Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsfilet met sinaasappelsaus

Dit heerlijke gerecht gaat heel goed samen met hele fijne parel couscous.
Recept categorieën: Lamsvlees

Bereidingswijze

  • Doe het sap samen met de knoflook, ui, tijm, rozemarijn en honing in de panen laat het geheel zachtjes 15 min.
  • koken.
  • Pureer de saus tot een mooi glad geheel, evt.
  • verdikken met een beetje paneermeel.
  • Bak nu de lamsfilet in 4 minuten aan, blijft vanbinnen rosé.
  • Leg de filets op een bord en doe de saus nu door de bakboter en zo nodig laten inkoken.
  • Serveer nu de filets, samen met saus en sinaasappelschilletjes.
  • Zorg dat de couscous goed kruimelig is, geen klonters!
  • Zelf heb ik er nog geweekte abrikozen en pruimen bijgestaan, ter garnering van de couscous.
  • Als groenten heb ik 2 courgettes en 3 gekleurde paprika’s gegrild en warm opgediend, door elkaar.
  • Ziet er kleurig uit.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode kool salade

Zo, onze vakantie zit er weer op! Laten we weer eens beginnen met een heerlijk recept in deze bloedhete dagen. In Nijmegen werd het vandaag 37,8 graden. Bloedjes heet dus!!
Recept categorieën: Fruit, Noten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de zoete aardappel in 10 min gaar, doe de laatste 2 minuten de rode kool erbij.
  • Laten afkoelen en hup de koelkast in, paar uur laten staan zodat dez lekker fris is.
  • Hak de walnoten, doe deze samen met de appel, rozijnen kruiden en de Bosui in een kom.
  • Doe de mayonaise erbij en dan goed door elkaar mixen.
  • Op het laatst de aardappel en rode kool toevoegen en evt.
  • Nog in de koelkast zetten.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk op een warme dag!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met knoflook uit de oven

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 persoon
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was en schil de aardappelen en halveer ze overlangs.
  • Pel de knoflooktenen en maak ze in een kom fijn.
  • Roer er de olijfolie door en breng dit mengsel op smaak met karwij en rozemarijn.
  • Bestrijk de snijvlakken van de aardappelen met het knoflookmengsel en strooi er wat zout over.
  • Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak ze in 30-40 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen in knoflook en olie

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Portugal
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil vastkokende aardappelen, snijd ze in stukken en leg die in een ovenschaal.
  • Leg er naar smaak hele, ongepelde tenen knoflook op.
  • Ris de blaadjes van een takje rozemarijn en strooi die erover.
  • Overgiet de schotel rijkelijk met een goede olijfolie (eerste persing) en zet het gerecht ca. 45 minuten in een matig warme oven (175°C); schep af en toe om.
  • De knoflook wordt zo boterzacht (zuig de teentjes uit) en ook de olie heeft een heerlijke knoflooksmaak gekregen.

Tips / Opmerkingen

Variatie:
Meng stukken kip door het gerecht.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen gebakken met rozemarijn ui en spek

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees, Vlees
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de geschilde aardappelen in circa 9 minuten bijna gaar.
  • Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  • Snijd de aardappelen in niet te kleine blokjes van 2 x 2 cm.
  • Snipper de ui grof.
  • Verhit de olie in en grote koekenpan een dikke bodem.
  • Laat het spek al regelmatig omscheppend op middelhoog vuur uitbakken tot het begint te kleuren.
  • Doe de aardappelblokjes in de pan en laat ze al omscheppend rondom goudbruin bakken.
  • Laat de ui nog circa 5 minuten mee bakken.
  • Pers er de knoflook bij, bestrooi met rozemarijn en wat zout en peper en laat al omscheppend nog circa 1 minuut bakken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sla en biefstuk of een tartaartje.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen gebakken met rozemarijn en ui

