Mediterrane Vegaballetjes op Gepofte Pittabroodjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 200 ml halfvolle yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 zakje fijngesneden dille
  • 4 pakken vegetarische balletjes à 210 g
  • 16 shoarmabroodjes
  • Frituurolie
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst

Instructies

  • Verhit de frituurolie en verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Rasp de komkommers grof of snijd ze in plakken.
  • Meng ze in een kom met de yoghurt, mayonaise, dille en knoflook.
  • Verdeel de vegetarische balletjes in 3-4 porties en frituur ze per portie in 3 minuten gaar.
  • Verwarm de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze daarna open.
  • Vul elk broodje met een portie van de komkommersalade en 3-4 vegetarische balletjes.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers / Warme hapjes
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch