Saké nanban-yaki
geroosterde zalm
Ingrediënten
- 300 gram gefileerde zalm
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus
- ½ theelepel djahé
- 1 kleine komkommer
- zout
- 1 dl dashi of kippenbouillon
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel milde azijn
- 2 gesnipperde voorjaarsuitjes
Instructies
- Spoel de zalmfilet af en droog de vis met keukenpapier.
- Snijd de zalm in 8 of 12 repen van ongeveer 1 cm breed.
- Meng het citroensap met de sojasaus, 1 eetlepel mirin en de djahé.
- Leg de repen zalm erin en laat ze ongeveer een half uur marineren.
- Draai ze regelmatig om.
- Was de komkommer en snijd deze in schuine plakken van een halve
- centimeter.
- Meng de dashi, sesamolie, 2 theelepels mirin, zout en azijn.
- Laat de plakken komkommer hierin minimaal 10 minuten marineren.
- Droog ze daarna af en leg ze op een schaal.
- Rol de zalmrepen op en steek ze vast met satéstokjes.
- Grill ze maximaal 5 minuten en bestrijk ze tussendoor steeds met de
- marinade.
- Haal vervolgens de stokjes eruit en leg op iedere plak komkommer een
- zalmrolletje.
- Strooi er gesnipperde voorjaarsui over.