Selderiesalade á Aly

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 potje selderiesalade 450 g
  • 5 hardgekookte eieren in plakjes
  • 450 g ham in twee plakken
  • 1 blikje maïs 450 g
  • Ca. 300 ml yogonaise
  • 0,2 l slagroom
  • Iets suiker
  • 2 appels
  • 1 blikje ananas 450 g
  • 1 prei

Instructies

  • Doe in een ovenschaal de goed uitgelekte selderie, maak glad.
  • Leg hierop de in pakjes gesneden eieren.
  • Vervolgens een laag ham in blokjes gesneden.
  • Hierop een laag goed uitgelekte maïs.
  • Maak een sausje van de yogonaise en de slagroom (slagroom niet stijfkloppen).
  • Wat suiker aan toevoegen.
  • Doe de helft van de saus over de ingrediënten, glad maken.
  • Schil 2 appels, snijd ze in blokjes en leg ze op de saus.
  • Vervolgens de ananas in blokjes (goed uitlekken).
  • Dan de andere helft van de saus erop doen.
  • Snijd de prei zeer fijn en doe die als laatste over de salade.
  • Minimaal 2 uur in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Nederland