Recept afdrukken
No ratings yet

Indische asperges

Recept van mijn zus
Recept categorieën: Groenten, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm. leg de kopjes apart.
  • Snipper de ui, knoflook, lombok fijn.
  • De tomaten in kleine stukjes snijden.
  • Schil de gember en verdeel in drie stukken.

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de lombok tot glazig.
  • Voeg dan de tomaat en de gemberstukken toe en schep om.
  • Voeg dan het laurierblad, wat zout, de bruine suiker, de djahe, een flinke scheut ketjap en het glas met water toe.
  • Voeg de aspergestukken, NIET DE KOPJES, toe en laat dit tien minuten zacht pruttelen.
  • Kook en pel de eieren.
  • Snijd in 8 en.
  • Voeg ze toe aan de saus samen met aspergekopjes, Ongeveer 15 min,minuten laten sudderen in een afgedekte pan .
  • Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen!

Notities

Lekker met rijst

Pindakaasgehaktballen
Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballen met Pindasmaak

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Maal de ui, knoflook en peterselie in een hakmolen (of snijd ze fijn).
  • Meng alle ingrediënten (behalve de bloem) goed door het gehakt en kneed het tot een soepel gehaktmengsel.
  • Draai gelijke ballen van het gehaktmengsel.
  • Laat de ballen 30 minuten rusten in de koelkast, bestuif ze lichtjes met bloem en braad ze mooi bruin in hete boter.
  • Laat de ballen vervolgens nog ongeveer 30 minuten garen.

Notities

Deze gehaktballen met pindasmaak brengen een smaakexplosie naar je bord. De toevoeging van pindakaas en kruiden geeft een heerlijke twist aan de traditionele gehaktbal. Serveer ze als bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst en groenten.