Recept afdrukken
No ratings yet

Tempura

Oosterse groentebeignets / Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen.
  • Sherry en sojasaus erdoor roeren.
  • Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken.
  • Gemberwortel schillen en fijn raspen.
  • Op 2 borden scheppen.
  • Kommetje met dipsaus ernaast zetten.
  • Shii-takes met keukenpapier schoonvegen.
  • Groenten schoonmaken, heel laten.
  • In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen.
  • Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven.
  • In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt.
  • Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese gestoomde kip met peper

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Calorieën: 280kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Struikje Tah tsai wassen, droogslaan en in lengte in vieren snijden.
  • Kwarten Tah tsai in stoommandje leggen.
  • Stengels citroengras in lengte halveren en naast elkaar in andere stoommandje leggen.
  • In vijzel met stamper of op plank peperkorrels met bolle kant van lepel fijnmaken. Kipfilets dwars op sereh leggen en bestrijken met helft van sesamolie.
  • Gekneusde peper erover strooien.
  • Wok tot net onder speciale stoomrekje met water vullen (of pan gebruiken waarop stoommandje precies past).
  • Water aan de kook brengen.
  • Stoommandje met Tah tsai op wokrekje of pan boven kokend water zetten.
  • Hierop stoommandje met kip plaatsen en afsluiten met deksel.
  • Tah tsai en kip in ca. 10 minuten gaar stomen.
  • Intussen 2 borden voorverwarmen.
  • Kwarten Tah tsai op borden rangschikken en rest van sesamolie en beetje sojasaus erover druppelen.
  • Sesamzaadjes erover strooien.
  • Kipfilets ernaast leggen.
  • Rest van sojasaus in kleine kommetjes schenken en erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pandanrijst.

Nutrition

Calorieën: 280kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 26g | Vet: 14g

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen shii-take wok

Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verwarm in een wok een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
  • Voeg als de snijbonen gaar zijn het Alpro® soya Fijngehakt, bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
  • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese broccoli

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in stukken en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.
  • Maak voor de broccoli een saus van de soja, droge sherry, suiker en sesam olie.
  • Verwarm de olie in een wok tot middel heet en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spanjee peper toe.
  • Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya Reepjes toe.
  • Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
  • Voeg naar smaak zout of citroen toe.
  • Kook voor de noodlesalade de boekweit noodles volgens de instructies, normaal 4 minuten in kokend, zout water, giet de noodles af en voeg de gesnipperde lente ui, zoete chili saus en een beetje citroen sap naar smaak toe.
  • Serveer de broccoli samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witloofsoep 4

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stoof het witloof en de prei in de sesamolie.
  • Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappel toe en laat even stoven. Overgiet met de groentebouillon en laat gaar koken.
  • Kruid met wat zwarte peper en mix de soep.

Garnering:

  • Snijd enkele stronkjes fijn en stoof deze in een beetje boter.
  • Werk elk bordje soep af met een lepel nog knapperig, gestoofd witloof.

Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse kipspiesjes met sesamzaad

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Japan
porties: 16
Calorieën: 75kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Satéstokjes ca.
  • 10 minuten in bakje koud water leggen.
  • Van bosui groen verwijderen en witte deel in stukjes van 2 cm snijden.
  • Aan spiesjes afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui steken.
  • In wijde pan sojasaus, sherry en suiker aan de kook brengen.
  • Suiker al roerend oplossen.
  • In vijzel of kommetje sesamzaadjes, sinaasappelrasp en peper mengen.
  • Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
  • Spiesjes bestrijken met olie en in grillpan in ca.
  • 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
  • Spiesjes in sojasausmengsel dopen en opnieuw 1 minuut roosteren.
  • Dit 2-3 keer herhalen tot spiesjes omhuld zijn met donker laagje.
  • Spiesje op platte schaal leggen en bestrooien met sesamzaadmengsel.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Vrolijk: Je kunt de kipspiesjes kleuriger maken met blokjes gele en rode paprika van ca. 2 cm ertussen.

Nutrition

Calorieën: 75kcal | koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vet: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempiavulling, de enige echte

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Indonesië
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eerst de groenten wokken tot ze bijna gaar zijn en dan in een grote pan doen (geen vuur)
  • Eerst uien en dan de knoflook wokken tot ietsje bruin, dan licht gezouten gehakt toevoegen en wokken tot lichtbruin en rul, daarna trassi sambal , garnalen en gember erbij en dit ook in de grote pan doen en even mengen met de rest.
  • Nu der rest van de kruiden, oliën en saus en dit ook goed mengen.
  • Op het laatst de gsneden omelet en bosui er door mengen

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia

Recept categorieën: Bijgerecht, Gevogelte, Kip, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los met een snufje zout en 1 el water.
  • Verhit een koekenpan en vet deze licht in met wat olie.
  • Schenk er de losgeklopte eieren in en draai de pan rond, zodat de eiermassa zich goed verdeelt over de pan.
  • Bak de omelet op een heel laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.
  • Laat de omelet afkoelen en snij er dunne reepjes van met een lengte van ± 1 cm, hou apart.
  • Verwarm in een pannetje ± ½ l water en los hierin 1 tl bouillonpoeder op.
  • Leg er de kipfilet in en pocheer deze op een laag vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Laat de kipfilet uitlekken en afkoelen.
  • Snij de kipfilet dan in piepkleine stukjes, hou apart.
  • Snipper het uitje, de gember en de knoflook.
  • Hak de pepertjes fijn.
  • Snij de witte kool, de winterwortel, de paprika en de champignons in kleine stukjes of reepjes.
  • Snij de prei en de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Hou alle groenten apart.
  • Wrijf de kummel in een vijzel fijn.
  • Verhit in een grote koekenpan of een wok de olie en bak hierin de gesnipperde ui, gember en knoflook glazig en roer er tijdens het bakken de sambal of fijngehakte peper en trassi door.
  • Voeg de witte kool, de winterwortel en de kummel toe en bak alles ± 5 minuten op een matig vuur.
  • Schep de massa regelmatig om om verbranden te voorkomen.
  • Voeg dan de ringetjes prei en stukjes paprika toe en bak de massa ± 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de champignons, de bosuitjes en de taugé toe en bak nogmaals 1 minuut.
  • Laat de massa goed afkoelen.
  • Ontdooi intussen de loempiavellen.
  • Meng door de afgekoelde groenten, de stukjes kip, de reepjes omelet en de fijngehakte peterselie en maak de massa op smaak met wat bouillonpoeder, zout en peper.
  • Trek de loempiavellen voorzichtig van elkaar.
  • Leg een rechthoekig velletje schuin op het werkblad (jujube).
  • Schep er ± 1 el van de vulling op en vouw de zijwaartse punten naar het midden.
  • Bestrijk de punten met wat water en vouw het als een envelop op.
  • Zorg dat de vulling goed omsloten is door het velletje, anders zal tijdens het bakken de loempia uit elkaar vallen.
  • Of:
  • Bestrijk ze met wat water (dit dient als plakmiddel) en doe dit ook met de naar beneden en naar boven gerichte punten.
  • Plak de onderste punt over de vulling (envelop) en rol het pakketje op.
  • Er ontstaat dan een rechthoekig pakketje.
  • Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling.
  • Laat de loempia's ± 1 uur 'drogen' en frituur of bewaar ze in de vriezer.
  • Voor het invriezen de loempia's eerst apart verpakken in een stukje plastic huishoudfolie en daarna in een goed afsluitbare doos of diepvrieszak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde tonijn met gevulde champignons en koriandercrème

Recept categorieën: Groenten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Marineer de tonijn in een mengeling van zout,
  • peper, enkele druppels sesamolie, het limoensap, de olijfolie, de sojavinaigrette, wat grofgesneden koriander, 4 fijngesneden muntblaadjes, de fijngesneden gemarineerde gember en de sesamzaadjes.
  • Stoof de champignons in wat boter met een scheutje water, het citroensap en peper en zout met het deksel op de pan á blanc.
  • Marineer de groentenjulienne in een mengeling van peper, zout, de balsamicovinaigrette, enkele druppels limoensap, wat gesneden koriander en de rest van de munt.
  • Vul de champignons met de gemarineerde groenten.
  • Vermeng de opgeklopte room en de crème fraîche met de Verjus, enkele druppels groene tabasco en wat gesneden koriander.

Afwerking:

  • Schik de gemarineerde tonijn op de borden, leg de gevulde champignons erop.
  • Breng rondom de compositie enkele strepen koriandercrème en druppels sojavinaigrette aan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken kippenvleugeltjes met paprika

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de marinade:

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Spoel de kippenvleugeltjes onder koud stromend water af en dep ze droog.
  • Bedek ze met de marinade, dek ze af en zet ze in de koeling.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus, dek af en zet in de koeling.
  • Versnijd de paprika's in reepjes van ½ cm dik en snijd ze zo lang mogelijk.
  • Hak de look en de gember fijn.
  • Snijd de bosui in stukjes van ± 2 cm, inclusief zoveel mogelijk van het groen.
  • Giet de gemarineerde vleugeltjes door een zeef en laat ze uitlekken.
  • Giet de marinade weg.
  • Zet alle ingrediënten klaar en binnen handbereik.
  • Verhit de wok op hoog vuur tot hij begint te roken.
  • Giet een paar lepels arachideolie in de wok.
  • Als de olie walmt, doet u de kippenvleugeltjes in de wok.
  • Roerbak 2-3 minuten vol energie.
  • Neem de wok van het vuur en schep de vleugeltjes over in een bord met keukenpapier.
  • Giet de meeste olie uit de wok en verwarm opnieuw.
  • Voeg de gember en de look toe en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de reepjes paprika toe en roerbak 1 minuut.
  • Blus af met de rijstwijn.
  • Schep om en voeg de bosui toe.
  • Warm goed door en voeg opnieuw de kippenvleugeltjes toe.
  • Meng alles goed, voeg de saus toe en warm opnieuw al roerbakkend door.
  • Schakel het vuur uit.
  • Het gaarproces stopt haast onmiddellijk.

Tips / Opmerkingen

Schep alles op een voorverwarmde schotel of direct op voorverwarmde borden.