Salami Bladerdeegrolletjes met Mozzarella

Porties: 5 hapjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg 270 gram
  • 25 plakken salami Milano
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 5 theelepels Italiaanse Kruidenmix

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Leg het bladerdeeg horizontaal voor je neer.
  • Meet met een liniaal of rolmaat hoeveel centimeter breed elke plak moet zijn om het grote stuk bladerdeeg in vijf gelijke verticale stroken te verdelen.
  • Maak kleine markeringen aan de boven- en onderkant van het deeg, zodat je een denkbeeldige rechte lijn hebt.
  • Snijd vervolgens met een pizzasnijder recht van de onderste markering naar de bovenste markering (dit kan ook met een liniaal).
  • Bestrooi de meest rechtse strook bladerdeeg met geraspte mozzarella en Italiaanse Kruidenmix.
  • Verdeel hierover dakpansgewijs vijf plakken salami.
  • Laat de plakken salami aan de rechterkant uitsteken en bedek met het bladerdeeg aan de linkerkant.
  • Rol het bladerdeeg van onder naar boven op tot Salami Hapjes en zet ze in de muffinvorm.
  • Herhaal dit met alle stroken bladerdeeg en bak de Salami Hapjes ongeveer 34 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Je kunt de Salami Hapjes warm of koud serveren.
  • Als je ze de volgende dag wilt eten, verwarm ze dan 3 minuten in een hete oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige Rosé past goed bij deze smaakvolle en hartige Salami Bladerdeegrolletjes met Mozzarella. De wijn vormt een mooie aanvulling op de rijke smaken van de salami en de romige mozzarella.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Varkensvlees / Warme hapjes