Sjalottenbouillon

Sjalottenbouillon

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram sjalotten
  • 1 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel(s) halfvolle yoghurt
  • 4 sprieten bieslook

Instructies

  • Pel de sjalotten, snijd 1 kleine in halve ringen en de rest in snippers.
  • Verwarm de margarine en bak daarin de gesnipperde sjalotten met royaal peper zacht.
  • Voeg 300 ml water met het stukje bouillontablet toe en laat dit een half uur trekken.
  • Doe de achtergehouden sjalot in een pan en schenk de kokende bouillon door een zeef er op.
  • Verdeel de bouillon over 2 soepkommen of borden en garneer met een schepje yoghurt.
  • Knip de bieslook er over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch