Geroosterde Scharrelkip met Knoflook, Tijm en Druiven

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 250 g witte druiven
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 scharrelkip
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Pel de tenen knoflook en meng ze in een kom met de druiven en de gedroogde tijm.
  • Bestrooi de scharrelkip zowel aan de buiten- als binnenkant met versgemalen zwarte peper en zout naar smaak.
  • Vul de buikholte van de kip met het druivenmengsel.
  • Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een braadslee en besprenkel met olijfolie.
  • Verlaag de oventemperatuur na 10 minuten naar 175°C.
  • Braad de kip in ongeveer 1½ uur gaar, tot hij mooi goudbruin en sappig is.
  • Haal de kip uit de oven en laat hem enkele minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de geroosterde scharrelkip met knoflook, tijm en druiven met een frisse salade, sperziebonen en aardappelgratin.
Wijnadvies:
Deze geroosterde scharrelkip gaat uitstekend samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn passen goed bij de zoetheid van de druiven en het kruidige aroma van de tijm.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij