Recept afdrukken
No ratings yet

Eenpansschotel uit India

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Laat de stukjes ananas uitlekken en vang het vocht op.
  • Week de rozijnen in wat lauw water.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Snijd het kipfilet in kleine stukjes.
  • Smelt boter in een ruime koekenpan en fruit hierin de uienringen en champignons.
  • Voeg na enige tijd de uitgelekte ananasstukjes en rozijnen toe en laat alles zachtjes fruiten.
  • Bak ondertussen de stukjes kipfilet rondom aan en kruid het vlees rijkelijk met peper, zout en kerrie.
  • Blus de pan met het ananassap en voeg de gefruite ananasstukjes, uien en champignons toe.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Drie Bonensalade

Deze Zuid-Afrikaanse drie bonensalade is een smakelijk bijgerecht.
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng alle ingrediënten (behalve de bonen) aan de kook en kook totdat de suiker is opgelost.
  • Zeef het vocht van de bonen in tomatensaus en meng alle bonen door elkaar.
  • Meng het warme azijnmengsel door de bonenmix en laat het een dag afgedekt in de koelkast staan voordat je het serveert.

Tips / Opmerkingen

Deze salade is heerlijk bij de barbecue.
Geniet van deze kleurrijke en smaakvolle bonensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met lamsvlees en gemengde groenten

Recept categorieën: Lamsvlees, Pasta
Land van herkomst: Algerijë
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze 1 nacht weken in ruim koud water in de koelkast.
  • Snijd het lamsvlees in blokjes.
  • Was en snijd alle groenten in stukjes.
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Pel de ui en snipper ze niet te fijn.
  • Verhit de olijfolie en zonnebloemolie in een grote pan en bak hierin het lamsvlees en eventueel de kipdelen rondom bruin.
  • Matig het vuur, voeg de gesnipperde ui toe en pers er de teentjes knoflook boven uit en bak even mee.
  • Voeg 1 liter warm water toe en breng langzaam aan de kook.
  • Voeg de gemberpoeder, zwarte peper, paprikapoeder, kurkuma, kaneel, de fijngesneden
  • Spaanse pepertjes en de bouillonblokjes toe.
  • Roer goed door en laat 5 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan.
  • Voeg nu de in stukken gesneden worteltjes, koolrabi en sperziebonen toe.
  • Bind de koriander, peterselie en selderij bijeen met een touwtje tot een bosje en voeg dit aan de pan toe.
  • Laat alles 20 minuten zachtjes garen.
  • Voeg dan de pompoen, courgette, aubergine, tomaten en rozijnen toe en laat alles nog eens ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Zorg ervoor dat alles onder water staat; voeg indien nodig wat extra water toe.
  • Breng op smaak met zout en eventueel wat extra zwarte peper.
  • Terwijl de groenten en het vlees sudderen, kun je de couscous bereiden.
  • Doe dat volgens de instructies op de verpakking.
  • Schep de couscous op een groot plat bord en schep de groenten, het vlees en de bouillon eroverheen.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: Je kunt experimenteren met verschillende groenten, afhankelijk van wat je lekker
vindt of wat er beschikbaar is in het seizoen.
Het is gebruikelijk om 7 groenten te gebruiken, maar je kunt variëren met groenten zoals pompoen, bloemkool, of andere favorieten.
Geniet van dit heerlijke Algerijnse gerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruit salade met kaas

Recept categorieën: Kaas, Nagerecht, Salade
Land van herkomst: Nederland
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Wel de rozijnen in een kom met warm water en laat ze daar na uitlekken.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Schil de appel,boor het klokhuis eruit, snijd deze in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Pel de banaan, snijd deze in plakjes en besprenkel deze met citroensap.
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Rol de plakjes ham op.
  • Bak de spekblokjes uit.
  • Voeg de zuurkool toe,leg een deksel op de pan en laat de zuurkool 5minuten zachtjes stoven.
  • Schep er dan de rozijnen, appelblokjes en kaneel door en leg er de plakjes banaan op.
  • Stoof het zuurkool mengsel nog 5 minuten.
  • Giet de aardappelen af,stamp ze fijn en roer er de melk,nootmuskaat en peper door.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het zuurkool mengsel.
  • Leg de rolletjes ham en de ananasschijven op de zuurkool.
  • Schep de aardappelpuree er boven op en bestrooi het met de geraspte kaas.
  • Zet de schaal 15 minuten voorverwarmde oven van 180ºC.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stijve rijst met boter en suiker

