Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Macaroni met walnoten en rozijnen

Recept categorieën: Noten, Pasta, Zuidvruchten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni
  • Bak de fijn gesneden ui, samen met het gekrulde gehakt en rozijnen
  • Doe in de hakmolen:
  • Walnoten, salie, basilicum en de grande pardano.
  • Dit alles heel fijn hakken en dan de laatste 5 min toevoegen aan het gehakt.
  • Doe de macaroni in een grote schaal en roer de inhoud van de braadpan erdoor.
  • Over het gerecht geraspte pardano strooien.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met een frisse komkommer salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktail van eekhoorntjesbrood

Recept categorieën: Voorgerechten

ingrediënten

  • 14 g gelatine
  • 500 g eekhoorntjesbrood
  • 3 dl koksroom
  • 3 dl room

DUXELLES

  • 200 g eekhoorntjesbrood
  • 1 eetl olie

GELEI

SCHUIM

Bereidingswijze

MOUSSE :

  • Borstel de paddestoelen schoon.
  • Voeg ze toe aan de koksroom, breng aan de kook en laat van het vuur af 10 minuten trekken.
  • Pureer in magimix en wrijf door zeef.
  • Week de gelatine in ruim koud water en los in de massa op.
  • Laat op ijswater hangend worden.
  • Klop de room op en spatel door de mousse.
  • Spuit deze met een spuitzak in de flutes en laat in koeling opstijven.

DUXELLES :

  • Borstel de paddestoelen schoon, snijd ze bij ( afsnijdsels bewaren ).
  • Snijd hierna in een fijne brunoise.
  • Zweet deze aan in lepel olie tot het vocht is verdampt.
  • Laat afkoelen en verdeel over de mousse.

GELEI :

  • Voeg de afsnijdsels toe aan de gevogeltebouillon.
  • Breng aan de kook en laat van het vuur af 10 minuten trekken.
  • Passeer door een zeef en bind met de iota.
  • Laat iets afkoelen en verdeel over de duxelles.
  • Zet de glazen in de koeling.

SCHUIM :

  • Breng de melk aan de kook, voeg de salie toe en laat een nacht in koeling trekken.
  • Passeer de melk, voeg de sucro en lecitine toe.
  • Monteer zeer luchtig met de staafmixer.
  • Schep vlak voor doorgeven het schuim op de cocktail en serveer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de saumon cuit au grass de foie  d' oie

Recept categorieën: Vis, Zalm
porties: 16

ingrediënten

KORST

SAUS

GARNITUUR

Bereidingswijze

  • Huid verwijderen.
  • Ganzenvet smelten tot 55 graden.
  • Salie, citroenschil, steranijs toevoegen.
  • Hierin de zalmfilets 25 minuten trekken.
  • Zalm uit vet halen en op papier laten uitlekken.
  • Huid van de zalm schoonmaken en op siliconen in oven van 150 graden krokant laten worden.

KORST :

  • Boter zacht roeren.
  • Salie zeer fijn hakken.
  • Door de boter het broodkruim, salie en de noot door roeren.
  • Tussen siliconenmat de massa dun uitrollen en hiervan stukken snijden die de helft van de zalmfilet kunnen bedekken.
  • Deeg koelen.

SAUS :

  • Sjalotten snipperen.
  • Witte wijn met citroensap en sjalotten tot helft reduceren.
  • De visfond en de schaaldierenfond toevooegen en weer tot helft reduceren.
  • De creme fraiche, rom en boter aan kook brengen en tot helft reducerem.
  • Beide reducties samen voegen en op smaak brengen.
  • De peterselie en de kappertjes hakken en aan de saus toevoegen.

GARNITUUR :

  • De asperges schillen en van onderkant 2 cm.
  • Verwijderen.
  • De asperges met een dunschiller in dunne repen snijden en in koud water bewaren tot gebruik.

ZALM :

  • De zalmfilets op een plaat leggen.
  • De helft van de filets bedekken met aluminiumfolie en de andere helft met de korst.
  • Geheel onder salamander zetten toot korst goudbruin gekleurd is.
  • Saus verhitten.
  • Tagliatelli van asperges laten uitlekken en in olijfolie beetgaar bakken.

DRESSEREN :

  • De folie van de zalmfilets halen en deze bestrooien met zeezout en besprenkelen met citroensap.
  • Schep oop de borden wat tagliatelli van asperges.
  • Leg hierop de zalmfilet.
  • Schep wat saus er langs en garneer met de gedroogde zalmhuid en takje kervel.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade met gestoofde sjalotten en mosterdsaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hoge pan slagroom met fond in ca. 30 minuten tot helft inkoken.
  • Scheutje roomsaus in kom schenken en even laten afkoelen.
  • Eierdooiers met maïzena en 2 eetlepels mosterd door afgekoelde scheutje roomsaus roeren.
  • Mengsel bij roomsaus in pan doen en al roerend zachtjes verwarmen tot saus begint te binden.
  • Als saus juiste dikte heeft (saus 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar), pan direct van vuur nemen en saus laten afkoelen.
  • Tot gebruik afgedekt koel bewaren.
  • Rollades op kamertemperatuur laten komen.
  • Sjalotten pellen en in 4 partjes snijden.
  • Salie fijnsnijden.
  • Rollades droogdeppen en bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan boter smelten en rollades rondom aanbraden.
  • Sjalotten toevoegen en 2 minuten op hoog vuur meebakken.
  • Salie toevoegen, vuur laag draaien en rollades met deksel schuin op pan in 30-40 minuten
  • gaarbraden.
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten rusten.
  • Mosterdsaus (op warmhoudplaatje) voorzichtig opwarmen.
  • Saus op smaak brengen met mosterd, zout en peper.
  • Rollades uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen.
  • Rollades op schaal leggen, sjalotten rond rollades leggen.
  • (Aan tafel) rollades in plakken snijden en saus in warme sauskom ernaast serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken krieltjes en gemengde boontjes (bijv. panklare boontjesmix, zak 250 g, koelvak groenteafdeling).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kippasteitjes met courgette

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg.
  • Rol het overige bladerdeeg uit tot een lap waar 12 ronde dekseltjes uit kunnen worden
  • gestoken ter grootte van de muffinvormen.
  • Leg deze op een bakplaat.
  • Bak de bakjes en de dekseltjes 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, courgette en salie op een hoog vuur al roerend 5 minuten, breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
  • Haal de pasteibakjes uit de oven en vul ze met het kip-courgettemengsel.
  • Leg de dekseltjes op de gevulde pasteitjes en bak ze in 20 minuten gaar.

Tips / Opmerkingen

De pasteitjes zijn zowel koud als afgekoeld lekker.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken, afgieten en in
  • vergiet laten uitlekken.
  • Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen.
  • In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren.
  • Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 minuten laten staan.
  • Peterselie en 3 eetlepels olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met ½ theelepel zout en peper bestrooien.
  • Vis op plak parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8
  • minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen.
  • Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen.
  • Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tagliatelle.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Worteltjes met ui en salie

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Worteltjes wassen en halveren.
  • Laurierblad, tijm en peterselie met dik garen tot boeketje binden.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Bosui schoonmaken en in ringen snijden.
  • Salieblaadjes in smalle reepjes snijden.

