Saké nanban-yaki

geroosterde zalm
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram gefileerde zalm
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus
  • ½ theelepel djahé
  • 1 kleine komkommer
  • zout
  • 1 dl dashi of kippenbouillon
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel milde azijn
  • 2 gesnipperde voorjaarsuitjes

Instructies

  • Spoel de zalmfilet af en droog de vis met keukenpapier.
  • Snijd de zalm in 8 of 12 repen van ongeveer 1 cm breed.
  • Meng het citroensap met de sojasaus, 1 eetlepel mirin en de djahé.
  • Leg de repen zalm erin en laat ze ongeveer een half uur marineren.
  • Draai ze regelmatig om.
  • Was de komkommer en snijd deze in schuine plakken van een halve
  • centimeter.
  • Meng de dashi, sesamolie, 2 theelepels mirin, zout en azijn.
  • Laat de plakken komkommer hierin minimaal 10 minuten marineren.
  • Droog ze daarna af en leg ze op een schaal.
  • Rol de zalmrepen op en steek ze vast met satéstokjes.
  • Grill ze maximaal 5 minuten en bestrijk ze tussendoor steeds met de
  • marinade.
  • Haal vervolgens de stokjes eruit en leg op iedere plak komkommer een
  • zalmrolletje.
  • Strooi er gesnipperde voorjaarsui over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst Japan