Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige oosterse noedelsalade

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels, Salade
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een waterkoker water aan de kook en giet het in een pan.
  • Doe de woknoedels in een zeef en hang die 1-2 minuten in het hete water.
  • Doe de woknoedels in een schaal en schep ze om met de woksaus.
  • Schep de slamelange om met de sesamolie en het citroensap.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Meng in een schaal de noedels, paprika en sla en schep de kipfilet, noten en rucolacress erop.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse kruidenbroodjes

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Brunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Pistolets volgens gebruiksaanwijzing op verpakking knapperig gaar bakken.
  • Zonnebloempitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Rucolacress erboven knippen.
  • Roomkaas losroeren met kwark en limoensap.
  • ¾ deel van bieslook-rucolacress mengsel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistolets opensnijden.
  • Helften bestrijken met kruidenroomkaas.
  • Zonnebloempitten en rest van bieslook-rucolacress mengsel erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstcrackers met teriyakikip

Recept categorieën: Hapjes, Kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 16 personen

Ingrediënten

Instructies

  • In kommetje teriyakimarinade mengen met knoflook en honing.
  • In pan olie verwarmen, kip erin leggen en marinade erover schenken.
  • Kip afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren, regelmatig keren.
  • Kip in marinade laten afkoelen.
  • Filets met twee vorken in stukjes scheuren.
  • Stukjes door marinade wentelen.
  • Reepjes kip over rijstcrackers verdelen.
  • Garneren met kleine toefjes rucolacress.
  • Direct serveren.

Notities

Andere witte plakjes:
Vervang de rijstcrackers eens door dunne plakjes rettich.
Laat de plakjes rettich wel goed op keukenpapier uitlekken.
bereidingstijd 20 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Croissanttoast met Madagaskar eend

snel te maken
Totale tijd10 minuten
Recept categorieën: Amuse, Eend, Gevogelte
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Croissants elk in vier schuine plakken snijden.
  • Rucolacress van bedje knippen.
  • In kleine steelpan cognac met honing tot ca. 1 eetlepel inkoken.
  • Crème fraîche, honing-cognac, tomatenpuree en peperkorrels door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Croissantplakjes in broodrooster knapperig lichtbruin roosteren.
  • Rucolacress en plakjes eendenborst erover verdelen.
  • Pepersaus erop scheppen.
  • Direct serveren.

Focacciaringen met gebakken tomaatjes en gegrilde ham
Recept afdrukken
No ratings yet

Focaccia Ringen met Gebakken Tomaatjes en Gegrilde Ham

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Broodjes
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en snijd de plakjes ham in de lengte in drieën.
  • Leg de hamreepjes los van elkaar op het bakpapier en bak ze in ca.
  • 3 à 5 minuten onder de hete grill in het midden van de oven tot ze droog en krokant zijn.
  • Keer de plakjes halverwege om en laat ze vervolgens afkoelen op keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Verkruimel de geitenkaas grof in een kom.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in zeer dunne ringetjes.
  • Roer in een kom de azijn, 4 eetlepels olie en honing tot een dressing.
  • Voeg vervolgens de bosuitjes en geitenkaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Steek met een grote deegsteker 6 'broodjes' uit de focaccia.
  • Steek vervolgens met een kleinere steker het midden uit de broodjes, zodat er ringen ontstaan.
  • Het binnenste gedeelte van de broodjes wordt niet gebruikt.
  • Bak de broodringen en de bovenste gedeelten van de binnenste broodjes in ca.
  • 6 minuten af in de oven.
  • Was de cherrytomaatjes en halveer de grote tomaatjes.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de resterende olie en bak de tomaatjes ca.
  • 2 minuten op hoog vuur, terwijl je ze regelmatig omschept, tot ze enigszins zacht zijn.
  • Breng ze vervolgens op smaak met zout en peper.
  • Plaats de broodringen op borden, schep de tomaatjes erin en garneer met de ham en het broodkapje.
  • Besprenkel met de dressing en voeg de rucola toe.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze focaccia ringen met gebakken tomaatjes en gegrilde ham. De wijn zal de diverse smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 14g | Vet: 24g | Zout: 1.8mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Croissanttoast met madagascar eend

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Gevogelte, Lunch, Voorgerechten
Porties: 8
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Croissants elk in vier schuine plakken snijden.
  • Rucolacress van bedje knippen.
  • In kleine steelpan cognac met honing tot ca. 1 eetlepel inkoken.
  • Crème fraîche, honing-cognac, tomatenpuree en peperkorrels door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Croissantplakjes in broodrooster knapperig lichtbruin roosteren.
  • Rucolacress en plakjes eendenborst erover verdelen.
  • Pepersaus erop scheppen.

Notities

Direct serveren.