Schapenbout

Uit het Kookboek verzamelde recepten – Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schapenbout van 1½ kilo,
  • 1 groot blik flageolets
  • 1 kilo aardappels
  • 1 kilo uien
  • zout
  • peper
  • bouillon
  • boter of margarine

Instructies

  • Snijd de uien in ringen, bak ze in de boter doch laat ze niet bruin worden.
  • Snijd de rauwe aardappels in dunne schijven.
  • Doe in een vuurvaste schotel een laag van de gebakken uien; daarop een laag flageolets en daarop een laag aardappelen [in schijven].
  • Hierop weer een laag uien, flageolets en aardappelen.
  • Boter, zout en peper toevoegen.
  • Snijd het vlees in vrij flinke dobbelstenen, beboter het en leg het op de groenten.
  • Laat in een warme oven 1½ uur braden.
  • Besprenkelen met wat bouillon.

Notities / Tips / Wijnadvies

De schapenbout kunt u ook heel laten, ik prefereer echter de kleine stukjes voor deze schotel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Schapenvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland