Rösti
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
Ingrediënten
- 1 ei
- 500 g aardappelen iets kruimig en geschild
- 25 g boter
Instructies
- Klop in een kom het ei met zout en peper los.
- Rasp de aardappelen in de keukenmachine of op een blokrasp en meng ze direct door het losgeklopte ei.
- Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.
- Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan.
- Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 minuten.
- Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden.
- Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen.
- Bak de andere kant nog ca. 3 minuten.
- Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.
- Rösti is lekker bij vlees in roomsaus of met gebakken eieren en een gemengde salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Rösti is verrassend eenvoudig te maken.
Met gerookte zalm en zure room is het een supersnel en feestelijk hoofd- of voorgerecht.
Het is typisch Zwitsers, oorspronkelijk uit Bern.
Met gerookte zalm en zure room is het een supersnel en feestelijk hoofd- of voorgerecht.
Het is typisch Zwitsers, oorspronkelijk uit Bern.