Recept categorieën: Nagerecht, Rijst
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de 2 l halfvolle melk aan de kook, met het zout.
  • Voeg de paprijst toe met de krenten en rozijnen.
  • Laat nu het geheel al roerend gaar en stijf worden en laat dit 10 minuten staan.
  • Verdeel dit over 4 diepe borden.
  • Maak een kuiltje in de rijst en doe er een klontje boter en basterdsuiker naar behoefte in.
  • Strooi er eventueel naar behoefte kaneel overheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Terrine van Gruyère, Mascarpone en Gedroogde Vruchten

Recept categorieën: Fruit, Kaas

ingrediënten

Vulling:

Terrine:

Saus:

Garnituur:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Week de krenten en rozijnen in heet water.
  • Snijd de abrikozen, vijgen en dadels in kleine blokjes.
  • Laat de krenten en rozijnen op papier drogen.

Terrine:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verwarm de witte wijn en los hierin de gelatine op.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de mascarpone los met de afgekoelde gelei.
  • Roer de vruchten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Bekleed een vorm met plastic folie.
  • Bedek de bodem met dunne plakken Gruyère en vul met het mascarponemengsel.
  • Laat opstijven in de koeling.

Saus:

  • Meng de honing door de crème fraîche en voeg al roerende de druivenpitolie toe.
  • Voeg de sjalotten en bieslook toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Bereiding:

    Terrine:

    • Snijd de terrine in plakken met een warm mes.

    Dresseren:

    • Leg een plak terrine op de borden en schep de saus erbij.
    • Garneer met shiso purper.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sjoe sjoe

    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
    porties: 2 personen
    Auteur: Auteur onbekend

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • De uien fijn snijden en fruiten.
    • Het vlees in blokjes snijden en bij de uien toevoegen.
    • Wat kerrie over het vlees strooien en het vlees braden.
    • Van de bouillonblokjes ½ l bouillon maken.
    • 2 eetlepels bloem aan het vlees toevoegen, goed roeren en daarna de bouillon toevoegen.
    • Heel goed roeren, dan de pindakaas erdoor roeren, rozijnen toevoegen en alles nog 20
    • minuten laten sudderen.
    • Af en toe goed doorroeren, op het laatst de ananas en banaan in stukjes snijden en toevoegen.
    • Eventueel nog wat ananassap toevoegen.

    Tips / Opmerkingen

    Lekker met rijst en een frisse salade.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sinaasappel Yoghurt

    Recept categorieën: Nagerecht, Zuivel
    porties: 4 personen
    Auteur: Auteur onbekend

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    Bereidingswijze:

    • Giet de yoghurt in
    • een schone theedoek en laat deze uitlekken.
    • Laat de yoghurt 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
    • Verwarm 100 g sinaasappelsap tot het kookpunt en los daar de geweekte gelatine in op.
    • Neem 300 g sinaasappelsap en schenk dit bij de warme sinaasappelsap.
    • Schep de uitgelekte yoghurt in een middelgrote kom en meng de rozijnen, cointreau, noten,
    • vanille-extract, honing en groot deel v/d geraspte sinaasappelschil erdoor.
    • Verdun de yoghurt met de afgekoelde sinaasappelsap.
    • Verdeel dit over 6 coups met tussen een laagje van 15 g verse sinaasappelsap.
    • Garneer dit gerecht met stukjes sinaasappel, rozijnen,
    • Geraspte sinaasappelschil en walnoten.

    Voor de garnering:

    • geraspte sinaasappelschil, rozijnen en noten (naar keuze).

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Rode kool salade

    Zo, onze vakantie zit er weer op! Laten we weer eens beginnen met een heerlijk recept in deze bloedhete dagen. In Nijmegen werd het vandaag 37,8 graden. Bloedjes heet dus!!
    Recept categorieën: Fruit, Noten, Salade

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Bak de zoete aardappel in 10 min gaar, doe de laatste 2 minuten de rode kool erbij.
    • Laten afkoelen en hup de koelkast in, paar uur laten staan zodat dez lekker fris is.
    • Hak de walnoten, doe deze samen met de appel, rozijnen kruiden en de Bosui in een kom.
    • Doe de mayonaise erbij en dan goed door elkaar mixen.
    • Op het laatst de aardappel en rode kool toevoegen en evt.
    • Nog in de koelkast zetten.

    Tips / Opmerkingen

    Heerlijk op een warme dag!

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Couscous salade van Cucina Christina

    een heerlijke salade bij warm weer.
    Recept categorieën: Pasta, Rijst, Salade

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Alles goed mengen en 2 uur in de koeling zetten
    • Pak een platte schaal en leg er de rucola op.
    • Leg de goed gemengde couscous erop
    • Pak een glas witte wijn voor jezelf en ga lekker eten.