Recept afdrukken
No ratings yet

Witloftaartjes met stilton

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Struikjes witlof schoonmaken en in lengte halveren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Witlof op snijkant in pan leggen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bakken.
  • Eventueel scheutje water aan bakvet toevoegen als het te hard gaat.
  • Witlof voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten bakken tot witlof bruin en beetgaar is.
  • Op keukenpapier scheppen en laten afkoelen.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Stilton verkruimelen.
  • Walnoten grof hakken.
  • In kom mascarpone losroeren met custardpoeder en helft van tijm, stilton en walnoten erdoor roeren.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en plakjes bladerdeeg erop leggen.
  • Bladerdeeg tot op 1 cm van randen bestrijken met mascarponemengsel.
  • Op elk plakje bladerdeeg naast elkaar 3 halve struikjes witlof leggen, met snijkant naar boven. Rest van stilton, walnoten en tijm erover strooien en olie erover sprenkelen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In midden van oven witloftaartjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Witloftaartjes op borden leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gebakken peertjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uientaartjes met rodewijnjus

Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Boven kopje tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui toevoegen en afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren, regelmatig omscheppen. Intussen pruimen kleinsnijden.
  • In pan pruimen met wijn en honing aan de kook brengen en afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen (= rodewijnjus).
  • Korst van geitenkaas snijden.
  • Kaas verkruimelen.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Olijven halveren.
  • Helft van tijm door uien scheppen.
  • Vormpjes invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • 2 Bladerdeegplakjes halveren.
  • Half plakje op heel plakje leggen en samen uitrollen tot ronde lap van ca. 18 cm doorsnede.
  • 1 Vormpje ermee bekleden.
  • Rand goed aandrukken, aan bovenkant teveel aan deeg naar binnen vouwen.
  • Andere vormpjes op dezelfde wijze bekleden.
  • Helft van geitenkaas over bodem verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Uien op smaak brengen met zout en peper.
  • Op geitenkaas scheppen.
  • Rest van geitenkaas en tijm erover verdelen.
  • Garneren met olijven en tomaatjes.
  • Besprenkelen met rest van olie.
  • Boven pan jus zeven.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In midden van oven "uientaartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Jus opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Uientaartjes uit vormpjes nemen en op vier borden zetten.
  • Taartjes en borden besprenkelen met rodewijnjus.
  • Serveren met gemengde sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Plaattaartje met asperges en ham

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 Uur
porties: 4 personen
Calorieën: 385kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
  • Houtachtige uiteinden eraf snijden.
  • In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken.
  • Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
  • Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken.
  • In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie.
  • Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang.
  • Naast elkaar op bakplaat leggen.
  • Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden.
  • Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar één kant over bladerdeegrepen verdelen.
  • Bestrijken met boter.
  • In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen rest van ham in brede repen snijden.
  • Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.

Nutrition

Calorieën: 385kcal | koolhydraten: 14g | Eiwit: 13g | Vet: 31g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto

Allerhande 2002
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Hoofdgerechten, Kaas
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Broccoli in kleinere roosjes verdelen.
  • In pan met kokend water en zout broccoli en sperziebonen ca. 2 minuten koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • In kom broccoli en sperziebonen met olijven,witte kaas en pesto door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met flink veel peper.
  • Mengsel over ovenschaaltjes verdelen.
  • Werkvlak dun bestuiven met bloem en hierop 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap.
  • Hieruit cirkel snijden, die net iets groter is dan doorsnede van ovenschaaltje, overtollig deeg bewaren voor versiering.
  • Op dezelfde manier van overige deegplakjes tweede deegcirkel maken.
  • Cirkels deeg op schaaltjes leggen.
  • Randen met water vochtig maken en deegranden op schaaltjes vastplakken.
  • Met vork gaatjes in deegcirkels prikken.
  • Restjes deeg uitrollen en in lange dunne reepjes snijden.
  • Reepjes deeg tot spiraaltjes draaien en ter decoratie met wat water op deegdeksels plakken.
  • Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eierdooier los.
  • Bestrijk hiermee het deeg.
  • In midden van oven pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 1.345 kcal
eiwit 51 g
koolhydraten 65 g
vet 100 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige pompoenquiche met koriander

