Schnitzeltjes met sambal badjaksaus en spinazie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
  • 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus
  • 1 eetlepel(s) Conimex Sambal Badjak
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 schnitzels ongepaneerde
  • Conimex Wok Olie
  • 600 g spinazie gewassen

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng de sausmix in een schaaltje met 2 dl kokend water.
  • Goed roeren en naar smaak een halve tot een hele eetlepel sambal toevoegen.
  • Pel en snipper de uien en de knoflook.
  • Snijd de schnitzels elk in 3 stukken.
  • Verhit en scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzeltjes om en om 2 minuten.
  • Schuif het vlees aan de kant.
  • Voeg de uien en de helft van de knoflook toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Voeg de saus toe en schud de pan een beetje heen en weer.
  • Verdeel de plakjes vlees weer over de pan en laat het nog 1 minuut zachtjes pruttelen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook en de spinazie 3 minuten.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verdeel de mie over 4 borden met de spinazie, het vlees en de saus ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer er Conimex Kroepoek Naturel bij, dat is lekker en werkt geweldig om te blussen als het toch nog iets te pittig is.

Variatietip:

Lekker krokant uitgebakken speklapjes zijn ook heerlijk om in Sambal Badjaksaus af te maken. Voeg eventueel ook een lepel bruine basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap aan de saus toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Oosters