Sambal manis worteltjes met kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 600 g worteltjes geschrapte jonge
  • 400 g kipfilet
  • 2 eetlepel(s) Conimex Ketjap Manis
  • 4 eetlepel(s) grofgehakte koriander
  • 1 ui
  • Conimex Sambal Manis
  • Conimex Wok Olie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de worteltjes in de lengte in 6 reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de kipfilet in lange dikke repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel en de ui 3 minuten.
  • Schep ze uit de pan.
  • Verhit nog een scheutje olie en wok de repen kip 3 minuten.
  • Voeg na 2 minuten naar smaak 1-2 theelepels sambal toe en wok nog 2 minuten.
  • Schep de worteltjes en ketjap erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de koriander erdoor.
  • Verdeel de rijst over 4 borden en schep de kruidige worteltjes en kip met koriander ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Strooi aan tafel lekkere krokant Gebakken Uitjes van Conimex over de rijst!

Variatietip:

Maak ook eens kruidige Bahmi met worteltjes en kip! Dit doe je door de al gewokte worteltjes en kip en de gekookte mienestjes (ca. ½ zak) een paar minuutjes mee te wokken. Voeg wat extra sambal en ketjap manis toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Rijst