Sajoer lodeh
(met basmati rijst) = hoofdgerechtHet is een groentenschotel, maar ik heb er varkenshaas bij gedaan. Dat smaakt voortreffelijk!
ingrediënten
- 100 gr haricots vert in stukjes
- ½ winterpeen in blokjes
- 2 uien in stukken
- 200 gram taugé
- ½ spitskool in stukken
- 1 rode paprika in stukjes
- Een paar bloemkool roosjes
- 100 gram witte champignons in schijfjes
- 1 blikje Bamboe scheuten
- Boemboe sajoer boontjes
- 2 blokken Santen
- 1 tl kurkuma
- 1 tl trassi
- 1 tl Laos
- 1 tl ketoembar
- 3 tablet bl groentebouillon
- 1 sereh meekoken
- ¾ L water
Bereidingswijze
- Alles snijden en in de groentebouillon koken
- Lekker laten sudderen.
- Doe op het laatst de boemboe en de santen erbij en nog 5 minuten koken zodat de boemboe en santen goed er doorheen is gekookt, af en toe roeren.