Groene aspergesoep met kipcrostini
Allerhande 2003
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 7 dl kippenbouillon van tablet
- 1 maïskipfilet
- 500 gr groene asperges
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 pistolet in 4 plakken
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 dl slagroom
Bereidingswijze
- Grill voorverwarmen op 175 °C.
- Bouillon tegen de kook aanhouden en hierin kipfilet in ca. 10 minuten gaar pocheren.
- Uit pan nemen en laten afkoelen.
- Asperges schoonmaken en in 3 stukken snijden.
- In pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalot 2 minuten fruiten.
- Bouillon, mosterd en asperges toevoegen.
- Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
- Na 10 minuten aspergekopjes uit soep nemen.
- Rest van olie en knoflook mengen en sneetjes pistolet hiermee bestrijken.
- Brood onder grill in ca. 3-4 minuten krokant en goudbruin roosteren.
- Van kipfilet schuin 4 plakken snijden.
- Crostini's beleggen met kipfilet en aspergekopje.
- Aspergesoep met staafmixer pureren.
- Slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
- Soep over kommen verdelen.
- Crostini in soep leggen of erbij serveren.
Tips / Opmerkingen
Gebruik eventueel groene asperges uit de diepvries.