Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinasappelsap met hulp van sapcentrifuge

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de sinaasappels en snijd ze in parten.
  • Was de bleekselderij, verwijder de draden en snijd in stukjes.
  • Schil en was de venkel en snijd in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en mix alle smaken goed door elkaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappeltaart van Auteur onbekend

Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn.
  • Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Bekleed de taartvorm ermee.
  • Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop.
  • Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen.
  • Bak de taartbodem in 25 minuten lichtbruin.
  • Pers 1 sinaasappel en de citroen uit.
  • Snijd de geraspte sinaasappel in 6 plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
  • Smelt in een pan de rest van de boter.
  • Klop in de keukenmachine 5 eieren en het citrussap met 100 g suiker en een mespunt zout
  • schuimig.
  • Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
  • Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg.
  • Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschillen erover.
  • Bak de taart in 30 minuten gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelsalade

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de sinaasappels dik, zodat ook het wit van de schil eraf is.
  • Snijd de vruchten in plakken, die u op kleine bordjes schikt.
  • Bestrooi het fruit met de suiker en strooi er wat kaneel op.
  • Laat de salade afgedekt in de koelkast doortrekken.
  • Besprenkel ze vlak voor het serveren met likeur.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelmarmelade

Recept categorieën: Bijgerecht, Broodbeleg, Fruit
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de goed schoongeborstelde vruchten enige uren in het water staan om te weken.
  • Kook ze vervolgens in ½ uur in het weekwater zachtjes gaar.
  • Snijd de vruchten in vieren, haal er het vruchtvlees uit,verwijder de velletjes, pitten en witte vezels en snijd de schillen in zeer dunne, lange reepjes.
  • Voeg vruchtvlees, schilletjes en suiker bij het kookvocht en laat het in een goed
  • geëmailleerde pan zonder deksel, inkoken, tot een druppel ervan op een koud schoteltje niet
  • meer uitvloeit.
  • Doe dan de jam, zo heet mogelijk, in goed met sodawater en daarna met heet water omgespoelde potjes.
  • Vul ze tot de bovenste rand en dek ze af met cellofaanpapier.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappeldrank

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de basterdsuiker door de melk en voeg beetje bij beetje het vruchtensap erdoor.
  • Klop het goed schuimig en serveer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelbroodjes met walnoten

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch, Noten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen, 1 eetlepel sinaasappelschil eraf raspen en sinaasappels uitpersen.
  • Sap met water aanvullen tot 300 ml.
  • Tijm- en oregano blaadjes van takjes rissen.
  • Mix voor witbrood in de kom doen.
  • Walnoten, tijm en oregano blaadjes door broodmix roeren.
  • Aangelengd sinaasappelsap en boter toevoegen.
  • Met de Mixer mengsel in 5 minuten tot soepel deeg mengen.
  • Deeg met plasticfolie afdekken en op warme plaats ca. 30 min laten rijzen, tot het volume is
  • verdubbeld.
  • Oven voorverwarmen op 225 º C.
  • Deeg opnieuw kneden en er 16 bolletjes van vormen.
  • Bolletjes op de bakplaat leggen en nog 15 minuten laten rijzen. In midden van oven broodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ceviche

Ceviche is een voorgerecht, heerlijk fris, wat als hoofdbestanddeel vis heeft. De vis wordt gegaard in limoen, sinaasappelsap.
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdeel de uitgeperste vruchten over 2 schalen
  • In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en peper
  • In schaal 2 doe je de kabeljauw.
  • Laat alles ruim 2 uur, goed onder gedompeld staan.
  • Pak een zeef en laat de schalen 1 voor 1 uitlekken.
  • Leg op een bord een paar blaadjes sla, ter garnering.
  • Verdeel eerst schaal over de borden en daarna schaal 2.
  • Leg er een paar blaadjes basilicum bij als afmakertje.
  • De schotel ziet er prachtig uit.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaflip anders

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pers 2 sinaasappels uit.
  • Schil de andere sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de velletjes uit.
  • Halveer de abrikoos, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
  • Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in mooie blokjes van circa 2 cm.
  • Schep de sinaasappel- en abrikoospartjes met de meloenblokjes door het sinaasappelsap.
  • Verdeel de gele vla over vier hoge glazen en schenk hier vervolgens de yoghurt op.
  • Verdeel nu de fruitsalade over de glazen en strooi op elk toetje een beetje poedersuiker.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie linzensalade met kalkoen en sinaasappel

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kalkoen, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kalkoen repen in 5-6 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Vlees op bord scheppen, met zout en peper bestrooien.
  • Broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 minuten beetgaar koken.
  • Sinaasappels, dik schillen (tot op vruchtvlees) en in plakken snijden.
  • In schaal rest van olie met azijn en mosterd tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinazie en linzen met dressing mengen en op grote schaal leggen.
  • Broccoli, sinaasappel en kalkoenrepen erover verdelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappeltaart van AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Boen 2 sinaasappels schoon en rasp de schil zeer fijn.
  • Doe 350 g zachte boter, 400 g basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer 8-10 minuten tot het mengsel licht en romig is.
  • Klop een voor een de eieren erdoor en daarna de zure room.
  • Voeg ook het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelrasp toe.
  • Nog enkele minuten goed mixen.
  • Spatel als laatste het bakmeel door het mengsel.
  • Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de taartbodems op een rooster in het midden van de oven in 45-55 minuten lichtbruin en gaar.
  • Meng intussen met een mixer 250 g zachte boter met 150 g basterdsuiker en de rest van de
  • geraspte sinaasappelschil tot een crème en laat deze in de koelkast opstijven.
  • Snijd de resterende 2 sinaasappels in zeer dunne plakjes.
  • Breng 200 g basterdsuiker met 250 ml water in een koekenpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Draai het vuur laag en kook hierin de sinaasappelschijfjes 20 minuten, tot de sinaasappel doorzichtig is en de schil zacht.
  • Let op: niet laten doorkoken tot karamelsiroop!
  • Laat de taartbodems op een rooster afkoelen en verwijder pas daarna de springvorm.
  • Snijd de taartbodems aan de bovenkant recht.
  • Leg een taartbodem op een taartschaal en besmeer deze met crème.
  • Leg de tweede taartbodem erop en druk het geheel iets aan.
  • Smeer de rest van de crème over de bovenkant en garneer de taart met de uitgelekte
  • sinaasappelschijfjes.

Tips / Opmerkingen

Deze taart bestaat eigenlijk uit twee taarten.
Daardoor wordt hij heel hoog, dat oogt feestelijk.
Je kunt van de helft van het beslag ook 1 taartbodem bakken.
Halveer deze met een lang gekarteld mes en werk de taart dan af met de helft van de crème.