Sinaasappelmarmelade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 4 dl water
  • ¾ kg suiker

Instructies

  • Laat de goed schoongeborstelde vruchten enige uren in het water staan om te weken.
  • Kook ze vervolgens in ½ uur in het weekwater zachtjes gaar.
  • Snijd de vruchten in vieren, haal er het vruchtvlees uit,verwijder de velletjes, pitten en witte vezels en snijd de schillen in zeer dunne, lange reepjes.
  • Voeg vruchtvlees, schilletjes en suiker bij het kookvocht en laat het in een goed
  • geëmailleerde pan zonder deksel, inkoken, tot een druppel ervan op een koud schoteltje niet
  • meer uitvloeit.
  • Doe dan de jam, zo heet mogelijk, in goed met sodawater en daarna met heet water omgespoelde potjes.
  • Vul ze tot de bovenste rand en dek ze af met cellofaanpapier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Broodbeleg / Fruit