Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm in deegkorst

Bereidingstijd20 min
wachten25 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 970kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bladerdeeg in 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Intussen courgette wassen en met kaasschaaf over lengte in 8 à 12 dunne, lange plakken schaven.
  • Zalmfilets doormidden snijden en bestrooien met peper.
  • Om elke zalmfilet 2 à 3 courgettelinten wikkelen.
  • Plakjes rauwe ham om zalm met courgette wikkelen, zodat zalm en courgette geheel zijn bedekt.
  • Werkvlak met bloem bestuiven en hierop 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Met deegroller bladerdeeg uitrollen tot vierkante lap van 20 bij 20 cm.
  • Rest van bladerdeeg ook op deze manier uitrollen.
  • Zalmpakketjes in midden van deeglapjes leggen.
  • Deegpunten overdwars naar elkaar toe vouwen, punten bovenop goed aandrukken. Deegranden tot vlak boven hoekjes goed dichtdrukken; hoekjes openlaten, zodat vocht tijdens bakken kan ontsnappen.
  • Bakplaat met bakpapier bedekken en deegpakketjes erop leggen.
  • Ei loskloppen, en met losgeklopt ei bovenkanten van pakketjes bestrijken.
  • Bakplaat in oven schuiven en zalmpakketjes in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen peterselie zeer fijn hakken. 5 minuten voor einde van baktijd in pannetje crème fraîche zachtjes verwarmen.
  • Knoflook pellen en teentje met knoflookpers boven crème fraîche uitknijpen. Peterselie toevoegen en geheel 1 minuut goed roeren.
  • Pan van vuur halen en citroensap erdoor mengen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalmpakketjes op borden leggen en saus apart serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene, gemengde salade.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen

Nutrition

Calorieën: 970kcal | koolhydraten: 39g | Eiwit: 34g | Vet: 75g