Recept afdrukken
No ratings yet

Victoriabaarsfilet in Witte Wijnmarinade met Groenten

Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en dep ze droog.
  • Bestrooi de vis met een mespunt zout, peper en bloem.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 8 minuten gaar, halverwege keren.
  • Doe de vis in een diepe schaal.
  • Verwarm in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de ui, knoflook en winterpeen goudbruin.
  • Leg de groenten op de vis en strooi de helft van de peterselie erover.
  • Fruit de ansjovis in de overgebleven olie in de koekenpan.
  • Voeg de witte wijn toe, voeg het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het wijnmengsel 10 minuten koken en breng op smaak met peper.
  • Schenk het wijnmengsel over de vis, laat het geheel afkoelen en marineer de vis minstens 24 uur in de koelkast.
  • Verdeel de rucola over borden en leg de gemarineerde vis erop.
  • Schep de ui, knoflook en winterpeen erover.
  • Giet enkele eetlepels marinade over de vis.
  • Strooi de rest van de peterselie erover.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke victoriabaarsfilet in witte wijnmarinade met groenten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Triangelbroodje met Roomham en Venkelsalade

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
calorieën: 350kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Instructies

  • Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in 6 partjes.
  • Maak de venkelknol schoon en snijd hem in vieren.
  • Schaaf de venkel (met een keukenmachine) in flinterdunne reepjes.
  • Meng de venkelreepjes met het citroensap, de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • Snijd de broodjes open en bestrijk ze met mayonaise.
  • Verdeel de rucola, roomham, venkel en partjes ei over de onderkanten en leg de bovenkanten van de broodjes erop.

Notities

Besprenkel de broodhelften met olijfolie in plaats van ze te besmeren met mayonaise.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 20g | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rucolapesto

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • In droge koekenpan pijnboompitten in 1 minuut goudbruin roosteren.
  • Op schotel laten afkoelen.
  • Rucola en basilicum boven mengkom van keukenmachine in stukken scheuren.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Keukenmachine kort op langzame snelheid (pulserend) laten draaien, zodat massa grof gehakt is.
  • Pijnboompitten, kaas en olie toevoegen en geheel nog kort malen, tot massa smeuïg is.
  • Rucolapuree in kom scheppen en op smaak brengen met zout,peper en wat druppels citroensap.
  • Smaken minstens 15 minuten, liefst langer, laten intrekken.
  • Rucolapesto afgedekt in koelkast bewaren (niet langer dan 3 dagen), maar voor gebruik op
  • kamertemperatuur laten komen.
  • Invriezen kan ook (niet langer dan 1 maand bewaren).
  • Voeg pesto pas op het laatste moment toe aan warme gerechten.

Notities

Probeer rucolapesto in soepen en bonenschotels, in een gepofte aardappel, op een pizza met mozzarella, bij gegrild vlees of vis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pesto Spaghetti met rucola en krokante ham

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Leg de plakken ham in een droge koekenpan en bak ze in 5 minuten op een laag vuur
  • krokant.
  • Breek de ham daarna in stukken. Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de
  • gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bewaar enkele eetlepels kookvocht, giet de spaghetti verder af.
  • Roer de pesto om met het kookvocht en schep hem met de rucola door de spaghetti.
  • Verdeel de pasta over vier borden en leg de stukken ham erop.

Notities

Lekker met gegrilde courgette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met zeevruchten in tomatensaus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • In ruim water met zout penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Zeevruchtencocktail volgens gebruiksaanwijzing ontdooien en goed droogdeppen.
  • Aubergine in kleine blokjes snijden.
  • In hapjespan ansjovisfilets smelten.
  • Aubergineblokjes hierin 4 minuten bakken.
  • Tomatensaus en wijn toevoegen.
  • Ontdooide zeevruchtencocktail erdoor scheppen en saus op laag vuur door en door verwarmen.
  • Op smaak brengen met (zout en) peper.
  • Penne afgieten, scheutje van kookwater door tomatensaus roeren en penne met saus omscheppen.
  • Rucola over vier diepe borden verdelen en penne erop scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met grapefruit en geitenkaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • In pan water met 1 theelepel zout aan de kook brengen.
  • Peultjes 3 minuten koken, met schuimspaan uit pan nemen en in vergiet onder koud water afspoelen.
  • In zelfde pan pasta beetgaar koken en in vergiet onder koud water afspoelen.
  • Grapefruit dik schillen.
  • Partjes grapefruit tussen vliesjes uit snijden.
  • Helft van geitenkaas achterhouden, rest in steelpan met zure room laten smelten.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus door pasta roeren en peultjes, grapefruit en rucola erdoor scheppen.
  • Rest van kaas erover strooien.

Notities

Lauwwarm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 ºC.
  • Knolselderij in plakken snijden, deze dun schillen en in blokjes snijden.
  • Ook winterpeen dun schillen en in blokjes snijden.
  • Groenten in braadslede omscheppen met helft van olie.
  • Zout en peper erover strooien.
  • In oven groenten in 20-25 minuten lichtbruin en gaar roosteren.
  • Af en toe omscheppen.
  • Intussen pasta beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Pasta afgieten, overdoen in slakom en laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Olijven halveren en rucola grof scheuren.
  • Geroosterde groenten, olijven, rucola, citroensap en rest van olie door pasta scheppen.
  • Geitenkaas erboven verkruimelen en salade losjes omscheppen.

Notities

Lauwwarm serveren bij gegrild varkensvlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastarolletjes met prei en kaas

AllerHande 2006
Recept categorieën: Pasta, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd 2 stukken prei van 15 cm en snijd deze in de lengte door zodat je 4 stukken hebt.
  • Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
  • Laat goed uitlekken.
  • Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje.
  • Schuif de prei met kaas in de pastarolletjes.
  • Leg de rolletjes naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
  • Schenk de bouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten beetgaar.
  • Schep in een kom de rucola om met olie en voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe.
  • Verdeel de pastarolletjes over vier borden en leg de rucola ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paddenstoelentaart met marsalasaus

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Noten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de bloem, 100 g boter, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom.
  • Meng het geheel met de vingertoppen tot het eruitziet als grof broodkruim.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en vorm het geheel met koele handen (of in de keukenmachine) tot een bal.
  • Verpak de deegbal in folie en laat minstens 30 minuten op een koele plek rusten.
  • Breng de marsala aan de kook en los de halve bouillontablet erin op.
  • Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
  • Verhit 25 g boter in een grote pan en bak hierin al omscheppend de paddenstoelen met de rest van de rozemarijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Rol het zelfgemaakte deeg uit tot vier rondjes met een doorsnede van 20 centimeter.
  • Leg de rondjes op een bakplaat (in een kleine oven bak je ze per twee tegelijk).
  • Verdeel de blauwaderkaas in het midden van de deegrondjes en leg er de paddenstoelen en noten op.
  • Zorg dat er een randje aan de buitenkant vrij blijft.
  • Vouw de buitenkant van het deeg om de vulling, maar laat het midden open.
  • Bestrijk de randjes van het deeg met eidooier en bestrooi de eidooier eventueel met grof zeezout.
  • Bak de taartjes in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
  • Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
  • Verwarm de saus en roer de blokjes boter erdoor met een garde.
  • Blijf roeren tot de boter gesmolten is en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg elk taartje op een bord, schep de warme saus eromheen en garneer met de rucola.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedels met gegrilde aubergine en limoen kip

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Grillpan verhitten.
  • Aubergine met mespunt zout bestrooien en met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Limoen schoonboenen.
  • Deel van schil fijn raspen, limoen halveren en helften uitpersen.
  • Kip met limoensap en -rasp, knoflook, 2/3 deel van koriander, zout en peper naar smaak
  • omscheppen.
  • Aubergine op hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In kleine koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kip op hoog vuur in 4-5 minuten gaar bakken.
  • Marinade erbij doen en grootste deel laten inkoken.
  • Mie afgieten.
  • Rucola, kip met bakvocht, aubergine en rest van koriander erdoor mengen.