Geroosterde Honing-Sinaasappels met Bitterkoekjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 sinaasappels
  • 10 bitterkoekjes
  • 25 g boter
  • 4 eetlepels honing
  • Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pers 1 sinaasappel uit en halveer de overige 4 sinaasappels.
  • Snijd met een puntig mesje of grapefruitmesje het vruchtvlees los van de schil en snijd de partjes los.
  • Leg de sinaasappels met het snijvlak naar boven in een ovenschaal.
  • Verkruimel de bitterkoekjes (in keukenmachine) en verdeel het kruim over de sinaasappels.
  • Verwarm in een steelpan de boter en honing al roerend tot een siroop.
  • Schenk driekwart ervan over de sinaasappels en roer het sinaasappelsap door de rest van de siroop.
  • Schenk dit mengsel op de bodem van de schaal.
  • Zet de schaal in het midden van de oven en laat de sinaasappels in 25 minuten zacht en warm worden.
  • Leg de sinaasappels op vier borden en schep op elk wat Griekse yoghurt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verrukkelijke geroosterde honing-sinaasappels met een krokant laagje bitterkoekjes en romige Griekse yoghurt als heerlijk dessert.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit