Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met zongedroogde tomaat

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten.
  • Sjalot 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Rijst toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken tot alle korrels glanzen. Saffraanpoeder (of kurkuma), bouillonpoeder en 300 ml water toevoegen.
  • Rijst -onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar en smeuïg laten worden. Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst droog wordt.
  • Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten nagaren.
  • Intussen zongedroogde tomaten droogdeppen met keukenpapier en kleinsnijden. Bieslook in kopje fijnknippen.
  • Stukjes tomaat, bieslook en room door rijst roeren.
  • Op smaak brengen met zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peultjes met paprika

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Reepjes halveren.
  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • In pan boter smelten.
  • Sjalotje 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Peultjes, majoraan en 3 eetlepels water erdoor scheppen.
  • Afgedekt in 4 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Paprikareepjes erdoor scheppen en 4 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met tartaartje en krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koud vlees met kappertjessaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 400kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Sjalotje pellen en heel fijn snipperen.
  • Kappertjes grof hakken.
  • In kom mayonaise, mosterd,paprika, knoflook, ui en kappertjes door elkaar mengen. Fricandeau, ham en salami klein snijden.
  • Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken.
  • Helft in dunne reepjes snijden.
  • Vlees en slareepjes luchtig door kappertjessaus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van sla op schaal leggen en vleesmengsel in midden scheppen.
  • Serveren met patat frites of pasta.

Nutrition

Calorieën: 400kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 26g | Vet: 31g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenschnitzel met citroen bieslookpesto en aardappelkoekjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kalkoen
porties: 2 personen
Calorieën: 645kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen.
  • Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren.
  • Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen.
  • Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren.
  • Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden.
  • Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
  • Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Aardappels schillen, wassen en grof raspen.
  • Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen.
  • Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken.
  • Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken.
  • In aluminiumfolie warmhouden.
  • Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien.
  • Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.
 

Nutrition

Calorieën: 645kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 39g | Vet: 34g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gazpacho met tofu reepjes

Recept categorieën: Soep, Vleesvervangers
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Houd een klein beetje paprika,komkommer,amandelen en tomaat achter en hak de rest in kleine blokjes ,brunoise.
  • Hak ook de sjalot, knoflook en bleekselderij en pureer samen met de olijfolie en 150ml water in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met rodewijnazijn, suiker, zout en peper.
  • Bak de Alpro reepjes op het laatste moment in een beetje Alpro®soya Bakken & Braden.
  • Strooi de reepjes en de rest van de garnituur over de soep.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met schorseneren a la crème

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de schorseneren 5minuten in kokend water met een snufje zout en laat uitlekken.
  • Doe de Alpro® Soya Cuisine in een pan met de gesnipperde bieslook, schorseneren en zout en peper.
  • Laat zachtjes koken tot de schorseneren gaar zijn.
  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een braadpan en voeg de sjalot toe.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een koekenpan en bak de Alpro® soya Fruitfilets in 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de Alpro® soya Fruitfilets samen met de gebakken spinazie en de schorseneren à la crème.

Recept afdrukken
No ratings yet

Slakken met kruidenboter

Recept categorieën: Slakken, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen.
  • In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen.
  • Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Slakken laten uitlekken.
  • Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden.
  • Direct serveren met knapperig stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 240 kCal - eiwit 10 g
vet 21 g - koolhydraten 2 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Whisky saus uit Indonesie

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

Bereidingswijze

  • Maak het sjalotje schoon en hak het zeer fijn.
  • Hak de gembernootjes zeer fijn.
  • Klop de room half stijf en meng hem met sjalot, gember en wat citroensap door de
  • mayonaise.
  • Meng de kerrie door de whisky en cognac en voeg ook dit mengsel toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosterdsoep

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Prei schoonmaken en wassen; alleen lichtgroen en wit deel worden gebruikt.
  • Prei fijnsnipperen.
  • Knoflook en sjalot pellen en fijnsnipperen.
  • In pan boter smelten.
  • Prei, sjalot en knoflook op laag vuur 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren; regelmatig omscheppen.
  • Bloem erdoor roeren en op laag vuur 1 minuut meebakken; niet donker laten kleuren.
  • Scheutje voor scheutje 3 dl water toevoegen; blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
  • Bouillontabletten, wijn en 4 dl water toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Slagroom erdoor roeren.
  • Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep.
  • Mosterd al roerend bij soep schenken.
  • Soep niet meer laten koken.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker.
  • Peterselie boven soep fijn knippen.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Prei met vinaigrette en ardennerham

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de buitenste bladeren van de preien en snijd de onderkant en het groene deel eraf, zodat alle preien even lang zijn.
  • Was de preien en halveer ze overdwars.
  • Kook de preien in een pan met ruim water en zout in ± 20 minuten gaar.
  • Pers intussen de citroen uit en meng het sap met zout en peper.
  • Neem de preien uit de pan, spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken.
  • Leg ze in een schaal en schenk het citroensap erover.
  • Zet de schaal tot het gebruik in de koelkast.
  • Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn.
  • Neem de tijmblaadjes van de takjes en knip ze fijn.
  • Klop in een kom de knoflook, sjalot, tijm, mosterd en wijnazijn tot een dressing en schenk er, al kloppend, de olie bij.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de preien over 4 borden, schenk de vinaigrette erover en leg de plakjes ham aan één kant.