Bereiden:

  • In wok of hapjespan olie verwarmen.
  • Wortel, sjalot en bosui al omscheppend ca. 3 minuten bakken zonder dat ze bruin kleuren. Kruidenboeketje en helft van salie toevoegen.
  • Ca. 11/2 dl warm water en suiker toevoegen.
  • Wortelmengsel afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
  • Laatste 10 minuten erwtjes laten meekoken.
  • Eventueel kookvocht afgieten, boeketje verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van salie.
  • Serveren met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijmboter.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Saltimbocca alla Romana

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Peultjes, broccoli en kool schoonmaken en wassen.
  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • Kool in vieren snijden en harde stronk wegsnijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Plakjes ham halveren.
  • Schnitzels met deegroller iets uitrollen en elk in 3 gelijke stukken snijden.
  • Inwrijven met zout en peper.
  • Salie erover strooien.
  • Op elk stukje vlees 1 plakje ham leggen.
  • Vaststeken met cocktailprikker.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • De borden voorverwarmen.
  • In (stoom)pan 1/2 liter water aan de kook brengen.
  • Groenten in stoommandje of roestvrijstalen vergiet leggen.
  • Mandje boven kokend water hangen en groenten afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar stomen.
  • Bloem op plat bord strooien.
  • Vlees één voor één door bloem wentelen.
  • In wijde koekenpan boter en 1 eetlepel olie verhitten.
  • Vlees op half hoog vuur in ca. 3 minuten bruin en net aan gaar 'bakken.
  • Vlees op borden leggen.
  • Fond en wijn door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes laten inkoken.
  • Jus over vlees scheppen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Groenten ernaast leggen en besprenkelen met rest van olie en citroensap.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ossestaartsoep van Ch. Brehant

Recept categorieën: Rundvlees, Soep
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verpak de mergpijpen in een aluminiumpapier en zet gedurende 20 minuten in een warme oven.
  • Plooi het papier open, neem de mergpijpen eruit.
  • Houd bij.
  • Plaats de mergpijpen in een pot, met de ossestaart (in stukken gesneden, de in 4 verdeelde uien). laat goudgeel bakken in 40 g boter.
  • Giet er 2,5 lit.water bij en breng aan de kook.
  • Afschuimen.
  • Voeg er de schoongemaakte groenten, het kruidentuiltje, een neteldoekje waarin knoflook, de kruidnagels en de gedroogde groente, aan toe.
  • Bestrooi met peper en zout, boat gedurende ten minste 3 uur op een zacht vuur staan.
  • Verwijder de mergpijp, de plakjes ossestaart en de groenten.
  • Zeef de bouillon, breng aan de kook en bind met de arrowroot (opgelost in sherry).
  • Meng en laat koken gedurende 2 minuten.
  • Breng op smaak.
  • Snijd het vlees in stukjes, ter grootte van de groenten.
  • Leg ze in de bouillon en giet alles in een soepterrine.
  • Serveer met geroosterd brood (in driehoekjes gesneden en beboterd) met het goed op smaak gebrachte merg.

Tips / Opmerkingen

Als u het merg wil gebruiken, geniet de aangeduide werkzijze bij voorkeur. Als de mergpijp in water wordt klaargemaakt, gaat het merg vaak verloren. Bovendien komen uit de mergpijp, zonder merg, die in bouillon werd bereid, alle sappen vrij. Het kleuren van de beenderen (wat in de oven kan gebeuren) bruint de bouillon meer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Prei met pekelvlees en salieboter

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Snijd het groen van de preien en halveer ze.
  • Snijd de stukken prei tot op het midden in en spoel onder de kraan het zand uit de stukken prei. Leg ze in de hete bouillon en laat ze op een laag vuur in ca. 10 minuten gaar worden. Kook intussen de eieren in ca. 8 minuten hard.
  • Laat ze onder koud water schrikken.
  • Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
  • Smelt in een pannetje de boter en roer de salie en naar smaak zout en peper erdoor.
  • Leg de plakken pekelvlees dubbelgevouwen naast elkaar in een ovenschaal.
  • Giet de kokende bouillon van de prei over de ham en laat de ham in de bouillon
  • warm worden.
  • Verdeel de prei over 4 warme borden, leg het pekelvlees en de eieren ertegenaan en schep de boter eroverheen.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Prei is in november op zijn lekkerst.
Dit is een origineel en makkelijk te bereiden gerecht met prei in de hoofdrol.