Honing griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop
Allerhande 2003
porties: 12 personen
Equipment
- ovenschaal 20 x 20 cm
ingrediënten
- 100 g griesmeel
- 50 g bloem
- ½ zakje bakpoeder
- zout
- 2 eieren
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 g honing
- 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen.
- Eieren splitsen.
- Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop).
- Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen.
- In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen.
- Beslag in ingevette bakvorm schenken.
- Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
- Sinaasappel uitpersen.
- In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken.
- Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken.
- Warm of koud serveren.
Tips / Opmerkingen
Garneer de cakejes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel.
Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.
Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.