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout net gaar (8 minuten).
  • Laat de aardappelen afkoelen en snijdt ze parten.
  • Bak de aardappelen al omscheppend in olie in een koekenpan met antiaanbaklaag rondom bruin.
  • Bak een klein gesneden ui en de rozemarijn mee.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet van hoevekip gegaard op lage temperatuur, eitje gevuld met ragout met Pape

Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België

ingrediënten

Ragout van hoevekip:

Dragonmayonaise:

Bereidingswijze

  • Hak het karkas in grove stukken.
  • Stoof goudbruin in de boter, samen met de bouten, de vleugels, de versneden ui, knoflook, tijm en rozemarijn.
  • Bevochtig met water en bier en voeg de grofgesneden wortel en selderij toe.
  • Breng aan de kook en laat 3 uur zacht trekken.
  • Versnij het vlees van de bouten, zeef de bouillon, laat inkoken en klop op met klontjes boter.
  • Vul 4 leeggehaalde eierdopjes met vlees van de bouten en bouillon.
  • Bak de filets kort en laat 12 minuten garen in de oven op 75°C.
  • Laat rusten onder folie en versnij.
  • Schil de raapjes, zet onder in gesmolten smout en gaar 1 uur op laag vuur.
  • Haal de gekonfijte raapjes uit het vet en steek er cilinders uit.
  • Bak deze kort maar hevig aan in smout en bestrooi met kaantjes.
  • Mix 2 eierdooiers met een eetlepel mosterd, knoflook en dragon 2 minuten in de blender.
  • Giet er langzaam olijfolie bij tot het mengsel de consistentie heeft van mayonaise.
  • Breng op smaak met dragonazijn en zout.
  • Warm het Papegaeibier op met azijn en suiker, doe de uipartjes erin, haal van het vuur en laat twee dagen marineren.
  • Serveer het vlees met het gevulde eitje, de raapjes, de uien en de dragonmayonaise.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet d'agneau en robe de filo et legumes du printemps

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Frankrijk

ingrediënten

LEGUMES

  • 150 g shii-takes
  • 500 g tuinbonen
  • 500 g doperwten
  • 4 meiknollen
  • 500 g waspeen

SAUS

Bereidingswijze

LAMSFILET :

  • Bak de lamsfilet kort rondom in hete boter en laat afkoelen.
  • Snijd van het brood de korsten af en maal de rest tot kruim.
  • Hak de basilicum en de peterselie fijn samen met de blaadjes van de thijm.
  • Meng deze kruiden met het broodkruim en de boter.
  • Snijd het vers vet spek in plakken.
  • Leg deze plakken op plasticfolie.
  • Verdeel hierover regelmatig het kruidenmengsel.
  • Leg de lamsfilets hierop en rol het geheel op en laat in koeling opstijven.
  • Bestrijk het filodeeg met eidooier en leg de in spel opgerolde filets hierop en rol geheel in en ndruk be buitenkanten plat.
  • Leg ze op plaat met siliconen.

SAUS :

  • Breng de lamsfond aan de kook.
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en voeg deze samen met de thijm, rozemarijn en de honing aan de fond toe en laat tot de helft reduceren.
  • Passeer de fond en monteer met de boter.

GARNITUUR :

  • Dp de tuinbonen en de doperwten.
  • Blancheer beide apart in kokend water met zout en spoel koud.
  • Snijd de waspeen diagonaal in dunne lange plakken en blancheer beetgaar en spoel koud.
  • Schil de meiknol en snijd deze in battons van 3 mm dikte en blancheer ook deze beethaar en spoel koud.
  • Laat de shitakes heel als ze klein zijn en anders in vieren snijden.

LAMSFILET :

  • Zet de lamsfilet in ven van 200 graden tot een kerntemperatuur is bereikt van 50 graden.
  • Laat ze daarna rusten op een temperatuur van 50 graden.

SAUS :

  • Breng de saus toot aan kookpunt.

GARNITUUR :

  • Sauteer de shii-takes in hete boter en zout ze licht.
  • Roerbak de resterende groenten in hete olie en breng op smaak met zout en peper.

DRESSEREN :

  • Snijd de lamsfilets in 32 stukken en dresseer 2 stukken op bord.
  • Schep hiernaast de groenten en de shii-takes.
  • Giet de saus om het vlees.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Duif in bladerdeeg met knolselderij

Recept categorieën: Gevogelte, Voorgerechten

ingrediënten

GARNITUUR

SAUS

Bereidingswijze

DUIVEN :

  • Snijd de borstfilets en de poten van het karkas.
  • Werk de pootjes bij zodat een schoon botje ontstaat.
  • Haal van de borsten de huid af.
  • Snijd de kool in julienne en zwwet deze samen met het teentje look aan tot het vocht uit de kool verdampt is en laat afkoelen.
  • Snijd de eendenlever in 16 plakjes en wikkel deze in het gerookt spek.
  • Leg op de werkbank de plakken bladerdeeg.
  • Leg hierop de boutjes met het botje buiten het deg.
  • Op de boutjes de groene kool.
  • Op de kool de paketjes eendenlever en hierop de duivenborstjes.
  • Pak het geheel in , in het deeg, bestrijk met eidooier en leg op plaat met silpad en laat rusten.

SAUS :

  • Hak de karkassen in stukken.
  • Snijd de prei, wortel en knolselderij in een brunoise.
  • Zweet de karkasen stevig aan in wat notenolie.
  • Voeg de groenten toe en bak deze even mee.
  • Blus af met de rode wijn en breng aan de kook.
  • Voeg de gevogeltefond toe, breng opnieuw aan de kook en schuim af.
  • Voeg de knoflook, thijm, rozemarijn en laurier toe en laat tot 5 dl. Reduceren.
  • Passeer de saus, monteer met de boter en breng op smaak met zout en peper.

GARNITUUR :

  • Maak de knolselderij schoon en snijd hiervan plakken met een dikte van 4 mm.
  • Steek uit deze plakken cirkels van 4 cm.
  • Doorsnede en kook deze net gaar in gezouten water.
  • Spoel ze koud en laat op papier uitlekken.
  • Maak van deze rondjes torentjes en zet deze vast met een prikker en zet op een plaat.
  • Kook de afsnijdsels gaar in de melk met de room en pureer deze in de magimix en breng opsmaak et zout en peper.

DUIF :

  • Zet de paketjes duif in een oven van 180 graden gedurende 12 tot 15 minuten.

GARNITUUR :

  • Maak de torentjes knolselderij warm in oven van 100 graden.
  • Maak de knolpuree warm en breng de saus op temperatuur.

DRESSEREN :

  • Snijd de paketjes duif midden door en leg op de borden.
  • Zet de torentjes er bij en trek een streep knolmousseline er langs.
  • Nappeer de saus er bij .


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met geroosterde venkel en roquefort

AllerHande 2005
Recept categorieën: Brunch, Kaas, Lunch, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Venkel schoonmaken, halveren en in zeer dunne partjes snijden.
  • In ovenschaal venkel met rozemarijn en walnoten omscheppen.
  • Zout en citroenpeper naar smaak erover strooien.
  • Helft van citroensap en 2 eetlepels olie erover sprenkelen.
  • Schaal 15 cm onder grill schuiven en mengsel in 8-10 minuten beetgaar roosteren.
  • Af en toe omscheppen.
  • Venkel laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Rest van citroensap met 2 eetlepels olie tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Sla met dressing omscheppen en over twee (pasta)borden verdelen.
  • Venkel en walnoten erover verdelen.
  • Roquefort in stukjes snijden en op salade leggen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.
Van dit gerecht is makkelijk een hoofdgerecht te maken door 'm rijker te maken.
Rooster dan met de venkel ook 100 g groene aspergetips of haricots verts mee en neem wat meer
roquefort.