Saladecups met oosterse wortelsalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram winterwortel
  • 1 bosuitje
  • ½ zakje verse koriander
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) roerbakolie
  • 25 gram lichtgezouten cashewnoten
  • 20 saladecups

Instructies

  • Maak de wortel schoon en raps deze met een grove rasp.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd deze in flinterdunne ringetjes.
  • Knip de helft van de koriander fijn boven een kommetje of kopje.
  • Roer de citroensap en de roerbakolie tot een dressing.
  • Schep de wortel, de bosui en de fijngeknipte koriander erdoor en laat ca. ½ uur staan.
  • Hak de cashewnoten in grove stukjes.
  • Schep de cashewnoten door de salade en schep de salade in de cups.
  • Garneer met een blaadje koriander en zet de cups op een schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes / Tapas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch