Witloftaartjes met stilton
Allerhande 2002
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries pak a 10 plakjes
- 6 struikjes witlof
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 takjes tijm
- 200 g stilton
- 100 g gepelde walnoten
- 125 gr mascarpone
- 1 eetlepel custardpoeder
- zout
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Struikjes witlof schoonmaken en in lengte halveren.
- In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Witlof op snijkant in pan leggen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bakken.
- Eventueel scheutje water aan bakvet toevoegen als het te hard gaat.
- Witlof voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten bakken tot witlof bruin en beetgaar is.
- Op keukenpapier scheppen en laten afkoelen.
- Tijmblaadjes van takjes rissen.
- Stilton verkruimelen.
- Walnoten grof hakken.
- In kom mascarpone losroeren met custardpoeder en helft van tijm, stilton en walnoten erdoor roeren.
- Bakplaat bekleden met bakpapier en plakjes bladerdeeg erop leggen.
- Bladerdeeg tot op 1 cm van randen bestrijken met mascarponemengsel.
- Op elk plakje bladerdeeg naast elkaar 3 halve struikjes witlof leggen, met snijkant naar boven. Rest van stilton, walnoten en tijm erover strooien en olie erover sprenkelen.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In midden van oven witloftaartjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Witloftaartjes op borden leggen.
Tips / Opmerkingen
Serveren met gebakken peertjes.