Scampi

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Per 500 gr scampi:

  • boter of olijfolie
  • 4 sjalotten of 2 ajuinen ,sjalotten zijn fijner van smaak
  • 1 kleine doos gepelde tomaten
  • 2 teentjes look
  • een flinke scheut room

Instructies

  • Smelt de boter,voeg de gesneden sjalotten toe en laat een vijftal minuten aanstoven, niet bruinen.
  • Voeg de tomaten en de look bij en kruid naar smaak met peper en basilicum.
  • Mix alles na een vijftiental minuten en werk af met een flinke scheut room.
  • Bereid intussen de scampi in de microgolfoven op vol vermogen,1 minuut per 100 gr scampi.
  • Giet het vocht af, giet de saus over de scampi.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm met frietjes of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België