Burgers met bieten geitenkaassalade en humus
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 schaaltje gekookte bieten in blokjes van 1 cm
- 2 el extra virgin olijfolie
- 1 tl grove mosterd
- 1 tl rode wijnazijn
- 4 Alpro® soya Burgers mild
- 125 g rucola
- 125 g geitenkaas verkruimeld
- zout
- peper
- Alpro® soya Bakken & Braden
humus:
- 1 blik kikkererwten uitgelekt
- 1 Spanjee peper
- 1 teentje knoflook
- 1 sap van ½ citroen
- 1 el tahin sesampasta
- 1 olijfolie
- verse koriander optioneel
Bereidingswijze
- Meng de bieten met olijfolie, mosterd en azijn en breng op smaak met zout en peper.
- Mix alle ingrediënten voor de humus met een staafmixer.
- Voeg een scheutje olijfolie en water toe tot het lekker smeuïg is en breng op smaak met, koriander zout en peper.
- Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een koekenpan en bak de Alpro® soya Burgers in 4 minuten aan beide kanten bruin.
- Serveer de bieten op de rucola en verdeel de geitenkaas er overheen.
- Serveer samen met de Alpro® soya Burgers en humus.