Recept afdrukken
No ratings yet

Dessert au Roquefort

Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop de boter, Roquefort kaas en wat versgemalen peper tot een glad mengsel.
  • Voeg het ei toe en mix nog 2 minuten.
  • Roer met een spatel de melk en het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • Vul 4 papieren cakevormpjes en bestrooi ze met sesamzaad.
  • Bak de cakes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175 °C.
  • Meng de sinaasappelmarmelade en rode port en breng dit mengsel aan de kook.
  • Serveer de cakejes warm met de warme saus, gegarneerd met partjes sinaasappel.
  • Geniet van deze bijzondere gerechten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Cranberryjam

Recept categorieën: Broodbeleg, Brunch, Fruit, Lunch
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de cranberry's samen met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en het kaneelstokje aan de kook.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de suiker toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Schenk de hete jam in jampotten en sluit ze goed af. Laat ze ondersteboven afkoelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktail van Gerookte Paling en Appel

Recept categorieën: Fruit, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte palingfilet in dunne reepjes.
  • Schil de appel en snijd de ze in kleine stukjes.
  • Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1cm.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp 1theelepel oranje schilaf.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • In een kom, roer de geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap, sherry en zure room tot een sausje.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • In een andere kom,meng de paling, appel,1eetlepel bieslooken 1eetlepe; van de saus.
  • Verdeel het paling-appelmengsel over vier coupes of schaaltjes en schep de overgebleven zure room saus eroverheen.
  • Bestrooi met de overgebleven bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eendenborst met Venkel Sinaasappelsaus

Recept categorieën: Eend, Fruit, Gevogelte
Auteur: ChatGTP

Bereidingswijze

Eendenborst:

  • Snijd kruislings in op de huidkant van de eendenborsten.
  • Rasp de schil van de sinaasappel grondig.
  • Pers de sinaasappel en citroen apart uit.
  • Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  • Snipper de sjalotten en plet de knoflooktenen.
  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd deze in grove reepjes.
  • Druk de venkelzaadjes een beetje fijn.
  • Meng de helft van het sinaasappelsap met 2 eetlepels honing en 2 eetlepels tijmblaadjes om een kruidenpasta te maken.
  • Bak de eendenborsten eerst op de huidkant tot ze krokant worden (ongeveer 8 minuten), en breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer de huidkant in met de kruidenpasta en keer de borsten om om de andere kant ook in te smeren met de pasta.
  • Bak ze verder.

Saus:

  • Haal de eendenborsten uit de pan en laat ze rusten.
  • In dezelfde pan, voeg boter toe en bak de sjalotten, gekneusde knoflook, venkel, venkelzaad, de rest van de tijm en sinaasappelschil.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat deze tot de helft inkoken.
  • Voeg de rest van het sinaasappelsap, honing en citroensap toe, en breng op smaak met zout, peper en witte wijn.
  • Giet het braadvocht uit de eendenborst in de pan.
  • Snijd de eendenborst in plakken.
  • Serveer de plakken eendenborst met de venkel-sinaasappelsaus.
  • Garneer met fijngehakte venkelgroen.

Tips / Opmerkingen

Geniet van je eendenborst met venkel-sinaasappelsaus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Supersap

Recept categorieën: Dranken, Fruit, Groenten, Sapjes
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • alles in de blender en goed mixen

Recept afdrukken
No ratings yet

Super Sunrise

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Mocktail
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • alles in de blender en lekker mengen

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse sinaasappeltaart

Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Voor de crème:

Voor de afwerking:

Bereidingswijze

  • Vet de springvorm goed in en leg er het kruimeldeeg in.
  • Druk het goed aan tegen de wand van de vorm.
  • Bedek het deeg met aluminiumfolie en vul met de droge bonen.
  • Bak 10 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven.
  • Verwijder de bonen en de folie.
  • Klop ondertussen de eieren los met het sinaasappelsap en de griessuiker.
  • Schenk er de gesmolten boter bij.
  • Roer goed om, tot de boter volledig opgenomen is.
  • Verwarm het mengsel "au bain-marie" tegen de kook aan, tot de crème lichtjes bindt.
  • Roer voortdurend met een houten lepel.
  • Schep de crème op de taartbodem.
  • Schuif de taart in de oven en bak hem in 20 minuten gaar.
  • Boen ondertussen de overblijvende sinaasappels goed schoon en snijd hem ongeschild in fijne plakjes.
  • Laat de suiker smelten in 2½ dl water.
  • Pocheer de sinaasappelplakjes 5 minuten in het suikerwater.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en schik ze op de afgekoelde taart.
  • Giet het sinaasappelsap bij het suikerwater en laat het zachtjes inkoken tot een stroopje.
  • Schenk het over de taart en laat hem volledig afkoelen voor u hem serveert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappel Yoghurt

Recept categorieën: Nagerecht, Zuivel
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

  • Giet de yoghurt in
  • een schone theedoek en laat deze uitlekken.
  • Laat de yoghurt 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
  • Verwarm 100 g sinaasappelsap tot het kookpunt en los daar de geweekte gelatine in op.
  • Neem 300 g sinaasappelsap en schenk dit bij de warme sinaasappelsap.
  • Schep de uitgelekte yoghurt in een middelgrote kom en meng de rozijnen, cointreau, noten,
  • vanille-extract, honing en groot deel v/d geraspte sinaasappelschil erdoor.
  • Verdun de yoghurt met de afgekoelde sinaasappelsap.
  • Verdeel dit over 6 coups met tussen een laagje van 15 g verse sinaasappelsap.
  • Garneer dit gerecht met stukjes sinaasappel, rozijnen,
  • Geraspte sinaasappelschil en walnoten.

Voor de garnering:

  • geraspte sinaasappelschil, rozijnen en noten (naar keuze).

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappel Coupes met amandel

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Noten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of partjes.
  • Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de witte basterdsuiker op.
  • Neem de geweekte gelatine uit het water.
  • Knijp goed uit en los deze al roerend van de warmtebron af op in het warme sap.
  • Laat het sap met de gelatine afkoelen in een bak koud water.
  • Klop de crème fraîche op en spatel hier het sinaasappel-gelatinemengsel door.
  • Schep deze crème in coupes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • Schep de bruine suiker erdoor.
  • Bestrooi de toetjes hiermee en garneer met sinaasappel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sensationele zoete drank

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eerst perst u de appel en de wortel en daarna.
  • De rest van de ingrediënten.
  • Dan mengt u alles.