Roquefort appeltaartje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ei M
  • 50 g verse roomkaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 g roquefort blauwaderkaas
  • 2 bosuitjes
  • boter of margarine om in te vetten
  • 2 appels Braeburm

Instructies

  • Bladerdeeg ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ei loskloppen met roomkaas, zout en peper.
  • Bloem erdoor mengen.
  • Roquefort verkruimelen en door eimengsel scheppen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Taartvormpjes invetten.
  • Bladerdeeg in taartvormpjes leggen.
  • Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden.
  • Plakjes in ieder taartvormpje op deeg leggen.
  • Bosuitjes erover verdelen.
  • Kaas-eimengsel erover verdelen.
  • Overhangende punten van deeg naar binnen vouwen.
  • Taartjes in ca. 15 minuten in midden van oven goudbruin en gaar bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker op bedje van veldsla.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hartige taart / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk