Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese mie met garnalenomelet

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Mie, Vis, Zuidvruchten
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Calorieën: 685kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen en mie koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in kom eieren loskloppen en garnalen erdoor mengen.
  • In koekenpan helft van olie verhitten en eimengsel over panbodem laten uitvloeien. Op matig hoog vuur omelet bakken tot bovenkant droog is.
  • Intussen in wok rest van olie verhitten en groentemix in ca. 3 minuten beetgaar roerbakken. Omelet oprollen en in reepjes snijden.
  • Mie afgieten en door groenten scheppen.
  • Omeletrolletjes erover verdelen.

Nutrition

Calorieën: 685kcal | koolhydraten: 59g | Eiwit: 38g | Vet: 34g

Recept afdrukken
No ratings yet

Forelmousse met waterkers

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 stuks

ingrediënten

Voor de saus:

Voor de versiering:

Bereidingswijze

  • Mix de forelfilets samen met de hele eieren, het zout, de peper en de tomatenfondue tot puree.
  • Voeg er de room aan toe en mix dit nog enkele minuten.
  • Boter kleine vormpjes of potjes in en verdeel de bereide mousse erin.
  • Bak dit 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Maak de waterkers schoon en blancheer die 1 minuut in kokend water.
  • Laat dit uitlekken en verwerk het tot puree.
  • Voeg er de room bij en mix nog enkele seconden.
  • Doe alles in een pannetje en verwarm dit zonder te laten koken.
  • Schik de forelmousse op individuele borden en versier ze met de waterkerssaus.
  • Versier verder met dobbelsteentjes rauwe tomaat, roze garnalen en peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kroepoek met garnalen

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
porties: 20 Stuks
Calorieën: 25kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen fijnhakken en in kom mengen met 2 eetlepels eiwit (rest wordt niet gebruikt), maizena, sherry, sojasaus en zout en peper naar smaak.
  • In wok olie verhitten en bosuitjes en gember 2 minuten roerbakken.
  • Garnalenmengsel erdoor scheppen en al omscheppend 2 minuten bakken, vocht laten verdampen.
  • Op elk stuk kroepoek een lepel van het garnalenmengsel scheppen.
  • Op schaal leggen en bieslook erover strooien.

Nutrition

Calorieën: 25kcal | koolhydraten: 1g | Eiwit: 1g | Vet: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vistaart 2

Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bladerdeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Courgette wassen en in blokjes snijden.
  • In braadpan boter verhitten en courgette ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Wijn en kabeljauw toevoegen, aan kook brengen en ca. 3 minuten stoven.
  • Eieren loskloppen met melk, zout en peper.
  • Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
  • Courgette-vismengsel en garnalen over bodem verdelen.
  • Eieren erover schenken.
  • Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stokbrood met zeevruchtensalade

Snel te maken
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Salade, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 220 °C voorverwarmen.
  • Brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Tomaten wassen, halveren, pitjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Basilicumblaadjes fijnknippen.
  • In kom zeevruchten, garnalen, tomaatblokjes, basilicum en cocktailsaus door elkaar scheppen.
  • Broden halveren en helften in lengte opensnijden.
  • Van onderste helft brood wat indrukken, beleggen met rucola en zeevruchtensalade erop scheppen.
  • Met bovenste helften afdekken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete puntpaprika's met pandanrijs

snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Rijst volgens beschrijving op verpakking gaarkoken.
  • Puntpaprika's in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen.
  • Uien en knoflook pellen en fijnsnijden.
  • Groene paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
  • In kleine koekenpan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten.
  • Garnalen en groene paprika toevoegen en kort meebakken.
  • Rijst met garnalen, groenten en koriander mengen.
  • Paprika's met rijstmengsel vullen en met rest olijfolie besprenkelen.
  • Paprika's en restant vulling in ingevette ovenschaal leggen en 15 minuten bakken.
  • Gevulde paprika's over vier borden verdelen en restant vulling ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane soep met garnalen

Snel te maken
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bouillonmix (uit pak) met 1 l warm water al roerend aan de kook brengen.
  • Courgette en paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Pasta (uit pak) aan bouillon toevoegen en soep met deksel schuin op pan 10 minuten zachtjes koken.
  • Halverwege courgette en paprika meekoken.
  • Laatste minuut garnalen toevoegen.
  • Knoflook boven olie uitpersen en goed mengen.
  • Sneetjes brood met olie besprenkelen en onder grill roosteren.
  • Laatste minuut kruidenmix (uit pak) door soep roeren.
  • Knoflooktoast diagonaal halveren.

Tips / Opmerkingen

Soep met toast serveren.

Dorade gevuld met garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Dorade gevuld met garnalen

Een heerlijk visrecept waarbij ik weer gebruik maak van die fantastische vissoort dorade grise..... Wit visvlees met weinig graten gevuld met roze garnalen (of de wat duurdere Noordzeegarnalen, ook heel erg lekker)....
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Marokko
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vermeng in een kom de platte fijngehakte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngeperste teen knoflook, de specerijen, zout naar smaak, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen.
  • Vermeng alles goed tot een chermoula (=marinade).
  • Voeg er de garnalen toe en schep door elkaar.
  • Leg in een platte ovenschotel of in een tajine de in plakjes gesneden groenten.
  • Bedek de bodem eerst met plakjes aardappel, daarbovenop de schoongemaakte en in plakjes gesneden groene en rode paprika's, dan één in plakjes gesneden tomaat,
  • De in ringen gesneden ui en eindig met de tweede in plakjes gesneden tomaat.
  • Neem een beetje van de marinade (zonder de garnalen) en smeer daar de dorade vanbinnen en van buiten mee in.
  • (De dorade eerst schoonmaken van binnen, de kop naar keuze laten zitten en goed afspoelen).
  • Vul de binnenkant van de dorade goed met de met garnalen vermengde chermoula en druk de vis niet helemaal dicht.
  • Leg de gevulde vis op het groentenbed in de ovenschaal of de tajine giet er een scheut olijfolie overheen en bestrooi met wat zout.
  • Leg er een paar plakjes citroen bovenop.
  • Zet de schaal of de tajine (zonder deksel) in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 20-30 minuten bakken (baktijd afhankelijk van de vis en van de oven).
  • Bedruip de vis af en toe met het vocht dat vrijkomt tijdens het bakken.
  • Laat de schotel na de baktijd even rusten in de oven.

Tips / Opmerkingen

Dien dan op in de tajine of op een mooie schaal en serveer er verschillende salades bij, Marokko of Turks brood of saffraanrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane soep met garnalen

Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bouillonmix (uit pak) met 1 l warm water al roerend aan de kook brengen.
  • Courgette en paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Pasta (uit pak) aan bouillon toevoegen en soep met deksel schuin op pan 10 minuten zachtjes koken.
  • Halverwege courgette en paprika meekoken.
  • Laatste minuut garnalen toevoegen.
  • Knoflook boven olie uitpersen en goed mengen.
  • Sneetjes brood met olie besprenkelen en onder grill roosteren.
  • Laatste minuut kruidenmix (uit pak) door soep roeren.
  • Knoflooktoast diagonaal halveren.

Tips / Opmerkingen

Soep met toast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dorade gevuld met garnalen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Marokko
porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vermeng in een kom de platte fijngehakte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngeperste teen knoflook, de specerijen, zout naar smaak, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen.
  • Vermeng alles goed tot een chermoula (=marinade).
  • Voeg er de garnalen toe en schep door elkaar.
  • Leg in een platte ovenschotel of in een tajine de in plakjes gesneden groenten.
  • Bedek de bodem eerst met plakjes aardappel, daarbovenop de schoongemaakte en in plakjes gesneden groene en rode paprika's, dan één in plakjes gesneden tomaat, de in ringen gesneden ui en eindig met de tweede in plakjes gesneden tomaat.
  • Neem een beetje van de marinade (zonder de garnalen) en smeer daar de dorade van binnen en van buiten mee in.
  • (De dorade eerst schoonmaken van binnen, de kop naar keuze laten zitten en goed afspoelen).
  • Vul de binnenkant van de dorade goed met de met garnalen vermengde chermoula en druk de vis niet helemaal dicht.
  • Leg de gevulde vis op het groentenbed in de ovenschaal of de tajine giet er een scheut olijfolie overheen en bestrooi met wat zout.
  • Leg er een paar plakjes citroen bovenop.
  • Zet de schaal of de tajine (zonder deksel) in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 20-30 minuten bakken (baktijd afhankelijk van de vis en van de oven).
  • Bedruip de vis af en toe met het vocht dat vrijkomt tijdens het bakken.
  • Laat de schotel na de baktijd even rusten in de oven.

Tip:

  • Dien dan op in de tajine of op een mooie schaal en serveer er verschillende salades bij, Marokko of Turks brood of saffraanrijst.