Gyoza (dumplings) gevuld met Panga filet in Aziatische bouillon
Recept afdrukken
No ratings yet

Gyoza gevuld met Panga filet in Aziatische bouillon

Tot vandaag lukte het me maar niet om lekkere dumplings te maken. Ik heb in kokend water geprobeerd en stomen. Zelf deeg maken en kant en klaar Wonton deeg om te stomen. Alles onsuccesvol. Toen zag ik op 24Kitchen een kok ze bakken en gaar stomen in de koekenpan. OK! Ik ga het nog 1 keer proberen dan! Want ik moet en ik zal lekkere dumplings kunnen maken! Ik had nu andere kant en klare velletjes gekocht. GYOZA Skin velletjes van het merk Happy Belly. Laat deze velletjes ontdooien in de verpakking! Anders drogen de randen uit en kan je er met geen mogelijkheid dumplings meer van vouwen. Over hoe je deze moet vouwen kun je het beste even hier kijken.
Recept categorieën: Bouillon, Vis
Land van herkomst: Azië

ingrediënten

Voor de bouillon:

Bereidingswijze

  • Bereid de winterpeen voor door er met een citroenschil rasp lange slierten van te trekken.
  • Probeer zoveel mogelijk van de wortel te krijgen maar op een gegeven moment zal het niet meer gaan.
  • Als je niet zo'n rasp hebt probeer dan de wortel in zo dun mogelijke sliertjes te snijden.
  • Scheur de Shiitake in groffe stukken.
  • Snij de vis in kleine stukjes en doe deze in een kom.
  • Doe hier de Sereh- en Knoflookpasta bij en de 5-Spice Powder en meng dit goed met de vis.
  • In een steelpannetje doe je de Mirin-Fu en de Vissaus en breng dit aan de kook.
  • Doe de vis hierin en temper het vuur.
  • Kook de vis zo'n 5 minuutjes in het vocht en giet het vervolgens af met een zeef boven een kom om het vocht op te vangen. Laat goed uitlekken en doe het vocht terug in het pannetje of een groter pannetje voor je bouillon.
  • Vul het pannetje af met de 500 ml water, 1 EL Oestersaus en 1 EL Soyasaus en zet op een klein pitje.
  • Nu ga je de Gyoza's vouwen.
  • Wanneer je ze allemaal hebt gedaan zet je een koekenpan op het vuur met dikke bodem én waar een deksel op past.
  • Doe wat olie in de pan en als die heet is leg je de Gyoza er met het vouwrandje naar boven op.
  • Als een soort zakje met de sluiting naar boven.
  • Bak het onderkantje in een paar minuutjes goudbruin.
  • Doe ondertussen de Taugé, Shiitake en Wortel in de bouillon.
  • Pak nu de 200 ml bouillon voor de dumplings en doe dit in 1 beweging in de pan maar kijk uit voor de spetters.
  • Doe zo snel mogelijk het deksel erop en zet het vuur wat lager.
  • Stoom de Gyoza gaar in zo'n 5 minuten.
  • Pak een grote kom en giet hier je bouillon in.
  • Leg er een paar dumplings in, of serveer ze ernaast met een beetje
  • Oestersaus en bouillon erover heen gegoten.
  • Je kunt ook de Oestersaus even mengen met een scheutje bouillon en in een klein kommetje doen om de Gyozas is te dippen.
  • Neem er voor een zuurtje Atjar of, zoals op de foto, wat uitjes bij.

Jagaimo Nikkorogashi
Recept afdrukken
No ratings yet

Jagaimo Nikkorogashi

gestoofde aardappelen met varkensvlees
Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kies bij voorkeur aardappelen die even groot zijn.
  • Schil ze en snij ze in 2 tot 3 gelijke parten.
  • Snij de ui in 4 tot 6 gelijke parten en maak de rokken los.
  • Wrijf de paddenstoelen met een vochtige doek schoon, verwijder de stelen en snij de hoeden in smalle repen.
  • Snij de worteltjes in smalle plakjes.
  • Verhit de olie in een wadjan en voeg enkele druppels rode peperolie toe.
  • Bak de aardappels eerst 2 min. onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg daarna de uien, paddenstoelen, vlees en worteltjes toe.
  • Ga door met omscheppen totdat het vlees zijn kleur heeft verloren en de uien wat glazig zien.
  • Doe dan alles in een hoge pan.
  • Voegbouillon, sojasaus en suiker toe.
  • Breng het aan de kook, leg de deksel op de panen zet het vuur lager.
  • Laat alles 15 min. zachtjes sudderen.
  • Schud de pan in tussen geregeld om opdat alle ingrediënten door het stoofvocht bedekt worden.
  • Neem daarna de deksel van de pan en laat alles 7 à 8 min. zachtjes doorkoken waarbij een deel van kookvocht dient te verdampen.
  • Verdeel de inhoud met stoofvocht over 4 voorverwarmde kommen.
  • Dien het gerecht zo warm mogelijk op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sukiyaki 3

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Japan
porties: 3 personen
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de sukiyaki marinademix met de olie en marineer hierin het vlees 15 minuten.
  • Kook de rijst uit de verpakking in water met zout gaar.
  • Giet de rijst af en laat hem 5 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Roerbak het vlees zonder olie in een wok.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Voeg 2 dl water toe en schep de shiitake, de taugé en de sukiyaki sausmix erdoor.
  • Breng alles aan de kook.
  • Roer de mirin uit het pak erdoor en garneer met het sesamzaad.
  • Serveer met de rijst.

Tips / Opmerkingen

Lekker met roergebakken paksoi.

Sushi
Recept afdrukken
No ratings yet

Sushi

Recept categorieën: Sushi
Land van herkomst: Japan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Eatgreen.nl

Bereidingswijze

  • Kook de kleefrijst.
  • Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en wortel in dunne reepjes over de lengte.
  • Snijd de advocado in kleine stukjes en laat ze in zoete Japanse soja saus weken.
  • Bak de shitake kort in wat soja olie.
  • Als de kleefrijst zacht is doe er dan een kopje Japanse azijn door.
  • Op een Japans Sushi matje leg je het nori vel en verspreid vervolgens de rijst op 2/3 deel van het blad Nori.
  • In het midden over de lengte van de rijst, leg je alle groentes een rij.
  • Rol vanaf de rijstkant de Nori met vulling op.
  • Snijd vervolgens met een gekarteld mes de nori rol in plakjes.
  • Serveer met wasabi en sojasaus.

Eendenborstfilet met gecarameliseerde lenteui en witlof
Recept afdrukken
No ratings yet

Eendenborstfilet met gecarameliseerde lenteui en witlof

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Eend, Gevogelte, Groenten
porties: 4
Calorieën: 705kcal
Auteur: Madmum

ingrediënten

Voor de saus:

Bereidingswijze

Voorbereiden (kan 4 uur van tevoren):

    Saus:

    • olie verhitten en knoflook, gemberwortel en lente-ui hierin ± 4 min, zachtjes bakken.
    • Bouillon, shiitake, hoisinsaus, sambal oelek, sojasaus en vijfkruidenpoeder toevoegen en saus op zacht vuur laten indampen tot er ± 2 dl over is.
    • Saus zeven en met zout op smaak brengen.
    • Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

    Bereiden (± 25 min, voor serveren):

    • Vette kant van eendenborsten kruislings insnijden.
    • Eend met zout, peper en vijfkruidenpoeder inwrijven en met vette kant naar beneden in koekenpan met ± 8 min, bakken tot vet knapperig is.
    • Eend omkeren en op vleeskant nog 3-4 min. bakken.
    • Eend ± 5 min, op warme plaats laten rusten.
    • Saus op zacht vuur verwarmen.
    • Boter verhitten en lente-ui en witlof hierin 2-3 min. bakken onder regelmatig omscheppen.
    • Suiker toevoegen en groenten onder roeren blijven verwarmen tot ze licht gecaramelliseerd, maar niet bruin zijn. Eend in plakken gesneden serveren met saus en lente-ui en witlof.
    • Basmati-komijnrijst er apart bij serveren.

    Nutrition

    Calorieën: 705kcal

    Pittige zure varkens paddestoelensoep met Bacardi
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Pittige zure varkens paddestoelensoep met Bacardi

    porties: 4
    Auteur: varkensvlees

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Stoof in een pot het citroengras en de sjalot kort aan.
    • Doe het varkensvlees erbij en stoof verder gedurende 2 minuten.
    • Voeg de champignons toe en flambeer onmiddellijk met de Bacardi.
    • Blus met kippenbouillon.
    • Schep de currypasta erbij, samen met het citroensap en de suiker.
    • Laat alles eens goed opkoken en zet het daarna 15 minuten op een zacht vuurtje.
    • Kruid de soep met peper en zout naar smaak.
    • Schep ze in kommetjes en strooi er als afwerking wat ajuintjes, koriander en Spaanse peper over.

    Mihoen Met Zalm En Shii-Take
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Mihoen met zalm en shii-take

    Recept categorieën: Pasta, Vis
    porties: 4 personen
    Auteur: Auteur Onbekend

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
    • Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken
    • Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
    • Snijd de zalmfilet in blokjes van ca. 4 cm.
    • Snijd de kool in reepjes.
    • Maak de shii-take schoon en halveer ze.
    • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
    • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de visblokjes in ca. 3 minuten voorzichtig gaar. 
    • Haal ze uit de wok en houd ze warm.
    • Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur. 
    • Laat de wok goed heet worden. 
    • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes en de shii-take 5 minuten. 
    • Voeg de mihoen, de visblokjes, de ketjap en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten
    • Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat gebakken uitjes.
    • Serveertip: Zet Conimex Sambal, Ketjap of Sojasaus en Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
    • Variatietip: Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals bijv. roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of reepjes kipfilet. Vervang de shii-take door andere paddestoelen zoals bijv. champignons of kastanjechampignons.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Vegan pizza broccoli en shiitake

    Recept categorieën: Pizza
    Dieët: Vegan
    porties: 4

    ingrediënten

    Voor de bonensaus:

    Bereidingswijze

    • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
    • Blend alle ingrediënten voor de bonensaus in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
    • Blancheer de broccoli in stukken 1 min in gezouten kokend water. Spoel af met koud water en zet apart tot gebruik.
    • Bak in een koekenpan in 1 el olijfolie de shiitake voor 1 min. Voeg dan de paprikapoeder en de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom en zet apart.
    • Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakpapier uitrollen.
    • Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem van de pizza. Beleg met de broccoli, shiitake en sjalot (voeg hier evt. ook nog de oregano toe.)
    • Bak onderin de oven in 15-20 min. goudbruin.
    • Garneer evt. nog verder met de groene pepers en de zongedroogde tomaten. Besprenkel met wat olijfolie en de andere helft van de bonensaus.

    Video

    Misosoep
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Misosoep

    Recept categorieën: Ei, Soep
    porties: 4
    Auteur: Miele.nl

    ingrediënten

    Bouillon:

    Bereidingswijze

    • Doe de kombu samen met het water in een pan en laat een nacht weken.
    • Breng het water zachtjes aan de kook met de Shirodashi bouillon, steranijs en de peper. Haal nu de kombu eruit.
    • Voeg de bonito vlokken toe en breng tegen de kook, zet daarna gelijk het vuur uit.
    • Laat afkoelen en roer niet.
    • Doe de bouillon door een fijne zeef.
    • De bouillon is nu klaar voor gebruik.
    • Stoom de eieren in 7-8 minuten op 100 ºC. Spoel koud en pel deze. Je kunt ze ook koken.
    • Stoom de shiitake 1 minuut op 100 ºC of verwarm in de bouillon.
    • Verwarm de voorgegaarde noodles 4-5 minuten in de stoomoven op 95 ºC of verwarm in de bouillon.
    • 10. Doe als laatst de wortel en de boksoi in de bouillon.
    • 11. Doe al het garnituur in een voorverwarmde kom en schenk hier de bouillon over.

    Gyoza
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gyoza

    Recept categorieën: Voorgerechten, Warme hapjes
    Land van herkomst: Japan
    Auteur: Miele.nl

    ingrediënten

    Vulling:

    Japanse pasteitjes:

    Toppings:

    Bereidingswijze

    • Snijd alle ingrediënten klein en stoom deze op 100 ºC binnen 1-2 minuten beetgaar.
    • Breng alles op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.
    • Bind een klein beetje af met aardappelzetmeel.
    • Koel nu terug in temperatuur.
    • Maak een papje met tempurameel en wat water.
    • Leg een Gyoza velletje op je linkerhand.