de mandarijntjes.
- Rooster de amandelen in een pan zonder vet goudbruin.
- Wrijf de vis in met peper en zout en wentel door de bloem.
- Schud de overtollige bloem eraf.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Besprenkel de vis met citroensap en bak dan de filets in roomboter.
Niet te lang bakken, anders wordt de vis te droog.- Als de filets goudbruin zijn, leg ze in een schaal en zet deze in de oven om de vis warm te houden.
- In het achtergebleven bakvocht bak je het fruit zonder de bananen.
- Doe een scheut gembersiroop (naar smaak) bij het fruit.
- Warm dit goed door en voeg dan pas de bananen toe.
- Giet een flinke scheut sinaasappellikeur over het fruit en flambeer het.
- Doe de filets op een bord en schep er het fruitmengsel naast.
- Strooi amandelschaafsel over de vis en het fruit.
- Serveer met gebakken aardappeltjes.