Schorseneren in melksaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg schorseneren
  • ½ liter melk
  • boter
  • bloem
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • eigeel
  • ½ liter melk
  • ½ liter water
  • 50 gr peterselie

Instructies

  • Schil de schorseneren, snijd ze in stukken van ± 5 cm lengte en dompel die in ½ liter water en ½ liter melk.
  • Kook ze vervolgens gaar en houd het kookvocht apart.
  • Smelt wat boter in een andere braadpan, voeg er bloem aan toe en giet er het half litertje melk bij.
  • Breng het mengsel al roerend aan de kook en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  • Naargelang de dikte van de saus kunt u haar met ± de helft van het kookvocht aanvullen.
  • Voeg er de uitgelekte schorseneren aan toe, laat eventjes doorkoken en roer er tenslotte het eigeel onder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch