Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade
Allerhande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 18 lapjes kalkoenfilet à la minute ca. 3 schaaltjes
- 200 ml sinaasappelsap versgeperst
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel kruidenazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels grove mosterd
- 15 g rozemarijn verse
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen.
- In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd.
- Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken.
- Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken.
- Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.
- Vlees op kamertemperatuur laten komen.
- Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen.
- Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 minuten per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden).
- Met zout en peper bestrooien.
Tips / Opmerkingen
Eventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met
mosterdmayonaise.
mosterdmayonaise.