Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 ei M
- 50 g verse roomkaas
- 1 eetlepel bloem
- 50 g roquefort blauwaderkaas
- 2 bosuitjes
- boter of margarine om in te vetten
- 2 appels Braeburm
Instructies
- Bladerdeeg ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Ei loskloppen met roomkaas, zout en peper.
- Bloem erdoor mengen.
- Roquefort verkruimelen en door eimengsel scheppen.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Taartvormpjes invetten.
- Bladerdeeg in taartvormpjes leggen.
- Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden.
- Plakjes in ieder taartvormpje op deeg leggen.
- Bosuitjes erover verdelen.
- Kaas-eimengsel erover verdelen.
- Overhangende punten van deeg naar binnen vouwen.
- Taartjes in ca. 15 minuten in midden van oven goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker op bedje van veldsla.