Seroendeng

gekruide en gebrande kokos
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kokos
  • 4 uitjes of sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djinten
  • 2 theelepel ketoembar
  • 4 blaadjes djeroek poeroet
  • 200 gram pinda’s
  • zout
  • suiker
  • citroensap

Instructies

  • De uien en de knoflook heel fijn snijden.
  • De kokos vochtig maken met wat kokend water.
  • Nu de vochtige kokos met alle ingrediënten, behalve de pinda's, in een diepe braadpan en op een kleine vlam lichtbruin bakken.
  • Steeds omroeren en scheppen en er voor zorgen dat het niet aanbrandt.
  • Pas als de kokos wat lichtbruin gekleurd is mag men er 2 eetlepels olie bijdoen en verder bruinbakken.
  • Is het gerecht klaar dan pas de gebakken pinda's erbij doen en alles goed mengen.
  • Het gerecht mag wat zoetig smaken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept is zeer eenvoudig maar vergt wel veel geduld bij het klaarmaken.
Het moet beslist op een klein vuur, want kokos brandt erg snel aan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië