Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

    In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken:

    • Schaal bekleden met plasticfolie.
    • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
    • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
    • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
    • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
    • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in ca. 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van zalm in kleine stukjes snijden.
    • 3 Takjes dille fijnknippen.
    • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
    • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
    • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
    • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
    • In koelkast mousse afgedekt in ca. 3 uur laten opstijven.

    Bereiden:

    • Platte schaal op ronde schaal zetten.
    • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
    • Folie voorzichtig verwijderen.
    • Garneren met rest van dille.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Witlofsla met ei en bieslook

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Bijgerecht, Ei, Salade
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 2 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    VoorBereiden:

    • Ei in ca. 10 minuten hard koken.
    • Onder koud water afspoelen, pellen en in kleine stukjes snijden.
    • In kommetje olie, azijn en honing met zout en peper tot sausje kloppen.
    • Bieslook erboven fijnknippen.
    • Peperbessen met bolle kant van theelepel fijnpletten.

    Bereiden:

    • Witlof schoonmaken, wassen en in stukken van ca. 3 cm snijden.
    • Besprenkelen met citroensap.
    • Witlof overdoen in slaschaal.
    • Sausje nogmaals doorkloppen en over witlof sprenkelen.
    • Ei en peperbessen over witlofsla verdelen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Salade met varkenshaas en appel

    Recept categorieën: Brunch, Fruit, Lunch, Salade, Varkensvlees
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
    • In koekenpan 1/2 eetlepel boter verhitten.
    • Appelblokjes toevoegen en ca. 2 minuten op laag vuur al omscheppend bakken. Van vuur af calvados toevoegen en laten afkoelen.
    • In kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
    • Sla over vier borden verdelen.
    • Vormpje midden op bord zetten.
    • 1/4 Deel van appelblokjes erin scheppen en gladstrijken.
    • Op zelfde manier op andere drie borden elk taartje maken.
    • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
    • Peperbessen met bolle kant van theelepel pletten.
    • Varkenshaas in dunne plakken snijden.
    • Bestrooien met tijm, zout en peper.
    • In koekenpan rest van boter verhitten.
    • Plakken varkenshaas op hoog vuur lichtbruin bakken.
    • Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
    • Aan bakvet 1 eetlepel water toevoegen en aanbaksels losroeren.
    • Room toevoegen en laten afkoelen.
    • Vleesvocht erdoor roeren.
    • Varkenshaas als waaier om taartje leggen.
    • Sausje erover sprenkelen.
    • Garneren met bosuitjes en roze peperbessen.

    Tips / Opmerkingen

    Serveren met warme ciabatta.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Reebiefstuk met madeirasaus

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    Voorbereiden:

    • In pan wildfond met Madeira en kruiden aan de kook brengen.
    • In andere pan gevogeltefond met slagroom, 1 eetlepel citroensap en peperkorrels aan de kook brengen.
    • Beide mengsels in ca. 5 á 6 minuten op hoog vuur tot ca. 1 1/2 dl laten inkoken.
    • In twee zeven elk natgemaakte theedoek leggen.
    • Madeiramengsel en roommengsel elk afzonderlijk boven twee andere pannen zeven.
    • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. 50 g Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

    Bereiden:

    • Vijf borden voorverwarmen.
    • In grote pan ruim water met zout en rest van citroensap aan de kook brengen. Intussen reebiefstukjes elk in 3 gelijke stukjes snijden.
    • Bestrooien met zout en peper.
    • Shii-takes schoonvegen met keukenpapier.
    • Grote exemplaren halveren.
    • In pan met kokend water kool in ca. 5 minuten beetgaar koken.
    • In -zeef laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
    • Intussen in koekepan rest van boter verhitten.
    • Biefstukjes in ca. 5 à 7 minuten aan weerszijden bruin bakken.
    • Biefstukjes uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. In achtergebleven bakvet shii-takes in ca. 5 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen.
    • In tussen pannen met Madeira- en roommengsel opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af door elk mengsel 25 g blokjes boter kloppen.
    • Sauzen zonodig op smaak brengen met zout.
    • Op elk bord eerst Madeirasaus scheppen.
    • Borden zó bewegen dat saus goed over borden verdeeld wordt.
    • Hierin 'bedje' van kool leggen.
    • Op kool in cirkelvorm 3 biefstukjes leggen.
    • Shii-takes in midden van biefstukjes leggen.
    • Hierover roomsaus schenken.
    • Garneren met peperbessen.
    • Serveren met pasta.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Perziken met wijnsiroop

    Aller Hande 1997
    Recept categorieën: Dessert, Fruit
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    Voorbereiden:

    • Perziken schillen, halveren en pit verwijderen.
    • In wijde pan wijn met suiker aan de kook brengen.
    • Suiker al roerend laten oplossen.
    • Perziken in pan leggen en op laag vuur ca. 3 minuten verwarmen.
    • Perziken voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten verwarmen.
    • Perziken uit pan in schaal scheppen.
    • Achtergebleven vocht op hoog vuur in ca. 5 minuten tot siroop inkoken.
    • Over perziken schenken.
    • Peperbessen erover strooien.
    • In koelkast afgedekt ca. 1/2 dag laten intrekken.

    Bereiden:

    • Op grote schaal perzikhelften leggen. Siroop erover sprenkelen

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Salade met varkenshaas en appel

    Aller Hande 1997
    Recept categorieën: Fruit, Lunch, Salade, Varkensvlees
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
    • In koekenpan 1/2 eetlepel boter verhitten.
    • Appelblokjes toevoegen en 2 minuten op laag vuur al omscheppend bakken.
    • Van vuur af calvados toevoegen en laten afkoelen.
    • In kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
    • Sla over vier borden verdelen.
    • Vormpje midden op bord zetten.
    • ¼ Deel van appelblokjes erin scheppen en gladstrijken.
    • Op zelfde manier op andere drie borden elk taartje maken.
    • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
    • Peperbessen met bolle kant van theelepel pletten.
    • Varkenshaas in dunne plakken snijden.
    • Bestrooien met tijm, zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten.
    • Plakken varkenshaas op hoog vuur lichtbruin bakken.
    • Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
    • Aan bakvet 1 eetlepel water toevoegen en aanbaksels losroeren.
    • Room toevoegen en laten afkoelen.
    • Vleesvocht erdoor roeren.
    • Varkenshaas als waaier om taartje leggen.
    • Sausje erover sprenkelen.
    • Garneren met bosuitjes en roze peperbessen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Reebiefstuk met madeirasaus

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Saus, Wild
    porties: 4 personen

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    VOORBEREIDEN:

    • In pan wildfond met Madeira en kruiden aan de kook brengen.
    • In andere pan gevogeltefond met slagroom, 1 eetlepel citroensap en peperkorrels aan de kook brengen.
    • Beide mengsels in 5 á 6 minuten op hoog vuur tot 1 1/2 dl laten inkoken.
    • In twee zeven elk natgemaakte theedoek leggen.
    • Madeiramengsel en roommengsel elk afzonderlijk boven twee andere pannen zeven.
    • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
    • 50 g Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

    BEREIDEN:

    • Vijf borden voorverwarmen.
    • In grote pan ruim water met zout en rest van citroensap aan de kook brengen. Intussen reebiefstukjes elk in 3 gelijke stukjes snijden.
    • Bestrooien met zout en peper.
    • Shii-takes schoonvegen met keukenpapier.
    • Grote exemplaren halveren.
    • In pan met kokend water kool in 5 minuten beetgaar koken.
    • In -zeef laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
    • Intussen in koekepan rest van boter verhitten.
    • Biefstukjes in 5 à 7 minuten aan weerszijden bruin bakken.
    • Biefstukjes uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. In achtergebleven bakvet shii-takes in 5 min bruin bakken,af en toe omscheppen.
    • In tussen pannen met Madeira- en roommengsel opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af door elk mengsel 25 g blokjes boter kloppen.
    • Sauzen zonodig op smaak brengen met zout.
    • Op elk bord eerst Madeirasaus scheppen.
    • Borden zó bewegen dat saus goed over borden verdeeld wordt.
    • Hierin 'bedje' van kool leggen.
    • Op kool in cirkelvorm 3 biefstukjes leggen.
    • Shii-takes in midden van biefstukjes leggen.
    • Hierover roomsaus schenken.
    • Garneren met peperbessen.

    Tips / Opmerkingen

    Serveren met pasta.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Zalmmousse

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Ontbijt, Vis, Zalm
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    Voorbereiden:

    • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
    • Schaal bekleden met plasticfolie.
    • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
    • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
    • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
    • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
    • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
    • Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
    • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
    • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
    • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
    • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
    • In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.

    Bereiden:

    • Platte schaal op ronde schaal zetten.
    • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
    • Folie voorzichtig verwijderen.
    • Garneren met rest van dille.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Peultjessalade met geitenkaas

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    VOORBEREIDEN:

    • Basilicumblaadjes van takjes nemen en blaadjes in grove reepjes snijden.
    • In schaal olie, azijn, mosterd, zout en peper tot dressing roeren.
    • Basilicum erdoor roeren.
    • Bevroren peultjes erdoor scheppen en in 3 uur laten ontdooien.
    • Af en toe omscheppen.
    • Intussen korstjes van kaas snijden en kaas verkruimelen.

    BEREIDEN:

    • Peultjessalade nogmaals omscheppen.
    • Geitenkaas en peperbessen erover strooien.
    • Serveren bij gegrilde entrecote en risotto.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Perziken met wijnsiroop

    Aller Hande 1997
    Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    Bereiding:

      Voorbereiden:

      • Perziken schillen, halveren en pit verwijderen.
      • In wijde pan wijn met suiker aan de kook brengen.
      • Suiker al roerend laten oplossen.
      • Perziken in pan leggen en op laag vuur 3 minuten verwarmen.
      • Perziken voorzichtig keren en nog 3 minuten verwarmen.
      • Perziken uit pan in schaal scheppen.
      • Achtergebleven vocht op hoog vuur in 5 minuten tot siroop inkoken.
      • Over perziken schenken.
      • Peperbessen erover strooien.
      • In koelkast afgedekt 1½ dag laten intrekken.

      Bereiden:

      • Op grote schaal perzik helften leggen. Siroop erover sprenkelen.