Sambal

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram lombok gedroogde
  • 50 gram lombok rawit
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel laos
  • 3 blaadje(s) salam
  • 1 stukje trassi
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 blokjes goudbouillon
  • ½ liter olie
  • wat zout
  • kleine citroen sap er van

Instructies

  • Kruiden m.u.v. de lomboks 2 a 3 min. fruiten in de olie.
  • Hieraan de zacht gekookte en fijngemaakte lomboks toevoegen en op een klein vuur gaar laten sudderen.
  • Het citroensap, bouillonblokje en eventueel wat zout toevoegen.
  • De massa laten indikken en daarna laten afkoelen.
  • In een goed afgesloten pot is deze sambal in de koelkast maandenlang houdbaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst India