Runderreepjes met gestoofde aubergine

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 pak zilvervliesrijst 400 g
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 1 schaaltje runderreepjes ca. 350 g

Instructies

  • Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In braadpan 4 eetlepels olie verhitten en aubergine, ui en knoflook 10 minuten bakken.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Tomaten, 2 eetlepels kappertjes en suiker aan aubergines toevoegen en nog 10 minuten afgedekt stoven.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes in 4 minuten bakken.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Rest van kappertjes over auberginemengsel strooien.
  • Met rijst en runderreepjes serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees