Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische ragout

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grote stukjes Quorn halveren.
  • Tijm, zout en peper erover strooien.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden.
  • In kopje bieslook fijnknippen.
  • In magnetronschaal room en mosterd door elkaar roeren.
  • Erdoor scheppen: Quorn, bleekselderij en bieslook.
  • In magnetron, afgedekt, in ca. 4 á 5 minuten op vol vermogen (ca. 700 Watt) beetgaar en door en door heet laten worden.
  • Af en toe omscheppen.
  • Serveren met aardappelpuree (uit pakje) en slamelange.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saffraanvissoep met wortel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Provençaalse kruiden met garen als bosje vastbinden.
  • Eventuele grotere worteltjes halveren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In grote braadpan olie verhitten en ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • 1 Liter water toevoegen ,en aan de kook brengen met kruidenbosje, saffraan en worteltjes.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
  • Op laag vuur soep afgedekt ca. 5 minuten koken. Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • Aardappelblokjes aan soep toevoegen en ca. 10 minuten meekoken.
  • Intussen kabeljauwfilet in blokjes snijden.
  • Mosselen en kabeljauwfilet aan soep toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken. Room door soep roeren en soep weer aan de kook brengen.
  • Soep pikant op smaak brengen met cayennepeper.
  • Kruidenbosje uit soep nemen.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood en boter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saffraanvissoep met wortel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Provençaalse kruiden met garen als bosje vastbinden.
  • Eventuele grotere worteltjes halveren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In grote braadpan olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • 1 Liter water toevoegen, en aan de kook brengen met kruidenbosje, saffraan en worteltjes.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
  • Op laag vuur soep afgedekt 5 minuten koken.
  • Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • Aardappelblokjes aan soep toevoegen en 10 minuten meekoken.
  • Intussen kabeljauwfilet in blokjes snijden.
  • Mosselen en kabeljauwfilet aan soep toevoegen en 3 minuten laten meekoken. Room door soep roeren en soep weer aan de kook brengen.
  • Soep pikant op smaak brengen met cayennepeper.
  • Kruidenbosje uit soep nemen.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood en boter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vis met Mort Subite Cassis

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knijp de beschuiten tot paneermeel.
  • Hak de peterselie zeer fijn en meng dit door het paneermeel.
  • Klop de eieren.
  • Verdeel de vis in vieren, wrijf de stukken in met peper en omwikkel ze met het ontbijtspek.
  • Haal de pakketjes door de losgeklopte eieren en daarna flink door het paneermeelmengsel en bak ze in wat boter in ± 5 minuten gaar.
  • Snijd de venkel en de bosui fijn en roerbak ze ± 5 minuten in wat boter.
  • Laat intussen de Mort Subite Cassis en 1 eetlepel Aceto Balsamico tot een flinke bodem inkoken.
  • Doe er naar smaak Room Culinair en wat peper bij en laat nog even koken.
  • Schep de groenten in het midden van de borden, leg de stukjes gebakken vis erop en schep de saus eromheen.

Tips / Opmerkingen

Geef er gekookte aardappels of stokbrood bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip in brandewijn

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
wachten1 u
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Kip, Varkensvlees
Land van herkomst: België, Wereldkeuken
porties: 4 personen
Calorieën: 475kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Prei schoonmaken, in stukken van ca. 5 cm snijden, wassen en laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Kip met peper bestrooien en rondom bruin bakken.
  • Kip uit pan scheppen.
  • Prei en knoflook in achtergebleven bakvet al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Brandewijn en 2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen.
  • Kip toevoegen en in ca. 1 uur gaar stoven.

Bereiden

  • Kip uit pan nemen en in stukken verdelen en warmhouden onder aluminiumfolie.
  • Pruimen en hamblokjes door stoofvocht roeren.
  • Room erdoor roeren en saus aan de kook brengen.
  • Kip met saus en gekookte aardappels serveren.

Nutrition

Calorieën: 475kcal | koolhydraten: 23g | Eiwit: 33g | Vet: 28g

Recept afdrukken
No ratings yet

Toffe peren

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eérst maar eens peren schillen.
  • Dan snij je ze in vieren en haal je het klokhuis eruit.
  • In een koekenpan smelt je de boter.
  • Bak de peren zachtjes, ca. 5 minuten, af en toe keer je ze om.
  • Leg de gebakken peren op een bord (straks zijn ze weer aan de beurt).
  • In de koekenpan doe je room, suiker en citroenrasp.
  • Je roert en verwarmt het zaakje net zo lang tót alle suiker gesmolten is.
  • Leg de geduldige peerstukjes in de saus en warm ze nog 1 minuut mee.
  • Zit iedereen aan tafel?
  • Mooi, want warm zijn deze peren op hun lekkerst.

Tips / Opmerkingen

Steek er een parasolletje in voor als de zon gaat schijnen...

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met knoflookgarnalen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaten wassen en in plakken snijden.
  • Plakken bestrooien met 4 eetlepels Italiaanse kruiden.
  • Verdeel er 3 eetlepels olijfolie, azijn, zout en peper over.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook uit pan scheppen en apart houden.
  • In hete olie gamba's ca. 4 minuten omscheppend roerbakken.
  • Intussen room culinair, knoflookplakjes, rest van Italiaanse kruiden, peper en zout door spaghetti mengen.
  • Spaghetti over vier borden verdelen, gamba's ernaast leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige maïssoep met zeevruchten

snel te maken
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Prei schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Maïs laten uitlekken.
  • In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 minuten zachtjes bakken.
  • Bloem al roerend toevoegen.
  • Onder voortdurend roeren 1 l water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 minuten zachtjes laten koken.
  • Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen.
  • Brood roosteren.
  • Soep met zout en peper op smaak brengen.

Tips / Opmerkingen

Met toast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met romige kip champignonsaus

snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en kipblokjes 5 minuten bakken.
  • Champignons en prei toevoegen, knoflook erboven uitpersen en geheel nog 5 minuten bakken.
  • Basilicumblaadjes in reepjes snijden.
  • Room toevoegen en saus met zout en peper op smaak brengen.
  • Pasta met saus serveren en met basilicum garneren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalensoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • In pan boter verhitten.
  • Tomaatstukjes met chilipoeder en cognac afgedekt ca. 2 minuten zachtjes smoren.
  • Fond, wijn en dragon toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • Met staafmixer tot gladde soep pureren of boven andere pan door zeef wrijven.
  • Bieslook in stukjes van ca. 1/2 cm knippen.

BEREIDEN:

  • Vier soepborden voorverwarmen.
  • Room door soep roeren.
  • Soep opnieuw aan de kook brengen.
  • 1/4 Deel van garnalen achterhouden voor garnering, rest door soep roeren en ca. 2 minuten zachtjes meewarmen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen.
  • Achtergehouden garnalen in midden van soep scheppen.
  • Bieslook erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met partybroodjes en boter.