Rösti

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 500 g aardappelen iets kruimig en geschild
  • 25 g boter

Instructies

  • Klop in een kom het ei met zout en peper los.
  • Rasp de aardappelen in de keukenmachine of op een blokrasp en meng ze direct door het losgeklopte ei.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan.
  • Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 minuten.
  • Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden.
  • Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen.
  • Bak de andere kant nog ca. 3 minuten.
  • Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.
  • Rösti is lekker bij vlees in roomsaus of met gebakken eieren en een gemengde salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Rösti is verrassend eenvoudig te maken.
Met gerookte zalm en zure room is het een supersnel en feestelijk hoofd- of voorgerecht.
Het is typisch Zwitsers, oorspronkelijk uit Bern.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch