Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Lamsfilet met sinaasappelsaus
Dit heerlijke gerecht gaat heel goed samen met hele fijne parel couscous.
ingrediënten
- 2 uitgeperste pers sinaasappels. Snijd een aantal reepjes van het oranje deel van de schil en kook deze 5 minuten in de sap.
- 4 teentjes knoflook geperst
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 tl tijm
- ½ tl rozemarijn
- ½ el vloeibare honing
- 50 gr boter
- 4 stukjes lamsfilet
- 3 el crême fraîche
Bereidingswijze
- Doe het sap samen met de knoflook, ui, tijm, rozemarijn en honing in de panen laat het geheel zachtjes 15 min.
- koken.
- Pureer de saus tot een mooi glad geheel, evt.
- verdikken met een beetje paneermeel.
- Bak nu de lamsfilet in 4 minuten aan, blijft vanbinnen rosé.
- Leg de filets op een bord en doe de saus nu door de bakboter en zo nodig laten inkoken.
- Serveer nu de filets, samen met saus en sinaasappelschilletjes.
- Zorg dat de couscous goed kruimelig is, geen klonters!
- Zelf heb ik er nog geweekte abrikozen en pruimen bijgestaan, ter garnering van de couscous.
- Als groenten heb ik 2 courgettes en 3 gekleurde paprika’s gegrild en warm opgediend, door elkaar.
- Ziet er kleurig uit.