Recept categorieën: Hapjes, Hartige taart
Land van herkomst: Fusion
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pompoen in plakken snijden, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees (ca. 500 g) in blokjes van ca. 1½ cm snijden.
  • In braadpan olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Bosuitjes en currypasta toevoegen en geheel nog 1 minuut bakken.
  • Mengsel iets laten afkoelen.
  • In kom eieren met slagroom loskloppen.
  • Oven voorverwarmen op 225 °C. Quichevorm invetten.
  • Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 30 cm.
  • Vorm bekleden met deeg.
  • Helft van koriander door pompoen scheppen.
  • Pompoen in vorm scheppen.
  • Eimengsel erover verdelen. Quiche 1 richel onder midden in oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Quiche uit oven nemen en 10 minuten laten staan.
  • Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige kaasstengels met noten

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Noten
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 16 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • 2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen.
  • Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm.
  • Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden.
  • Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei.
  • Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken.
  • In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Stengels serveren in wijde hoge glazen.

Tips / Opmerkingen

Minder vet: Gebruik voor minder vette kaasstengels deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg en maak dan een topping van geitenkaas met fijngehakte Italiaanse kruiden, heel fijngesneden gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegslof met blauwaderkaas en peer

Bereidingstijd15 minuten
wachten20 minuten
Totale tijd35 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Kaas
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 8 personen
Calorieën: 175kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 1 cm overlappend.
  • Deegranden goed vastdrukken, zodat één rechthoekige deeglap van 13 x 38 cm ontstaat.
  • Peren droogdeppen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Plakjes peer dakpansgewijs op deeg rangschikken, ca. 1 cm van rand vrijlaten.
  • Roquefort, rozemarijn en peper over peren verdelen. In midden van oven bladerdeegslof in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Op rechthoekige platte schaal schuiven.

Nutrition

Calorieën: 175kcal | koolhydraten: 17g | Eiwit: 5g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete kaastaart

Bereidingstijd1 Uur
Recept categorieën: Dessert, Hartige taart, Kaas, Nagerecht
Land van herkomst: België, Wereldkeuken
porties: 10 Stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Springvorm invetten.
  • Eieren splitsen.
  • Met mixer eierdooiers, Hüttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen.
  • In andere kom eiwitten met zout tot stijve pieken kloppen.
  • Eiwitschuim luchtig door kwark-kaasmengsel scheppen.
  • Aanrecht bestrooien met bloem.
  • Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca. 4 cm groter dan vorm.
  • Vorm bekleden met deeg.
  • Kwark-kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken.
  • Taart in ca. 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
  • Halverwege temperatuur verlagen tot 175 °C of gasovenstand 3.
  • Taart in vorm laten afkoelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Suikertaart met amandelen

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Gebak, Taart
Land van herkomst: België, Wereldkeuken
porties: 8 personen
Calorieën: 420kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Vorm invetten.
  • Plakjes op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lap van Ø 28 cm
  • Vorm met deeg bekleden.
  • Bodem met vork inprikken en tot gebruik in koelkast zetten.
  • Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en in keukenmachine fijnmalen.
  • Eieren met crème fraîche, vanillesuiker en 100 g suiker loskloppen.
  • Amandelen erdoor mengen.
  • Mengsel in vorm schenken.
  • Met rest van suiker bestrooien.

Bereiden

  • Taart in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin bakken.
  • Taart tot lauwwarm laten afkoelen, met poedersuiker bestrooien en in 8 puntjes snijden.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kaneelijs.

Nutrition

Calorieën: 420kcal | koolhydraten: 38g | Eiwit: 6g | Vet: 27g

Garnalentaartje
Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalentaartje 3

Recept categorieën: Hartige taart, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bladerdeeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Ei loskloppen met crème fraîche, kaas, zout en peper.
  • Vormpjes invetten.
  • Bladerdeeg in vormpjes leggen.
  • Overhangende randjes wegsnijden.
  • Garnalen en bieslook erover verdelen.
  • Eimengsel erover schenken.
  • Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken.