Dessert au Roquefort
porties: 4 personen
ingrediënten
- 50 g boter zachte
- 50 g Roquefort
- Versgemalen peper
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- Sesamzaad
- 4 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 3 eetlepels rode port
- 1 sinaasappel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop de boter, Roquefort kaas en wat versgemalen peper tot een glad mengsel.
- Voeg het ei toe en mix nog 2 minuten.
- Roer met een spatel de melk en het zelfrijzend bakmeel erdoor.
- Vul 4 papieren cakevormpjes en bestrooi ze met sesamzaad.
- Bak de cakes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175 °C.
- Meng de sinaasappelmarmelade en rode port en breng dit mengsel aan de kook.
- Serveer de cakejes warm met de warme saus, gegarneerd met partjes sinaasappel.
- Geniet van deze bijzondere gerechten!