Recept afdrukken
No ratings yet

Verse kruidenbroodjes

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Brunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pistolets volgens gebruiksaanwijzing op verpakking knapperig gaar bakken.
  • Zonnebloempitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Rucolacress erboven knippen.
  • Roomkaas losroeren met kwark en limoensap.
  • ¾ deel van bieslook-rucolacress mengsel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistolets opensnijden.
  • Helften bestrijken met kruidenroomkaas.
  • Zonnebloempitten en rest van bieslook-rucolacress mengsel erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstcrackers met teriyakikip

Recept categorieën: Hapjes, Kip
Land van herkomst: Oosters
porties: 16 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje teriyakimarinade mengen met knoflook en honing.
  • In pan olie verwarmen, kip erin leggen en marinade erover schenken.
  • Kip afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren, regelmatig keren.
  • Kip in marinade laten afkoelen.
  • Filets met twee vorken in stukjes scheuren.
  • Stukjes door marinade wentelen.
  • Reepjes kip over rijstcrackers verdelen.
  • Garneren met kleine toefjes rucolacress.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Andere witte plakjes:
Vervang de rijstcrackers eens door dunne plakjes rettich.
Laat de plakjes rettich wel goed op keukenpapier uitlekken.
bereidingstijd 20 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Croissanttoast met Madagaskar eend

snel te maken
Totale tijd10 min
Recept categorieën: Amuse, Eend, Gevogelte
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 8 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Croissants elk in vier schuine plakken snijden.
  • Rucolacress van bedje knippen.
  • In kleine steelpan cognac met honing tot ca. 1 eetlepel inkoken.
  • Crème fraîche, honing-cognac, tomatenpuree en peperkorrels door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Croissantplakjes in broodrooster knapperig lichtbruin roosteren.
  • Rucolacress en plakjes eendenborst erover verdelen.
  • Pepersaus erop scheppen.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Croissanttoast met madagascar eend

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Gevogelte, Lunch, Voorgerechten
porties: 8
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Croissants elk in vier schuine plakken snijden.
  • Rucolacress van bedje knippen.
  • In kleine steelpan cognac met honing tot ca. 1 eetlepel inkoken.
  • Crème fraîche, honing-cognac, tomatenpuree en peperkorrels door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Croissantplakjes in broodrooster knapperig lichtbruin roosteren.
  • Rucolacress en plakjes eendenborst erover verdelen.
  • Pepersaus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren.