Victoriabaarsfilet in witte wijn
porties: 4 personen
ingrediënten
- 300 g victoriabaarsfilet
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 1 ui in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook in dunne plakken
- ½ winterpeen in dunne plakken
- 15 gr verse peterselie fijngeknipt
- 1 ansjovisfilet uit blik fijngesneden
- 250 ml witte wijn
- 1 laurierblad
- 30 g rucolasla
Bereidingswijze
- Vis in 4 gelijke stukken verdelen en droog deppen.
- Vis met mespunt zout, peper en bloem bestrooien.
- In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten en vis in 8 minuten gaar bakken,
- halverwege keren.
- Vis in diepe schaal overdoen. In koekenpan 1 eetlepel olie verwarmen en ui, knoflook en
- winterpeen goudbruin fruiten.
- Groenten uit pan nemen en op vis leggen. Helft van peterselie over groenten strooien.
- Ansjovis in koekenpan in rest van olie fruiten.
- Wijn erbij schenken, laurierblad toevoegen en geheel aan de kook brengen.
- Wijn Mengsel 10 minuten koken en op smaak brengen met peper.
- Wijn mengsel over vis schenken, geheel laten afkoelen en vis in marinade in minstens 24 uur in koelkast bewaren.
- Rucola over borden verdelen en vis erop leggen.
- Ui, knoflook en winterpeen erop scheppen.
- Enkele eetlepels marinade erover schenken.
- Rest van de peterselie erover strooien.