Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesschotel goulash

Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot

ingrediënten

Bereidingswijze

  • vlees door de maizena halen
  • Braad de ui met het vlees en de knoflook
  • Doe de paprika’s erbij en lekker laten sudderen
  • Na een half uur de tomaatjes mee laten sudderen
  • Na weer een half uur water en tomaten puree erbij en zeker, onder regelmatig roeren op een zeer kleine pit laten sudderen.
  • Ik laat dit 7-8 uur sudderen.
  • Heerlijk mals vlees!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Goulash van Ch. Brehant

Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot
porties: 6
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Het vlees in stukken verdelen.
  • Pel en hak de uien.
  • Vlees en uien stoven in een beetje olie,
  • Wanneer de uien beginnen te kleuren, voeg er dan het meel aan toe, de paprika, peper en zout.
  • Goed vermengen en enige ogenblikken stil laten braden.
  • De inhoud van het blik tomaten er bij doen, een takje tijm, het laurierblad, dan er kokend water op gieten, zonder nochtans het vlees onder te zetten.
  • Afdekken en gedurende minstens 2 uren op een lage vlam laten koken.
  • Vooraleer op te dienen, de kruiden eventueel aanpassen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met geboterde rijst of gekookte aardappelen.
Uw slager zal u gaarne helpen bij de keuze van het vlees, rekening houdend met uw eigen smaak en die van uw gezin. Tegelijk met de tomaten kan u in schijfjes gesneden wortelen toevoegen, en een half uur voor het einde van de kooktijd, de aardappelen. Dit gerecht zal even lekker zijn, indien niet beter, wanneer het opgewarmd wordt.

Aanbevolen wijn

een rode wijn, een beaujolais of een saintemillion.

 


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gentse hutsepot 2

Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alle stukken vlees, behalve de worst, in een zeer grote pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
  • Doe er een beetje zout bij en breng het geheel aan de kook.
  • Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze klein.
  • Zet het vuur laag, voeg de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper aan het vlees toe en laat het geheel op laag vuur 1 uur sudderen.
  • Voeg dan de worst toe.
  • Doe er na een uur de in vieren gesneden aardappels bij en laat weer 45-60 minuten op laag vuur sudderen.
  • De totale bereidingsduur is dus ± 3 uur.
  • Schik voor het opdienen het vlees op een grote voorverwarmde schaal en leg de groenten ernaast of omheen.
  • Zeef de bouillon en geef die bij het vlees en de groenten.

Tips / Opmerkingen

Voor de liefhebbers moet een pot Gentse mosterd beschikbaar zijn, die evenals de bouillon apart wordt opgediend.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Daging Ketjap

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Slowcooker, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: receptendb.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ik maak vaak gebruik van de slowcooker.
  • Dit recept is voor de slowcooker.
  • Je kunt het natuurlijk ook anders klaarmaken maar dan moet je de aanwijzigingen op de verpakking gebruiken.
  • Rundvlees en ui in de slowcooker.
  • De bakjes babi ketjap in 2 dl heet water roeren.
  • Dit mengsel door het vlees roeren. 5 uur op high.

Tips / Opmerkingen

Rijst en komkommer-tomaatsalade erbij serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Biryani 2

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Bangladesh
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit de ui, knoflook, het pepertje en komijnzaad drie minuten in olie of ghee; voeg het vlees toe en bak het goed rondom bruin.
  • Voeg de gemberwortel toe, de suiker en kaneel en roer goed.
  • Neem het vlees uit de pan en roer eerst de yoghurt erdoor en vervolgens de rijst.
  • Voeg een halve liter water toe en roer het 1 keer goed om; doe het deksel op de pan en laat dit geheel een kwartier sudderen.
  • Leg het vlees terug op de rijst en laat het nog vijf minuten sudderen.

Tips / Opmerkingen

Het woord "biryani" betekent "gebakken". In Bangladesh is rijst de belangrijkste voedselbron en ook het hoofd-ingrediënt van biryani. Voor biryani worden de bestanddelen eerst gebakken en dan gekookt, bij pullao is het net andersom. Biryani is populair in heel zuid-oost Azië, bij voorbeeld in Myanmar (daar heet het "dan pauk"), in Maleisië, Indonesië en in India. Beroemde variaties zijn Hyderabadi biryani en Kashmiri biryani. In Bangladesh wordt biryani altijd bij ceremonies zoals trouwpartijen geserveerd, en soms gebruikt men gepofte rijst (muri).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Goulash 1 van Astrid Veltman

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Magnetron koken, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Hongarije
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees en de uien in kleine stukjes.
  • Smelt de boter in 1 minuut op HOOG (100%), roer de uien erdoor
  • en laat ze onafgedekt in 4 minuten op HOOG (100%) glazig worden
  • Strooi intussen zout, peper en paprikapoeder over het vlees, roer het vlees door de uien en zet het gerecht onafgedekt op MIDDEN (50%) 4 minuten in de magnetron.
  • Het vlees moet nu niet meer rood zijn.
  • Doe de overige ingrediënten, behalve de tomaten, door de goulash, roer even goed en zet de schaal afgedekt 11/2 minuut op HOOG (100%), gevolgd door 20 minuten op MIDDEN LAAG (30%).
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in stukjes gesneden en gepelde tomaten toe.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Huzarensalade van Worldcook

Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Leg de slabladeren op een grote schaal.
  • Meng de andere ingrediënten goed door elkaar en schep de salade als een berg op de sla.
  • Decoreer met een paar plakjes augurk.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rendang Daging

Rendang is een klassiek Indonesisch gerecht wat op veel verschillende manieren gemaakt wordt. Elke familie heeft wel zijn eigen recept wat van moeder op dochter wordt overgedragen en immer in de familie moet blijven. Je moet erg je best doen wil je dit kunnen ontfutselen. Onderstaand recept heb ik via een hele leuke Indonesische recepten Facebook goep gevonden. Dit recept is dus geen eigen recept maar een traditioneel Indonesisch recept voor Rendang Daging. In elk deel van Indonesië wordt het net even anders gemaakt. Het is een beetje net als Indiase curry's. Ze verschillen per streek. Deze versie komt van West Java, waar mijn vriend ook vandaan komt. Er zijn verschillende manieren geschikt om Rendang te maken. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Slow Cooker
Recept categorieën: Rundvlees, Slowcooker, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Voor de Boemboe pasta:

Bereidingswijze

  • Begin met de Boemboe te maken, hak alle ingrediënten eerst grof klein en maak er dan met de staafmixer een pasta van.
  • Doe de Kaneel, Kruidnagel, Kardemom, en Steranijs in de droge braadpan, pot van de Slow Cooker of snelkookpan, bak en laat alle aroma's vrij komen.

Tip: Haal de specerijen uit de droge pan en doe deze in een een kruiden Ei, of zoals ik zelf doe in een dichtgeknoopt pantykousje.

  • Deze leg je tijdens het garen tussen het vlees en zo hoef je nadien niet alles eruit te zoeken en vissen.
  • Want hier wil je echt niet onverwacht op bijten tijdens het eten.
  • Voeg dan wat Arachide olie en de boemboe toe.
  • Fruit alles goed aan. Voeg het vlees toe aan de Boemboe.
  • Roer en bak even aan.
  • Voeg de Sereh toe.
  • Voeg de Kokosmelk, Tamarinde en water toe en laat even een paar minuten pruttelen.
  • Voeg de Daun Djeruk Purut blaadjes toe aan het vlees en ook de Palmsuiker.

In de snelkookpan:

  • Voeg 200 ml bouillon toe.
  • Sluit het deksel en zet op stand 2.
  • Stoof in 40 minuten gaar.
  • Voeg nog een scheutje santen toe.

In Braadpan:

  • Voeg 150 ml bouillon toe.
  • Laat het vocht bijna helemaal op sudderen maar als het vlees dan nog niet zacht is voeg je nog wat bouillon of water toe.
  • Stooftijd is zo'n 2½ a 3 uur.

In de Slow Cooker:

  • Hier hoef je geen extra vocht toe te voegen, 200 ml Santen is genoeg, er komt nog vocht vrij van het vlees.
  • Mocht je het toch te droog vinden voeg je 100 ml bouillon bij.
  • Natuurlijk moet tijdens het garen het vlees niet droogkoken, maar onthoudt dat Rendang vrij droog hoort te zijn.
  • In de Slow Cooker laat ik het minimaal een uur of 10 op staan, meestal overnacht.
  • Dan maak ik 's avonds de Rendang zodat het de hele nacht aan kan staan in de sc.
  • Als het vlees gaar is: In een droog koekenpannetje rooster je de kokos lichtbruin en voeg dit toe. Een goede Rendang is vrij ‘droog’.
  • D.w.z. het vlees drijft niet in een ruime jus.
  • De geroosterde kokos neemt het laatste beetje vocht op.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Nasi Goreng, Atjar en een zacht gebakken eitje.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Noorse vleessalade

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Noorwegen
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Fileer de bokking en snijd hem in reepjes.
  • Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de bietjes fijn.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Maak een dressing van de olie, azijn, peper, zout en suiker en giet deze over de salade.
  • Zet de schaal minstens 1 uur in de koelkast.
  • Garneer voor het opdienen met ansjovisfilets.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Harira van Onbekende Auteur v2

Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Soep, Vlees
Land van herkomst: Marokko
porties: 4

ingrediënten

Soep Kruiden voor het vlees

Bereidingswijze

  • Snijd het rundvlees in blokjes.
  • Meng de kruiden voor het vlees door elkaar.
  • Meng de kruiden door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
  • Pel en snijd de uien in blokjes.
  • Pluk en hak de koriander, bladselderij en peterselie.
  • Schil en snijd de bleekselderij in repen.
  • Verhit olie in een pan.
  • Pureer de tomaten glad met een staafmixer.
  • Bak het vlees in circa 3 minuten bruin.
  • Voeg ui, kruiden en bleekselderij toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Meng de tomatenpuree, linzen en kikkererwten door elkaar.
  • Voeg 1 liter water in vier delen toe en roer tussentijds goed door, zodat de tomatenpuree goed oplost.
  • Roer de tomaten erdoor en gaar circa 30 minuten met de deksel op de pan.
  • Voeg de vermicelli toe en kook in circa 4 minuten gaar.
  • Serveer de harira met Turks brood

Tips / Opmerkingen

TIP: je kunt ook verse linzen en kikkererwten gebruiken, week deze dan een dag van te voren.
Vervang rundvlees met kip en gebruik kippenbouillon.