Pizza met gegrilde kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met gegrilde kip

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pizza
Land van herkomst: Italië
porties: 1 persoon
Calorieën: 815kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Pizza uit doos nemen en ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden.
  • Plakken loshalen en over pizza strooien.
  • Cherrytomaatjes schoonmaken, halveren en met snijvlak op pizza leggen.
  • Pizza in midden van oven 8-10 minuten bakken tot kaas gesmolten is en deegrand goudbruin kleurt.
  • Intussen kipfilet in smalle repen snijden.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Kip in 2-3 minuten perkant bruin en gaar grillen.
  • Steeltjes van rucola plukken.
  • Pizza uit oven nemen en beleggen met gegrilde kiprepen en rucola.

Nutrition

Calorieën: 815kcal | koolhydraten: 94g | Eiwit: 50g | Vet: 28g

Recept afdrukken
No ratings yet

Omelettaartjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Ei, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 125kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Artisjokharten en basilicum heel fijn hakken.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Artisjok en basilicum erdoor roeren.
  • In kleine koekenpan (ca. 20 cm) 1/2 eetlepel olijfolie verhitten. 1/6 deel van eimengsel over pan laten uitvloeien.
  • Op matig hoog vuur omelet bakken tot bovenkant bijna droog is.
  • Op bord laten glijden en bestrijken met 1/5 deel van tapenade.
  • Op zelfde manier nog 5 omeletten bakken.
  • Elk omelet op andere omeletten leggen en bestrijken met tapenade.
  • Bovenste omelet niet bestrijken met tapenade, geheel iets aandrukken. Omelettaartje laten afkoelen tot lauwwarm en in 12 puntjes snijden.
  • Rucola over platte schaal verdelen.
  • Omelettaartje erop zetten.

Nutrition

Calorieën: 125kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 4g | Vet: 12g

Recept afdrukken
No ratings yet

Makreel avocadobol

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Vis
porties: 4
Calorieën: 1045kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Brood op rooster leggen en in midden van oven in 6-8 minuten afbakken.
  • Brood uit oven nemen en enkele minuten laten afkoelen.
  • Intussen bosuitjes schoonmaken en in lengte in dunne repen snijden.
  • Vis in stukken snijden.
  • Broodbol opensnijden en aan beide zijden dik met avocadodip besmeren.
  • Bosuitjes over onderste broodhelft strooien.
  • Makreel en rucola erop leggen, afdekken met bovenste broodhelft.

Nutrition

Calorieën: 1045kcal | koolhydraten: 97g | Eiwit: 39g | Vet: 55g

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige rucolasalade

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken en in boogjes snijden.
  • In kom rucola, veldsla met bietjes en bleekselderij mengen.
  • Vinaigrette er vlak voor serveren door mengen en salade bestrooien met croutons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsalade met citrusfruit en honing mosterddressing

Recept categorieën: Fruit, Hapjes, Kip, Salade
Land van herkomst: Wereldkeuken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel en grapefruits dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden.
  • Van witlof stronkje afsnijden en blaadjes losmaken.
  • In grote,lage schaal witlofbladeren,rucola,kip,sinaasappel en grapefruit luchtig
  • mengen.
  • Dressing erover schenken.
  • Salade garneren met pecannoten.

Tips / Opmerkingen

Bereidingstijd 15 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen

Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Hapjes, Kaas
Land van herkomst: Fusion
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 12 stuks
Calorieën: 135kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In schaaltje honing door port mengen.
  • Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren.
  • Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren.
  • Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Laten afkoelen.
  • Rucola en stilton over broodjes verdelen.
  • Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen.
  • Bestrooien met zwarte peper.

Tips / Opmerkingen

Geen vijgen? Verse vijgen zijn alleen in het najaar te koop.
Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.

Nutrition

Calorieën: 135kcal | koolhydraten: 14g | Eiwit: 5g | Vet: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische burger in shoarmabroodje

Recept categorieën: Bijgerecht, Broodjes
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Shoarmabroodjes in vieren snijden, opensnijden en in mandje leggen.
  • Hamburgers in vieren snijden.
  • Pesto en 1 eetlepel olijfolie mengen en hamburgerpuntjes hiermee aan beide kanten dun bestrijken.
  • Op schaal leggen.
  • In kom knoflook, yoghurt en mayonaise door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rucola in schaaltje doen.
  • In gourmetpannetje scheutje olijfolie verhitten en 1 of 2 burgerpuntjes knapperig bruinbakken, af en toe keren.
  • Intussen 1 of 2 shoarmabroodjes onder gourmetgrill roosteren.
  • Pitapuntjes vullen met wat rucola.
  • Burgerpuntjes erin stoppen en wat knoflooksaus erover scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met gebakken kip en frambozen

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

  • -

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Frambozen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Kip met zout en peper bestrooien.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kipfilet in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Van frambozen 100 g pureren en samen met rest van olie en 1 eetlepel azijn, suiker, zout en peper dressing roeren.
  • Sla schoonmaken, blad in grove stukken scheuren, wassen en goed laten uitlekken.
  • Appel wassen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden.
  • Kip in plakjes snijden.
  • Sla met rucola, appel en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Garneren met kip en rest van frambozen.

Tips / Opmerkingen

Met pistolets serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtomaten

snel te maken
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Helft van rucola over vier borden verdelen.
  • Onderste plakje van tomaat erop leggen.
  • Plakje besmeren met sandwichspread, plakje tomaat erop leggen, beleggen met zalmsnippers
  • en blaadje rucola, plakje tomaat erop leggen, zo blijven herhalen tot tomaat weer is opgebouwd met laagjes sandwichspread en zalm ertussen.
  • Eindigen met lepeltje sandwichspread.
  • Brood lichtbruin roosteren.
  • Brood diagonaal doorsnijden.

Tips / Opmerkingen

Tomaten serveren met geroosterd brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme couscoussalade

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten en feta in blokjes snijden.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing wellen.
  • In pan olie verhitten en fijngehakt 4 minuten rul bakken,laatste 2 minuten ui meebakken.
  • Couscous met tomatenketchup, tomaat, gehakt, ui en kaneelpoeder mengen.
  • Rucola door lauwwarme couscous scheppen en met feta garneren.