Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse kipfilet in pikante saus van Ch. Brehant

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mexico
porties: 4
Calorieën: 395kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pepers halveren, zaadjes verwijderen.
  • Wok verhitten.
  • Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen.
  • In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren.
  • Afblussen met 1 dl water.
  • Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • Banaan pellen, in plakjes snijden.
  • In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen.
  • Kipfilet in grove stukken snijden.
  • Courgette wassen en in plakken snijden.
  • Bouillontablet boven saus verkruimelen,2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen.
  • Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met warme taco's of tortilla's.

Nutrition

Calorieën: 395kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 35g | Vet: 23g

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese gestoomde kip met peper

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Calorieën: 280kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Struikje Tah tsai wassen, droogslaan en in lengte in vieren snijden.
  • Kwarten Tah tsai in stoommandje leggen.
  • Stengels citroengras in lengte halveren en naast elkaar in andere stoommandje leggen.
  • In vijzel met stamper of op plank peperkorrels met bolle kant van lepel fijnmaken. Kipfilets dwars op sereh leggen en bestrijken met helft van sesamolie.
  • Gekneusde peper erover strooien.
  • Wok tot net onder speciale stoomrekje met water vullen (of pan gebruiken waarop stoommandje precies past).
  • Water aan de kook brengen.
  • Stoommandje met Tah tsai op wokrekje of pan boven kokend water zetten.
  • Hierop stoommandje met kip plaatsen en afsluiten met deksel.
  • Tah tsai en kip in ca. 10 minuten gaar stomen.
  • Intussen 2 borden voorverwarmen.
  • Kwarten Tah tsai op borden rangschikken en rest van sesamolie en beetje sojasaus erover druppelen.
  • Sesamzaadjes erover strooien.
  • Kipfilets ernaast leggen.
  • Rest van sojasaus in kleine kommetjes schenken en erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pandanrijst.

Nutrition

Calorieën: 280kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 26g | Vet: 14g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pladijs op een vleugje nostalgie

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Versnijd de prei in de lengte en blancheer er 2 linten van.
  • Snijd de overige prei in zeer fijne julienne en bak die in wat olie.
  • Kook de aardappelen en pureer ze.
  • Versnijd het gerookte spek in zeer kleine brunoise en bak het even aan.
  • Hak de zuring fijn.
  • Voeg dit alles samen en breng op smaak.
  • Fileer de pladijzen, kruid ze, rol ze op en bind ze met een lint prei op.
  • Bak ze in boter.
  • Haal de buitenste blaadjes van de witloofvoetjes en bak deze in wat boter tot ze mooi bruin zijn.
  • Leg de witloofblaadjes in kleine vormpjes en vul ze met aardappelpuree.
  • Vouw ze dicht en houd ze warm om straks als taartje bij de pladijs te geven.
  • Kook de tuinboontjes of de asperges voor het garnituur beetgaar.
  • Laat de kalfsfond inkoken, voeg wat cassonadesuiker en de helft van het flesje bier toe en laat dit verder inkoken.
  • Maak het daarna op met verse boter.

Garnituur:

  • Pel de tomaatjes en snijd ze door. garneer met tuinboontjes of asperges.

Dresseren op het bord:

  • Leg de pladijs en het witlooftaartje naast elkaar en voeg er de saus en de tomaatjes bij.
  • Leg de gebakken prei op de pladijs en bestrooi met sesamzaadjes en wat peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde tonijn met gevulde champignons en koriandercrème

Recept categorieën: Groenten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Marineer de tonijn in een mengeling van zout,
  • peper, enkele druppels sesamolie, het limoensap, de olijfolie, de sojavinaigrette, wat grofgesneden koriander, 4 fijngesneden muntblaadjes, de fijngesneden gemarineerde gember en de sesamzaadjes.
  • Stoof de champignons in wat boter met een scheutje water, het citroensap en peper en zout met het deksel op de pan á blanc.
  • Marineer de groentenjulienne in een mengeling van peper, zout, de balsamicovinaigrette, enkele druppels limoensap, wat gesneden koriander en de rest van de munt.
  • Vul de champignons met de gemarineerde groenten.
  • Vermeng de opgeklopte room en de crème fraîche met de Verjus, enkele druppels groene tabasco en wat gesneden koriander.

Afwerking:

  • Schik de gemarineerde tonijn op de borden, leg de gevulde champignons erop.
  • Breng rondom de compositie enkele strepen koriandercrème en druppels sojavinaigrette aan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese garnalentoast met sesam

Recept categorieën: Hapjes, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de lente-uitjes en de garnalen tot een zeer fijne pasta.
  • Meng met ½ theelepel zout, 1 eetlepel sesamzaadjes en de sambal.
  • Snijd de boterhammen in vieren.
  • Bestrijk het brood aan beide kanten met olie.
  • Verdeel de pasta over de broodjes.
  • Leg ze op een bakplaat, bestrooi met sesamzaadjes en bak ze 5 minuten in een hete oven (200°C).

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjes gestoomd met sesamdressing

Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4
Auteur: Frans de groot

ingrediënten

VOOR DE DRESSING:

Bereidingswijze

  • Spruitjes in stoommandje boven kokend water in 15-20 minuten beetgaar stomen.
  • Intussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar kloppen.
  • Sesamzaadjes roosteren in droge koekenpan.
  • Dressing over gare spruitjes schenken, mengen en bestrooien met sesamzaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oesterzwammen met soja-sesamdip

Snel te maken.
Recept categorieën: Hapjes
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom mayonaise, sojasaus, chilisaus en sesamzaadjes tot dip mengen.
  • Oesterzwammen schoonvegen, grote exemplaren halveren.
  • Aan tafel telkens oesterzwam aan fonduevork steken en in hete olie in 1-2 minuten goudbruin bakken.
  • Gefrituurde oesterzwammen door soja-sesamdip halen.

Tips / Opmerkingen

Andere paddenstoelen: Dit gerechtje is ook lekker met andere paddenstoelen. Neem
bijvoorbeeld eens kastanjechampignons, grotchampignons, repen portobello of in het seizoen
cantharellen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde slabladeren

Snel te maken en slank
Recept categorieën: Bijgerecht, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met peper en zout.
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Sugar snaps schoonmaken en wassen.
  • In wok olie verhitten.
  • Kipfilet ca. 2 minuten roerbakken.
  • Sugar snaps toevoegen en ca. 3 minuten mee roerbakken.
  • Laatste minuut bosui meebakken.
  • Op smaak brengen met vloeibare bouillon.
  • Slabladeren in 4 kommen of brede glazen leggen.
  • Slabladeren vullen met kip-groentemengsel.
  • Bestrooien met sesamzaadjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spareribs uit Singapore

Totale tijd50 min
Recept categorieën: Amuse, Varkensvlees
Land van herkomst: Azië, Oostenrijk, Singapore
porties: 24 stuks
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Spareribs tussen ribben lossnijden en bestrooien met Chinese kruiden.
  • In kommetje sojasaus en honing door elkaar roeren.
  • Chilipepertjes erboven verkruimelen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Gemberwortel schillen, kleinsnijden en door marinade roeren.
  • Marinade over spareribs schenken en deze afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Bakblik bekleden met aluminiumfolie.
  • Spareribs op bakblik leggen en in ca. 50 minuten gaar bakken, tussentijds 3 maal keren en met
  • marinade bestrijken.
  • Spareribs uit oven nemen en bestrooien met sesamzaadjes.
  • Warm of koud serveren.

Tips / Opmerkingen

Meng de in reepjes gesneden schil van 1 dun geschilde sinaasappel door de marinade.

Nimki
Recept afdrukken
No ratings yet

Nimki

Nepalese crackers
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Bangladesh, Nepal
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten met¾ deciliter water en kneed dit tot een deeg.
  • Vorm daarvan ongeveer twintig balletjes en snijd de balletjes horizontaal en verticaal doormidden.
  • Frituur de nimki tot ze goudbruin zijn.